Evankeliumin aika on nyt! 

Poikkeustila, jonka keskellä elämme, on monen kohdalla pysäyttänyt arjen pyörremyrskyn ja herättänyt ajattelemaan elämän suuria kysymyksiä. Lapsiperheille uusi arki on tuonut uusia haasteita kotikoulun, etätyön ja tiukan talouden muodossa. Senioreille eristäytyminen tuo omat haasteensa. Covid 19 -kriisi vaikuttaa kaikkiin. 

 

Media keskittyy haasteisiin ja haittavaikutuksiin. Maat vertailevat säädöksiä keskenään pohtien parasta lähestymistapaa. Joku on verrannut päättäjien nykytilannetta vaakalautaan, jossa yhdellä puolella on koronan aiheuttamat kuolemat ja toisella puolella talous. Kriisi on herättänyt monet miettimään isompia kysymyksiä, elämää ja kuolemaa. Kriisi, joka aiheutti poikkeustilan koko maailmassa, voi olla avain uuteen herätyksen aaltoon henkilökohtaisella tasolla. 

 

Benjamin Franklin kirjoitti aikoinaan ystävälleen: ”Muuta ei ole taattu kuin verot ja kuolema.” Mustalla huumorilla kirjoitettu lause pitää paikkansa, ainakin kuoleman osalta. Tuleepa kuolema koronan tuomana tai jotakin muuta kautta, joudumme jokainen kohtaamaan sen ennemmin tai myöhemmin. Kuoleman rajalla tiliotteellamme ei ole enää merkitystä. Koulutodistukset, työmenestykset ja Facebook-tykkäykset unohtuvat hetkessä. Jäljellä on vain yksi kysymys: Uskotko Jeesukseen? 

 

Kuoleman rajalla päätös punnitaan. Helvetti on todellinen ja lopullinen ero Jumalasta. Se on yksinäinen, pimeä, tuskaa täynnä oleva paikka, jossa emme koskaan löydä sitä, mitä oikeasti kaipaamme. Jumalan tahto on, ettei yksikään hukkuisi, ettei kukaan ihminen olisi erossa hänestä. Jumala rakasti sinua ja minua niin paljon, että antoi oman poikansa Jeesuksen, että meillä olisi hänessä ikuinen elämä. 

 

Kristittyinä uskomme, että Jeesus kantoi ristillä kaikki syntimme ja poisti kaikki esteet, joita ihmisen ja Jumalan välillä oli. Uskomalla Jeesukseen saamme ikuisen elämän. 

 

Tämä – Jeesuksen elämä, ristinkuolema ja ylösnousemus – on kristinuskon ydin. Tätä sanomaa maailma tarvitsee. Haluamme tuoda evankeliumia kaikilla kanavilla, mitä on keksitty. Lehdet, kirjat, radio- ja televisiolähetykset, YouTube, podcastit ja sosiaalinen media – voimme valjastaa ne kaikki Jumalan valtakunnan eteenpäin menemiselle. 

 

Nykyään jokainen voi tuottaa internetin avulla sisältöä, joka tavoittaa ja rakentaa kuulijaa. Sinun Facebook-päivityksesi voi olla jollekin se sanoma, mitä hän tarvitsee astuakseen lähemmäksi Jeesusta. Se, että jaat jonkun kirjoituksen eteenpäin, voi olla avain siihen, että ystäväsi saa kuulla evankeliumin. 

 

Tärkeintä on kuitenkin edelleen henkilökohtainen kohtaaminen. Tapahtuu se sitten pienessä ryhmässä oman kylän kahvilassa tai puhelinsoiton kautta, henkilökohtainen kontakti puhuttelee aina syvemmin kuin mikään muu. 

 

Jonakin päivänä koronan aiheuttama kriisi on tavalla tai toisella ohi. Ikuisuuskysymys on kuitenkin aina yhtä ajankohtainen. Uskovina luotamme Jeesukseen, olosuhteista riippumatta ja tietäen, että tulevaisuutemme Jumalan kanssa on täynnä iloa ja rauhaa. Ikuisesti. 

 

 

Kriisi voi olla avain uuteen herätyksen aaltoon. 

 

 

Pekka Perho 

Kirjoittaja on Hyvä Sanoma ry:n evankelioinnin koordinaattori. 
40/201

Opinnäytetyössä tutkittiin, kenen ääni kuuluu kristillisissä lehdissä
Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa