Tiistai 25. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Uuno, Uno

Olen vieras

Rakastan todellakin Suomea ja sen kulttuuria, koska tämä on kotini ja lähetyskenttäni, Juan Castillo kirjoittaa.
Rakastan todellakin Suomea ja sen kulttuuria, koska tämä on kotini ja lähetyskenttäni, Juan Castillo kirjoittaa.

17.4.2024 | Hei, olen vieras. Tulen ulkomailta. En ole syntynyt täällä, eivät myöskään esi-isäni. Silti olen jostain syystä täällä. Syy ei ole tuntematon. Olen täällä, koska olen kysymys kaikkiin vastauksiisi. Myös Jeesus oli kysymys kaikkiin vastauksiin. Hei! Minä olen kysymys. 

 

Olen täällä kyseenalaistamassa kaiken. Missä on juna-asema? Missä on lähin kauppa? Kuinka paljon tämä omena maksaa? Kuinka sanotaan omena sinun kielelläsi? Miksi syötte puuroa joka aamu?  

Olen kysymys, joka haastaa sinut kohtaamaan jotain uutta ehkä ensimmäistä kertaa ikinä. Saatan myös olla kysymys, jota kukaan ei ole aiemmin kysynyt. Miksi kukaan paikallinen kysyisi juna-aseman perään?  

Olen myös lähetystyöntekijä, koska lähetystyöntekijänä olen myös vieras. Ainoa ero on se, että lähetystyöntekijänä olen jo ennalta valmistanut joitakin kysymyksiä.

 

 

      Jumala lähettää lisää ja lisää kysymyksiä tähän ihmeelliseen maahan.

 

Olen pastorin lapsi, lähettiperheen lapsi. Synnyin Ecuadorissa ja kasvoin Espanjassa. Olen myös Raamatun opiskelija. Opiskelin Raamattua Belgiassa kolmen vuoden ajan. Olen myös aviomies. Tapasin suomalaisen vaimoni Madridissa helluntailaisten Euroopan-konferenssissa (Pentecostal European Fellowship).  

Olen myös itse suomalainen. Olen ollut täällä niin kauan, että olen oppinut suomen kielen ja rakastan sitä. Rakastan todellakin Suomea ja sen kulttuuria, koska tämä on kotini ja lähetyskenttäni. Älä siis ylläty, jos kysyn kysymyksiä, jotka ravistelevat maailmaasi. Se on syy, miksi Jumala toi minut tänne. 

 

Olen täällä kysyäkseni kysymyksiä suomalaisilta. Kysyn, kuinka voit. Tähän he vastaavat usein pitkällä kipujen ja surujen listalla. Kysyn, haluatko kupin kahvia. Ja he vastaavat, että jos se on vain minulle, niin älä turhaan keitä.  

Usein kysyn suomalaiselta, mikä on toivosi lähde. Siihen he vastaavat löytävänsä toivonsa perheestään, työstään, järjestelmästään, koulutuksestaan tai terveydestään. Lähetystyöntekijänä, vieraana, Jeesuksen todistajana ymmärrän, että monet Suomessa asuvat suomalaiset eivät todellakaan ole ymmärtäneet, että tähän kysymykseen on parempikin vastaus. 

 

Olen myös pastori. Pastorina olen kastanut ja vihkinyt suomalaisia, olen siunannut suomalaisia vauvoja. Olen siunannut haudan lepoon vanhuksia ja valitettavasti myös muutamia nuoria suomalaisia tarttuen ylösnousemustoivoon. 

Saarnaan suomalaisille, opetan suomalaisille, itken ja nauran suomalaisten kanssa. Huolehdin heistä, opin heiltä, innostun ja turhaudun suomalaisten kanssa. Siksi tunnenkin olevani kysymys, enkä vastaus. Oletko kuullut Jeesuksesta? Milloin viimeksi kävit seurakunnassa? 

 

Jumala haluaa kysyä kysymyksiä Suomelta. Siksi hän lähettää lisää ja lisää kysymyksiä tähän ihmeelliseen maahan. Olemme täällä kyseenalaistamassa synnin kahleita, jotka kulttuuri on tehnyt näkymättömiksi. Olemme täällä tuodaksemme valoa ja toivoa tavoilla, jotka vain Jumala tuntee.  

Ja tiedättekö mitä? Nämä kysymykset, jotka saapuvat Suomeen, eivät ole välttämättä kristittyjä. Jumala lähettää kaikki nämä kysymykset ennallistaakseen ja sovittaakseen meidät. Tiesitkö, että Jumalalla on suunnitelma? Tiesitkö, että hän haluaa pelastaa ihmisiä kaikista heimoista ja kaikista kielistä? Tiesitkö, että tämä tapahtuu tavoin, joita me emme ymmärrä?  

Jeesus seisoo ovella ja kolkuttaa. Jos kuulemme hänen äänensä ja avaamme oven, hän tulee sisään ja syö meidän kanssamme ja me hänen kanssaan. Avaatko sinä oven tälle vieraalle? 

 

Juan Castillo 

Kirjoittaja on Oulun helluntaiseurakunnan pastori ja Helluntaikirkon monikulttuurisuustoimikunnan jäsen.UUTISET