”Uskovaisilla vanhemmilla ja isovanhemmilla on suuri merkitys”

Kangasniemeltä kotoisin oleva 25-vuotias Miika Hokkanen opiskelee Keuruulla Isossa Kirjassa kolmevuotista tutkintoa suuntautumisenaan lähetystyö. Kuluneena kesänä nuori mies osallistui Eurotour18 -aktioon ja istui 53 muun nuoren kanssa kanssa 16 päivän ajan linja-autossa, joka kiersi kymmenessä eri maassa.
Kangasniemeltä kotoisin oleva 25-vuotias Miika Hokkanen opiskelee Keuruulla Isossa Kirjassa kolmevuotista tutkintoa suuntautumisenaan lähetystyö. Kuluneena kesänä nuori mies osallistui Eurotour18 -aktioon ja istui 53 muun nuoren kanssa kanssa 16 päivän ajan linja-autossa, joka kiersi kymmenessä eri maassa.

Lähdin mukaan Eurotour18-aktioon, koska saimme kaverini kanssa sisällytettyä sen Ison Kirjan Team Action -linjan harjoitteluun. Pääosan harjoittelusta eli viisi kuukautta suoritimme Laosissa.

 

Eurotourin ohjelmaan kuului paikallisseurakuntien avustamista, katuevankeliointia, kokousten järjestelyä, erilaisten tanssien ja draamojen esittämistä ja tietysti 4 200 kilometriä bussissa istumista. Aktion johtajat olivat erottaneet Raamatun tutkimisen ja rukoilemisen erittäin viisaasti osaksi päivittäistä ohjelmaa.

 

Yksi mieleenpainuvimmista hetkistä matkalla oli se, kun saimme johdattaa muutamia nuoria uskoon. Mieleen jäivät myös teologiset keskustelut bussissa ja kohtaamiset ihmisten, erityisesti muslimien kanssa. He olivat hyvin kohteliaita ja lupsakkaa sakkia, aika lailla  vastoin ennakkokäsityksiäni.

 

Vapaa-ajalla tykkään lukea, pelata sählyä ja muutenkin liikkua. Lisäksi metsästän pienriistaa.

 

Perheeseeni kuuluu kolme veljeä sekä isä ja äiti. Vietämme usein porukalla aikaa vanhempiemme luona Kangasniemellä. Isäni ja kaksi veljeäni harrastavat myös metsästystä, ja metsäreissut ovatkin vuoden kohokohtia.

 

Luen lähinnä Raamattua sekä siihen liittyvää kirjallisuutta. Viimeksi luin J. Warner Wallacen kirjan Cold-Case Christianity. Se kertoo amerikkalaisesta murhatutkijasta, joka alkoi tutkia evankeliumien todenperäisyyttä ammatissaan tarvittavilla taidoillaan, totesi perusteellisen tutkimisen jälkeen niiden olevan paikkansapitäviä silminnäkijäkertomuksia ja tuli uskoon.

 

Ärsyynnyn, jos asiat hoidetaan huonosti.

 

Tulin uskoon vuosia kestäneiden esirukousten johdattamana. Uskovaiset vanhemmat ja isovanhemmat merkitsevät todella paljon! Noin kolme vuotta sitten aloin lukea Raamattua ja tajusin olevani hyvin syntinen. Yritin itse korjata tilannetta siinä onnistumatta. Pikkuhiljaa Jumala johdatti minut Kangasniemen helluntaiseurakuntaan, ja aloin kasvaa uskoon.

 

Tulevaisuudessa haluaisin työskennellä täysipäiväisesti hengellisessä työssä. Haaveenani on lähetystyö, mutta mennään askel kerrallaan Jumalan johdatuksessa.

 

Jeesus kutsuu meitä rakastamaan toisiamme.

 

 

Marika Anttila

 
40/201

Toiminnan vilkastumisen myötä yrittäjien maksamat lähetyskannatukset ovat jopa nousussa – Inflaation myötä lähetystyö on kallistunut
Opinnäytetyössä tutkittiin, kenen ääni kuuluu kristillisissä lehdissä
Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa