Teologinen kirjasarja sai kakkososan – Varustaa lukijaa keskusteluun Jumalan olemassaolosta

"Herätysliikkeen sisällä tuotettu kirjasarja varmistaa parhaiten sen, että jatkossakin Jumalasta ja hänen sanastaan opetetaan luotettavasti ja ymmärrettävästi", Sami Aro-Panula uskoo.
"Herätysliikkeen sisällä tuotettu kirjasarja varmistaa parhaiten sen, että jatkossakin Jumalasta ja hänen sanastaan opetetaan luotettavasti ja ymmärrettävästi", Sami Aro-Panula uskoo.

Petri Mäkilä 

Helluntailiikkeen keskeisiä opetuksia ja niiden erityispiirteitä sanoittavasta Helluntaikirkon, IK-opiston ja Aikamedian yhteistyönä tuottamasta teologisesta kirjasarjasta on ilmestynyt sarjan toinen osa, joka pureutuu Jumala-käsityksiin. 

Uutuusteos Jumala – kaikkivaltias Isä koostuu yhdeksästä artikkelista, joissa käsitellään esimerkiksi kristillistä kolminaisuusoppia, luomisteologiaa, uskontojen erilaisia jumalakäsityksiä, yksilön psykologisen jumalakuvan vaikutuksia hänen jumalasuhteeseensa ja jumalasuhteen karikoita uskonliikkeeseen liittyvissä teologisissa näkemyksissä. Samalla teos vertaa helluntailiikkeen näkemyksiä muiden kristillisten perinteiden vastaaviin. 

Helluntailiikkeen IK-opiston vararehtorin, kirjasarjahankkeen ohjausryhmän jäsenen Sami Aro-Panulan mukaan pelkkä suullinen traditio helluntailiikkeessä ei ole paras väline varmistamaan ja välittämään tuleville sukupolville Raamattuun ja Jumalaan liittyviä kysymyksiä. 

– Herätysliikkeen sisällä tuotettu kirjasarja varmistaa parhaiten sen, että jatkossakin Jumalasta ja hänen sanastaan opetetaan luotettavasti ja ymmärrettävästi. 

Teos antaa tietoa Raamatun rikkaasta jumalaopetuksesta sekä varustaa lukijaa esimerkiksi apologeettiseen keskusteluun Jumalan olemassaolosta. Se antaa myös eväitä siihen, miten puhua Jumalasta nyky-yhteiskunnassa. Eriarvoistuva maailma haastaakin uskovien käsityksiä Jumalaan liittyvissä kysymyksissä voimakkaasti. 

Jumala – Kaikkivaltias Isä -teoksen kirjoittajat ovat teologisten oppilaitosten opettajia, helluntaiseurakuntien pastoreita sekä Suomen helluntailiikkeen valtakunnallisissa luottamustehtävissä toimivia henkilöitä. Teoksen on toimittanut teologian maisteri, toimittaja Heikki Salmela.

 
40/201

Toiminnan vilkastumisen myötä yrittäjien maksamat lähetyskannatukset ovat jopa nousussa – Inflaation myötä lähetystyö on kallistunut
Opinnäytetyössä tutkittiin, kenen ääni kuuluu kristillisissä lehdissä
Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa