Lauantai 25. toukokuuta.
Nimipäivää viettää Urpo, Urban

”Uskon hyvyyden voimaan” – Anna-Liisa Liljefors haluaa edistää työllään sitä, että jokaisella ihmisellä olisi toivo ja tulevaisuus

Anna-Liisa Liljefors kokee työskentelyn Fidassa olevan osa hänen kutsumustaan. Kuvausmatka harjoitteluajoilta tuttuun Tuzlaan oli täynnä tunteita. (Arto Karvonen)
Anna-Liisa Liljefors kokee työskentelyn Fidassa olevan osa hänen kutsumustaan. Kuvausmatka harjoitteluajoilta tuttuun Tuzlaan oli täynnä tunteita. (Arto Karvonen)

19.11.2023 | Milla Löfman 

Olen Anna-Liisa Liljefors, tuttavallisemmin Ansku.  

 

Fidassa työskentely on tärkeä osa kutsumustani. Toimin varainhankinnan suunnittelijana, ja on ainutlaatuista tehdä töitä kummilasten, lähetystyön ja Itä-Euroopan romanien hyväksi.  

 

Lähellä sydäntäni ovat maaseutu ja oman kodin rauha. Ajoittain kiireisen ja tunnepitoisen työn keskellä olen kiitollinen lepopaikasta, maatilastamme, jossa asun rakkaan puolisoni Askon kanssa.  

 

Iso kirja -opinnot vahvistivat lähetyskutsuani ja antoivat hyvää evästä Raamatun tutkimiseen.   

 

Puolen vuoden harjoitteluni tein Bosnian romaniyhteisöissä ystävieni Anne ja Janne Harjukosken työyhteydessä vuonna 2010. Olin mukana lasten- ja nuortenkerhoissa, ja opin kieltä sen verran, että sain kääntää kummilasten kirjeitä kummeille suomeksi. Hauskaa, että nykyään toimenkuvaani kuuluu Fidan kummiviestintä. 

 

Kuvausmatka Tuzlaan Bosniaan Toivon Kipinä -kampanjan merkeissä oli täynnä tunteita. Oli ihana nähdä rakkaita ihmisiä ja paikkoja. Iloitsin erityisesti siitä, kuinka työ romanilasten koulunkäynnin tukemiseksi menee hienosti eteenpäin. Samalla sydäntäni riipaisivat kohtaamiset ihmisten köyhyyden äärellä.  

 

Romanit ovat sydämeni kansa. Ihailen heidän aitouttaan, sosiaalisia taitojaan ja tunneälyään. Olen kiitollinen, että minulla on romaneja ystävinä.  

 

Vapaa-ajallani on kotoisaa tehdä villasukkia ja lukea kirjaa. Olen niin onnellinen, että olen löytänyt lukemisen uudelleen vuosien jälkeen. On ihana uppoutua hyvään tarinaan. Ulkoilen puolivuotiaan Mokka-koirani kanssa ja tykkään myös vesijumpasta, joka on hyvää vastapainoa toimistotyölle. 

 

Jumala osaa yllättää! Pidän erityisesti siitä, kun jokin raamatunkohta aukeaa uudella tavalla oman elämäntilanteen myötä.  UUTISET