Tiistai 28. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Leo, Leo, Leopold
Näkökulma:

Pysyvät turvatakuut – Jumala voi muuttaa suunnitelmaansa kuulemalla rukouksemme

Ukrainan sota ja sen vaikutukset näkyvät Euroopassa. Unkarissa sota näkyy hintojen nousuna, pakolaisvirtana ja päivittäisissä uutisissa. Unkaria pidetään pakolaisten läpikulkumaana, koska pakolaiset eivät juurikaan jää maahan. Pakolaisiin liittyy huoli, jonka ilmaisi myös Joint-juutalaisjärjestön (JDC) johtaja Mircea Cernov: ”Unkarin hallitus saa pakolaistyölle EU:lta paljon rahaa, mutta sitä ei anneta juutalaisjärjestöille.” 

Keski-Euroopassa seurataan tarkasti myös suomalaisten reaktioita Venäjän toimiin ja uhkailuihin. Ilmapiirissä voi huomata hermostuneisuutta. Nyt on tehty päätös liittyä Natoon ja puhutaan turvatakuista. 

Jos Suomi olisi puolustusliiton jäsen ja maahamme kohdistuisi aseellinen hyökkäys, se katsottaisiin hyökkäykseksi kaikkia Naton jäsenvaltioita vastaan. Tässä tilanteessa Naton viides artikla aktivoituisi ja jäsenvaltiot puolustaisivat Suomea. 

Tapahtuisiko oikeasti niin, jos koko Euroopassa olisi suursota? Vai jäisikö Suomi silloin yksin? Tosin kerran tämä viides artikla jo aktivoitui: 11. syyskuuta 2001, jolloin oli terrori-isku Yhdysvalloissa. 

 

      Moni ihmettelee erilaisia tulevaisuuden ennustuksia.

 

Samaan aikaan moni ihmettelee erilaisia tulevaisuuden ennustuksia. Useissa niissä ilmoitetaan Suomen miehityksestä, ja mukana on ajankohtia ja miehityskarttoja. 

Kyllä meitä voidaan Jumalan sanan mukaan varoittaa ja nuhdella. Kaikki varoitukset liittyvätkin tottelemattomuuteen ja syntiin, joista yhä tulee tehdä parannus. Itse uskon, että joukossa on myös aitoja ilmoituksia. Kuitenkin nämäkin ilmoitukset voivat joko vanhentua tai Jumala voi muuttaa suunnitelmaansa kuulemalla rukouksemme. 

Eräs jaettavista profetioista on Niilo Yli-Vainion kautta julkisuuteen tullut näky. Olin näyn saamisen hetkellä paikalla Lapuan urheiluhallissa 1980-luvulla ja pidän sitä nyt ajankohtaisena. 

Yli-Vainio näki kuin filminauhalta monta kertaa hehtaarin kokoisen viljavainion. Vihreä vainio muuttui lopuksi kullankeltaiseksi, ja Yli-Vainio kertoi: ”Tuuli nousi idästä, toi synkkiä pilviä. Minulle tuli tunne, että on tulossa hirmumyrsky.”

Näyn loppuhuipentuma oli se, kun Niilo näki vanhanaikaiset vankkurit liikkeellä ja riuskoja työmiehiä korjaamassa viljalyhteitä vankkureille, tuulessa ja tummien pilvien alla. Selitykseksi hän kertoi: ”Tämä voi tarkoittaa sitä, että herätys tulee myöhään. Vanhat vankkurit kuvaavat alkuseurakunnan aikaa, jolloin kaikki eteni nopeasti, ihmein, merkein ja tunnusteoin. Nyt ei tarvitse kuin julistaa evankeliumia Jeesuksesta.” 

 

      Tummat pilvet eivät saa pelästyttää meitä.

 

Koen, että olemme siirtymässä tähän aikaan. Idästä ovat nousseet tummat pilvet, mutta ne eivät saa pelästyttää eikä lamauttaa meitä. 

Ymmärrän hyvin nykytilanteen, jossa maan johto on toiminut vastuullisesti. On kuitenkin hyvä muistaa, että aidot ”pysyvät turvatakuut” antaa vain Jumala. Olkoon Herra turvamme! Rukouksemme on: ”Ole minulle turvakallio, vuorilinna, johon minut pelastat” (Ps. 31.3). 

 

Harri Kröger 

 

Kirjoittaja on Fidan Israel- ja juutalaistyön asiantuntija, joka asuu Budapestissä. 

 

 

 

 UUTISET