Tanja Närhi haaveilee seurakunnanistutusesta - ”Raamatun monikerroksellisuus puhuttelee”

Tanja Närhi asuu perheensä kanssa Helsingin Myllypurossa. Hän toimii IK-opiston Helsingin kampuksen vastaavana opettajana ja on kirjoittanut kirjan Priskillan tähden (Aikamedia 2018) lapsen menettämiseen liittyvästä surusta.
Tanja Närhi asuu perheensä kanssa Helsingin Myllypurossa. Hän toimii IK-opiston Helsingin kampuksen vastaavana opettajana ja on kirjoittanut kirjan Priskillan tähden (Aikamedia 2018) lapsen menettämiseen liittyvästä surusta.

Tällä hetkellä iloitsen elämänvaiheesta, jossa 7-, 9- ja 10-vuotiaat lapsemme ovat siinä iässä, että heidän kanssaan voi jo tehdä kaikkea kivaa, mutta jossa vanhempien seura vielä voittaa suosiossa kavereiden seuran. 

 

Raamatussa minua puhuttelee erityisesti sen monikerroksellisuus. Toisaalta Raamatun pääsanoma ja monet kertomukset ovat helposti ymmärrettäviä lapselle. Toisaalta sieltä löytyy älyllistä haastetta ja tutkittavaa myös tohtoritason tutkijoille. Jokaisella tasolla Jumala haastaa meitä eri tavoin kasvuun ja menemään syvemmälle hänen tuntemiseensa. 

 

Työssäni minua kiehtoo se, että joudun jatkuvasti opiskelemaan kaikkea mielenkiintoista valmistellessani oppitunteja. Ja sitten saan opettaa hyödyllisimmät löytämäni jutut eteenpäin opiskelijoille. 

 

Viimeksi opin Jumalasta sen, että Jumalan kätkeytyneisyys ulottuu vieläkin pidemmälle kuin olin ajatellut. Vaikka hän on läsnä oleva Jumala, häntä ei voi löytää muuten kuin uskon kautta. Vaikka hän tekee ihmeitä, hän tekee ne aina niin, ettei ”jää niistä kiinni”. Toisin sanoen hän jättää aina porsaanreiän auki niille, jotka eivät halua häneen uskoa. Ihailen hänen tapaansa toimia yhtä aikaa selkeällä ja kuitenkin kätkeytyneellä tavalla. 

 

Kun kaipaan piristystä, lähden luontoon lenkille ja soitan samalla jollekin ystävälleni. Ehkä myös rukoilemme puhelimessa yhdessä. 

 

Minua harmittaa, ettei aika riitä kaikkiin niihin hyviin asioihin, joissa olisi kiinnostavaa olla mukana. Tai edes kaikkiin niihin ihmissuhteisiin, joita haluaisin ylläpitää. 

 

Rakastan keskustella aitojen ihmisten kanssa, joilla ei ole tarvetta tehdä vaikutusta ihmisiin. Se on voimaannuttavaa. 

 

Viimeksi lukemani hyvä kirja on Kutsumus koetuksella (toim. Waltteri Haapala & Juha Lehtonen, Aikamedia 2021). 

 

Vielä joskus haluaisin olla mukana perustamassa uutta seurakuntaa ja nähdä sen tavoittavan niitä ihmisiä, joille nykyiset seurakuntamme ovat kulttuurisesti liian kaukana puhutellakseen heitä. 

 

Jeesus merkitsee minulle Kalliota, jonka varaan koko elämäni rakentuu – arvoni, turvallisuuteni, elämäni päämäärät sekä toivo siitä, että kuolema ei erota minua lopullisesti rakkaimmistani. 

 
40/201

Toiminnan vilkastumisen myötä yrittäjien maksamat lähetyskannatukset ovat jopa nousussa – Inflaation myötä lähetystyö on kallistunut
Opinnäytetyössä tutkittiin, kenen ääni kuuluu kristillisissä lehdissä
Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa