Toivo Ikonen taivaan kotiin

Toivo Ikonen palveli Jumalaa uskollisesti vuosikymmeniä.
Toivo Ikonen palveli Jumalaa uskollisesti vuosikymmeniä.
Toivo Oskar Mikael Ikonen syntyi 29.9.1936 Luhangassa ja noudettiin taivaan kotiin kotoaan Orijärveltä Luhangasta 2.1.2017. Uskoon Toivo tuli kahdeksantoistavuotiaana nuorena miehenä ja oli Putkilahden helluntaiseurakunnan vanhimpana vuosikymmeniä.

Toivo sai elää koko elämänsä syntymäkodissaan. Harvinaista oli se, että Toivo asui veljiensä ja siskojensa kanssa ja viljeli kotitilaansa vuosikymmenien ajan.

Aloittaessani evankelistan työt Hartolan Vuorenkylässä 1964 Orijärven sisarukset tulivat polkupyörillä auttamaan kokouksiin. Ja tulipa heidän mukanaan meille pöytään syötävääkin.

Sisarukset Toivon johdolla tekivät Jumalan valtakunnan työtä erittäin moninaisin tavoin. Raamattuopiston elokeräyksiin saatiin aina täydennystä, ja Evankelistakotikin sai aina osansa. Erittäin mittavaa on ollut se evankelioiminen, jota sisarukset vuosien varrella tekivät lehtien kautta. He tilasivat lehtiä lahjaksi koteihin, ja myös joululehtiä levitettiin satamäärin.

Seurakunnalla on pieni kokousteltta. Siinä järjestettiin kokouksia eri kylillä. Viime vuosina on pidetty Pyhän Hengen iltoja, joissa Lasse Kangassalo on ollut puhumassa.

Lähetystyö on ollut Toivolle ja sisaruksille rakas asia, ja ennen joulua pidetyt myyjäiset ovat tuoneet työlle rahaa. Myydyistä tuotteista suurin osa oli syntynyt sisarusten tekemänä. Maakuntajuhlien aikaan sekä Juhannuskonferenssissa Ikosen sisaruksia nähtiin usein teltan pystytys- ja purkuhommissa. He eivät ole pelänneet tarttua työhön.

Toivo Ikonen eli uskovaisena esimerkillisen elämän. En koskaan kuullut keneltäkään mitään kielteistä sanaa hänen elämästään. Heprealaiskirjeen (11:4) mukaisesti hän puhuu uskonsa kautta vielä kuoltuaankin.

Toivo oli rukouksen ihminen, ja oli turvallista eri tilanteissa pyytää häntä johdattamaan rukoukseen.

Sisarukset ja me monet muut koemme menetyksenä Toivon matkan päättymisen, mutta hän on nyt päässyt Jeesuksen luokse, jota hän matkallaan täällä sydämestään rakasti. Olit vakaa vaeltaja ja jätit meille elämäsi kautta hyvän esimerkin.

Voimia ja Jumalan siunausta teille, sisarukset, joita Toivon lähtö eniten koskettaa.

Paljosta kiitollisena ja muistoasi siunaten


Pentti Walden


40/201

Toiminnan vilkastumisen myötä yrittäjien maksamat lähetyskannatukset ovat jopa nousussa – Inflaation myötä lähetystyö on kallistunut
Opinnäytetyössä tutkittiin, kenen ääni kuuluu kristillisissä lehdissä
Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa