Lauantai 9. joulukuuta.
Nimipäivää viettää Anna, Anne, Anni, Anu, Annikki, Anneli, Annukka, Annika, Anna, Anne, Anni, Annika, Anneli, Annette

Nuorisotyö alkaa pienryhmistä

eesuksen opetuslapsiin kuului kaikenlaisia henkilöitä, osa heistä oli 13–17-vuotiaita teinejä. Luvatessaan lähettää ihmisiä Jeesus ei katsonut ikää tai kokemusta. Hän etsi sydämiä, jotka olivat valmiita palvelemaan, Pekka Perho kirjoittaa.
eesuksen opetuslapsiin kuului kaikenlaisia henkilöitä, osa heistä oli 13–17-vuotiaita teinejä. Luvatessaan lähettää ihmisiä Jeesus ei katsonut ikää tai kokemusta. Hän etsi sydämiä, jotka olivat valmiita palvelemaan, Pekka Perho kirjoittaa.

Ristin Voitto nosti huhtikuussa esiin Suomen helluntaiseurakuntien nuorisotyön tilanteen. Valtaosa seurakunnista (noin 66 prosenttia) ei tällä hetkellä tee nuorisotyötä säännöllisesti lainkaan. Tämä tieto herätti varmasti huolta monessa lukijassa. Jokainen ymmärtää, että lapset ja nuoret ovat tulevaisuus. Jos seurakunniltamme puuttuu nuorisotyö, miten käy tulevaisuudessa? 

”Varmasti Jumala pitää seurakunnastaan huolen” on ajatus, jolla huolta voi hetkeksi hiljentää. En kuitenkaan tiedä yhtäkään seurakuntaa, johon Jumala olisi lähettänyt enkelin tekemään nuorisotyötä. Hän kutsuu aina ihmisiä.

 

 

      Osa opetuslapsista oli 13–17-vuotiaita teinejä.

 

Nuorisotyön tilanneuutisessa RV:ssä todettiin: ”Valtakunnallinen näky nuorisotyöstä on nuorisotyövaliokunnan mukaan jo esimerkiksi säännöllisesti kokoontuva paikallinen pienryhmä.” Nuorisotyö ei vaadi isoja joukkoja tai upeita tapahtumia. Pienryhmä riittää. Tosiasiassa pienryhmä on paras tapa aloittaa. Muutama nuori, joka säännöllisesti kokoontuu, on jo nuorisotyö. 

Tämä nuorisovaliokunnan toteama ajatus oli yksi syy siihen, että aloitimme Nouse ja Loista -työn Avainmedian kanssa. Ajatuksena oli kuvata laadukkaita, tiiviitä opetussarjoja, jotka tukisivat yksilöitä ja seurakuntia pienryhmätyössä, niin nuorten kun aikuisten parissa. Ensimmäinen sarja julkaistiin kesällä 2021, ja nyt sarjoja löytyy sivustolta nousejaloista.fi jo seitsemän – ja lisää on tulossa. 

 

Kuultuamme seurakuntien nuorisotyön tilasta halusimme panostaa yhä enemmän nuorten materiaaliin. Tulevana syksynä kuvaamme uusia sarjoja erityisesti nuoria varten. Ajatus on sama kuin kaikissa Nouse ja Loista -sarjoissa: laadukasta materiaalia pienryhmiä varten. 

Rukoilemme ja toivomme, että Nouse ja Loista voisi osaltaan auttaa seurakuntia aloittamaan nuorille suunnattuja pienryhmiä. Kenties seurakunnalta löytyy henkilö, joka unelmoi nuorisotyöstä, mutta jonka rahkeet eivät toistaiseksi riitä opetuksen valmistamiseen viikko toisensa jälkeen. Nouse ja Loista -sarjojen avulla voidaan katsoa video, keskustella ryhmänjohtajan oppaasta löytyvien kysymysten avulla ja rukoilla yhdessä. Siihen päälle rentoa yhdessäoloa, ja nuorisotyö on startattu! 

 

Olemme vaimoni Neean kanssa johtaneet Nouse ja Loista -työtä vapaaehtoisina, ei palkkaa vastaan vaan sydämen palosta. Laadukkaan materiaalin tuottaminen tietysti maksaa, mutta tiedostamme, että kaikilla ei ole mahdollisuutta maksaa siitäkään. Siksi Nouse ja Loista -materiaali on tuotettu täysin vapaaehtoisten lahjoitusten ja seurakuntien tuen kautta. Se on siis täysin maksutonta sinulle, joka unelmoit pienryhmän aloittamisesta. Rahakaan ei siis ole este. 

 

Jeesus totesi: ”Pyytäkää Herraa, jolle sato kuuluu, lähettämään väkeä elonkorjuuseen” (Luukas 10:2). Seuraavassa jakeessa hän jatkoi: ”Menkää, minä lähetän teidät.” Jeesuksen opetuslapsiin kuului kaikenlaisia henkilöitä, osa heistä oli 13–17-vuotiaita teinejä. Luvatessaan lähettää ihmisiä Jeesus ei katsonut ikää tai kokemusta. Hän etsi sydämiä, jotka olivat valmiita palvelemaan. 

Uskon, että Jeesus etsii samaa edelleen: kaikenikäisiä, -näköisiä ja -kokoisia ihmisiä, jotka ovat valmiita tekemään jotakin. Ehkä sinä tunnet jonkun, joka voisi aloittaa pienryhmän nuorille? Voisitko rohkaista tai jopa tukea heitä aloittamaan työn? 

 

Pekka Perho 

 

Kirjoittaja johtaa Nouse ja Loista -työtä puolisonsa Neean kanssa. UUTISET