”Tykkään kuunnella ihmisten tarinoita” - Kiertuemanageri Minna Kastikainen pääsee kahden suosikkiasiansa pariin: ihmisten ja musiikin

Minna Kastikainen työskentelee Ohjelmatoimisto Kristallissa, jossa hän tekee toimistohommia sekä toimii kiertuemanagerina konserttikiertueilla. (Tuomas Vuorinen)
Minna Kastikainen työskentelee Ohjelmatoimisto Kristallissa, jossa hän tekee toimistohommia sekä toimii kiertuemanagerina konserttikiertueilla. (Tuomas Vuorinen)

Heli Markkunen 

Rakkaimpia lapsuusmuistojani ovat ne tilanteet, kun lähdimme vanhempieni ja sisarusteni kanssa usein iltaisin ajelemaan autolla pitkin Keski-Suomen pikkuteitä. Ajoimme välillä kovaa, välillä hiljempaa. Katselimme maisemia ja juttelimme kaikenlaista. 

 

Parasta työssäni on ihmisten kohtaaminen. Kun yleisö saapuu keikalle, on kivaa vaihtaa heidän kanssaan muutama sana. Konsertin jälkeen on ihanaa nähdä ihmisten hymyilevät kasvot, kun he ovat nauttineet musiikista. 

 

Mieleenpainuvin konserttikokemukseni on Turun Mikaelinkirkosta, jossa järjestettiin Häikäisevän kirkas -konsertti. Koin, kuinka Pyhä Henki oli läsnä. Kirkkosalin takaosasta näin, kuinka pappi seisoi kaapu päällään keskellä käytävää ja ylisti Jumalaa kädet ylhäällä. Se oli upeaa! 

 

Kuuntelen musiikkia klassisesta raskaampaan, ja tyyli vaihtuu päivittäin fiilikseni mukaan. Hengellisessä musiikissa arvostan sitä, että se menee niin paljon syvemmälle kuin maallinen musiikki. Hengellinen musiikki ruokkii, hoitaa ja lohduttaa sielua. 

 

Raamatussa minua puhuttelee eniten Joosef. Hänen elämässään oli hirveä hetki, kun veljet heittivät hänet kaivoon. Joosefin piti kuitenkin elää tuo hetki, jotta hän olisi joskus faraon hovissa auttamassa perhettään, kun iski nälänhätä. Kipeillä kokemuksilla on yleensä kasvattava vaikutus, jonka kautta Jumala voi antaa suuren tehtävän. Siihen ei välttämättä pystyisi ilman kipeää polkua. 

 

Minulle on tärkeää kuulla ihmisten tarinoita ja jutella heidän kanssaan kipeistä asioista. En välttämättä aina osaa antaa ohjeita, mutta tärkeintä on olla läsnä ja kuunnella. Rakastan sitä, että saan kulkea toisten rinnalla ja olla heidän tukenaan. Omassa elämässäni rinnalla kulkijat ovat olleet äärettömän merkityksellisiä. 

 

Olen kirjoittanut jännitystarinan, koska tykkään jännityksestä ja minulla on aika vilkas mielikuvitus. Julkaisin tarinani kaksi vuotta sitten blogissa. Haaveilen siitä, että saisin joskus tekstini oikeiden kansien väliin. 

 

Talvessa iloitsen kovista pakkasista, kun aurinko paistaa ja lumi kimmeltää. Silloin tosin itse kesäihmisenä olen mieluiten kotona lämpimässä villasukat jalassa ja kahvikuppi kädessä. 

 

Jeesus merkitsee minulle elämän lähdettä ja kestävää kalliota.

 
40/201

Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa
"99 prosenttia ihmisistä saavuttamatta" – Euroopan helluntailiikkeiden yhteinen evankeliontikohde vuonna 2024 on Balkan
Kristillisille toimijoille alkaa kertyä kokemusta äppimaailmasta - Hyvä käytettävyys ja jatkuva kehittäminen julkaisijoiden haasteita