Taneli Skytän mukaan lähetystyöhön tarvitaan nyt nuoren sukupolven edustus ja kaikki mahdollinen luovuus

Taneli Skyttä rohkaisee astumaan eteenpäin Jumalan suunnitelmassa. (Eero Antturi)
Taneli Skyttä rohkaisee astumaan eteenpäin Jumalan suunnitelmassa. (Eero Antturi)

2.2.2024 | Eero Antturi 

 

Lähetysyhdistys Kylväjän toimistolla Tikkurilassa vastassa on ryhdikäs, sinisilmäinen suomalainen, jonka kasvoilla hymy on herkässä. Hymyn syytä voin aluksi vain arvailla, mutta syyt varmistuvat keskustelumme edetessä. 

Keskustelu Taneli Skytän kanssa on vaivatonta, ja asian vieminen uskoasioihin on helppoa. Mutta mikä on saanut luokanopettajaksi opiskelleen miehen antamaan elämänsä lähetystyölle? 

– Lapsuuskodin merkitys on ollut suuri. Jo 1980-luvulla vanhempani pitivät kotonamme pyhäkoulua, johon lähialueen lapset saivat tulla. Vanhemmilleni lähetystyö oli läheinen asia, ja perheellämme oli lähetystyöntekijäystäviä, kertoo Taneli. 

– Rippikoulu oli keskeinen asia henkilökohtaisen uskon syttymiselle. Tajusin silloin, että tarvitaan henkilökohtainen suhde Jumalaan, eikä sitä saada perintönä, Taneli muistelee. 

– Se oli kaiken perustana, ja siitä alkoi muodostua laajempi kutsumustietoisuus kristittynä palvelemiseen. Hanna-vaimollani sen sijaan oli vahva lähetyskutsu, jonka myötä hän osallistui OM:n vuositiimiin Etelä-Afrikassa, ja itsekin lähdin aktioon. 

– Kävimme Lähetysyhdistys Kylväjän puolivuotisen kurssin, jonka jälkeen lähdimme vuodeksi Englantiin raamattukouluun.

 

 

       Tarvitaan henkilökohtainen suhde Jumalaan, eikä sitä saada perintönä.

 

 

Taneli Skyttä koki, että saavuttamattomat kansat ovat lähetystyön strategiassa keskeiset painopistealueet.  

– Tutustuminen 10/40-ikkunan käsitteeseen auttoi hahmottamaan lähetystyön suuret tarpeet. 

Skytän perheen tie vei lähetystyöhön Keski-Aasiaan kehitysyhteistyö-, opetus- ja johtamistehtäviin vuosiksi 2004–2010. Turvallisuussyistä Taneli ei voi vieläkään kertoa yksityiskohtia työstään, mutta viittaa Keski-Aasiaan tunnetulla kuvauksella ”A place where God goes to cry”.  

Taneli on joutunut pohtimaan sitä, kuinka jokainen päivä on tärkeä emmekä tiedä, paljonko meillä on aikaa hyvän sanoman levittämiseen. 

– Sodat ja pakolaisuus ja niiden vaikutukset ovat suuria, mutta niidenkin keskelle jää paikka satsata ihmisten kapasiteetin kasvuun, sanoittaa Taneli eetoksensa. 

– Lähetystyössä olen oppinut joitakin luovuttamattomia asioita, kuten että tunnustusten välinen yhteistyö on välttämätöntä niin kristillisen todistuksen kuin synergiaetujenkin kannalta. Myös integriteetti – se että kehitysyhteistyökin perustuu kristillisille periaatteille – on todistusarvoltaan valtava, sanoo Taneli, jonka taustayhteisö on evankelis-luterilainen Kylväjä. 

 

Taneli on sitä mieltä, että lähetys- ja kehitysyhteistyössä tuloksia pitäisi mitata pitkällä aikavälillä. Hänen yhtenä esikuvanaan ja inspiraation lähteenään on ollut William Wilberforcen elämäntarina, jossa pienet yksityiskohdat ja johdatukset johtivat ketjureaktion tavoin mahtavaan lopputulokseen. 

– Toinen esimerkki on kreivi Zinzendorfin aloittama 24/7-rukousliike, josta muuten juuri teimme podcastin. Tuskin hänkään pystyi ennalta näkemään tämän Jumalan antaman näyn toteutumista ja että se johti sata vuotta kestäneeseen yhtenäiseen rukoukseen ja lähetysliikkeen syntyyn. 

– Jumala kutsuu meitä uskollisuuteen. Uskon, että Jumala myös haluaa käyttää vahvuuksiamme. Teen voitavani, mutta kaikki on lopulta Jumalan kädessä, Taneli pohtii. 

– On turvallinen selkänoja, kun voi ajatella, etten ole rakentamassa lopulta mitään omaa, en omaa ministryä tai kirkkokuntaa. Tahdon elää ajatuksella ”jo nyt, mutta ei vielä”. Jumala vie koko ajan meitä tahtonsa tiellä. 

 

Kotimaan tilannetta Taneli pohtii vähän surullisena.  

– Olen huolissani siitä, että Suomessa ollaan nyt vapaaehtoisesti kulkemassa kohti sitä, mistä monet kansat toivovat pääsevänsä pois. Halutaan pitää kiinni siunauksista, mutta ei haluta pitää kiinni arvoista, jotka ne siunaukset ovat tuoneet. Eikä edes muisteta, mistä meidän pääomamme on saatu. 

Taneli miettii, että olemme Suomessa eläneet poikkeuksellisen vakauden jakson. Hänen isänsä Eino joutui sodan jaloissa syntyneenä lähtemään äitinsä kanssa evakkoon Karjalasta, ja perheen isä oli tuolloin jo kaatunut rintamalla. 

– Ei voi olla, että tehtävämme tässä maailmassa, jossa kaikki murenee, olisi käpertyä itseemme. Nyt juuri pitäisi edistää Jumalan valtakuntaa! julistaa Taneli.  

Taneli on juuri nyt esimiehenä ja asiantuntijana Kylväjän diasporatyössä.  

– Olen kokenut, että reitti on kyllä viitoitettu, mutta samaan aikaan on suotu haasteita. 

”Kylväjän miestä” on puhutellut Jeesuksen kylväjävertaus, jossa siemen kylvetään, sitten se lähtee vähitellen kasvamaan ja lopulta kantaa satoa. Diasporatyössä näkee, että monilla maahanmuuttajilla on lyhyt historia kristittynä kasvamisessa. 

– Alkuvaiheessa on kuljettava rinnalla ja varmistettava, että saatavana on hengellistä ravintoa. Kasvun tavoitteena on aikuisuus ja se, että vähitellen tullaan vastaanottajasta antajaksi. Meidän on hyväksyttävä, että esimerkiksi islamilaisesta taustasta tulleilla on nämä kasvun vaiheet. On myös tuettava maahanmuuttajaryhmien johtajia, joille pitäisi antaa riittävät valtuudet työhönsä, sanoo Taneli.  

 

Taneli tulee pitämään puheenvuoron maaliskuun Tellus-konferenssissa Jyväskylässä. Luvassa on rohkaisua astua eteenpäin Jumalan suunnitelmissa. 

– Sydämelläni on se, että lähetystyössä otetaan nyt käyttöön kaikki mahdollinen luovuus. Vaikkapa ns. globaalien ammattilaisten tehtävät ihan täällä Suomessa! Miksipä ei voisi täälläkin perustaa yritystä, joka olisi ”Jumalan yritys”, jolla on jokin tietty tehtävä?  

– Samoin tarvitsemme nuoremman sukupolven edustajia, jotka ovat valmiit luomaan suhteet oman ikäryhmänsä maahanmuuttajiin. Ja vaikka tarvitsemme sydämen kristittyjä, jotka ovat sitoutuneita taloudelliseen tukemiseen, tarvitsemme myös uusia, luovia tapoja rahoittaa lähetystyötä. 

– Saimme nähdä, kuinka vuoden 2015 maahanmuuttajavyöryn jälkeen kristillinen vieraanvaraisuus oli tarpeen ja mikä siunaus sillä oli, lopettaa Taneli edelleen hymyillen. 

Ei jää epäselväksi, etteivätkö karjalaiset juuret ja luonnollinen vieraanvaraisuus olisi osa Tanelia. Myös usko ja luottamus taivaan Isän johdatukseen heijastuvat häneen positiivisuutena ja haluna levittää hyvää sanomaa sinne, missä sitä ei vielä ole kuultu. 

 

 

Taneli Skyttä 

 • s. 1974 
 • vanhemmat opettajapariskunta Eino ja Hanna Skyttä 
 • perheeseen kuuluu vaimo Hanna ja kolme lasta 
 • asuu Luumäellä 
 • kasvatustieteen maisteri 
 • vuodesta 2021 Lähetysyhdistys Kylväjän diasporatyön erityisasiantuntija, sitä ennen toiminnanjohtajana 

 

Tellus-konferenssi 2024 

 • helluntaiherätyksen vuosittainen lähetyskonferenssi 
 • pidetään Jyväskylän helluntaiseurakunnassa 22.–23.3.2024 
 • inspiroiva ja innostava ohjelma, jossa mukana paikallissävyä ja uusia avauksia 
 • järjestäjinä IK-opisto, Fida, Avainmedia ja Jyväskylän helluntaiseurakunta 
 • vapaa pääsy 
 • ilmoittautuminen ja ohjelmatiedot osoitteessa telluskonferenssi.fi 


Uutiset
40/201

UutisetTampereen pormestari ja jääkiekkovaikuttaja Kalervo Kummola tuo tervehdyksen torstaina alkavan Juhannuskonferenssin lipunnostojuhlaan perjantaina alkuillasta.
Juhannuskonferenssin kansainväli...
UutisetRistin Voitto alkaa päivittyä Ajassa-palvelun verkkolehdessä. Siirry Ajassaan tästä.
Ajassa-lehti on osa Ajassa-palvelua, joka on käytössä mobiilisovelluksena eli äppinä.
Huhtikuussa julkaistu A...
Uutiset29.4.2024 | Anniina Jakonen
Porissa päästää piakkoin porisemaan satavuotisjuhlahumussa, sillä helluntaiseurakunta on perustettu vuonna 1930 legendaarisen helluntaisaarnaajan Eino Heinosen her...
Uutiset29.4.2024 | Anssi Tiittanen
Helluntaiseurakuntien positiivinen kehitys kasteiden ja jäsenten määrässä jatkui viime vuonna koronaromahduksen jälkeen.
Poikkeusaikana kasteiden määrä ol...
Uutiset26.4.2024 | Anniina Jakonen
Tampereen Helluntaiseurakunnassa 24.–25. toukokuuta järjestettävä helluntailiikkeen valtakunnallinen NextGen-konferenssi kokoaa kaikki nuoren sukupolven kanssa toi...
Uutiset22.4.2024 | Anssi Tiittanen
Pastori ja diakoni Seppo Kaski Riihimäen helluntaiseurakunnasta ei osannut ennakoida, miten niin sanottu maksukorttidiakonia tulisi muuttamaan koko seurakunnan läh...
Uutiset20.4.2021 | Anssi Tiittanen
Tulevan kesän Juhannuskonferenssin musiikissa on sekä uusia avauksia että paluun tuntua.

Tutustu tapahtuman tähän asti julkaistuun ohjelmaan täst...
Uutiset10.2.2024 | Milla Löfman, Veera Hug
Helluntaikirkon kuurojen työ on juuri käynnistänyt yhteistyössä Deaf Bible Societyn kanssa laajamittaisen käännösprojektin, jonka tarkoituksena on kääntää...
Uutiset14.4.2024 | Milla Löfman
Suomen Helluntaikirkon kuurojen työ viettää tänä vuonna 50-vuotisjuhlavuottaan. Juhlavuosi huipentuu IK-opistolla 5.10.2024 järjestettävään juhlaan, jota ennen 50-vuo...
UutisetBFP, RV
Helluntailiikkeen maailmanlaajuinen yhteistyö kulminoituu MM33-näkyyn uusien seurakuntien synnyttämisestä. Tavoitteena on antaa Jeesukselle hänen kuolemansa ja ylösnousemuksensa 2...
Uutiset8.4.2024 | Anssi Tiittanen
Testamenteista puhumisen kynnys madaltuu, kun yhdistykset viestivät rinnakkain, Suomen Pipliaseuran viestintä- ja varainhankintajohtaja Terhi Huovari arvioi. ...
Uutiset7.4.2024 | Anssi Tiittanen
Näyn ytimessä on se, että nuoret ymmärtäisivät oman asemansa Kristuksessa ja että he voivat elää yhä enemmän Isän yhteydessä ja siitä käsin julistaa evankeliumia om...
Uutiset5.4.2024 | Anssi Tiittanen
Vantaan Minttukirkon läksykerhossa oli keskiviikkona ymmärrettävästi yksi puheenaihe yli muiden.
Alakouluikäisille suunnatussa iltapäiväkerhossa on käynyt...
Uutiset29.4.2024 | Elina Rautio
Erityisesti nuoret aikuiset haluavat tehdä työtä, joka tuntuu merkitykselliseltä. Uskonnolliseksi tai hengelliseksi itsensä määrittelevät ihmiset haluavat lisäksi yhd...
Uutiset28.4.2024 | Veera Hug
Jyväskylässä 22.–23. maaliskuuta järjestetty Tellus-konferenssi oli monipuolinen tapahtuma, jonka merkitys mitataan tulevaisuudessa. Tellus keräsi lähetysasian ympärille...
Uutiset18.3.2024 | Elina Rautio


Vapaakirkon diakoniajärjestön ViaDia ry:n lapsidiakoniatyön työala on laajentunut nopeasti. Keväällä 2023 alkanut Yhteisönurkka-lähiötyöhanke saa tä...
Uutiset17.3.2024 | Veera Hug
Tulevan kesän juhannuskonferenssin teema on ”Rohkea usko”.
– Elämme maailmassa, joka helposti lannistaa uskon ja sammuttaa tulevaisuuden toivon. Ukrainassa ja L...
Uutiset16.3.2024 | Anssi Tiittanen
Ilmiö on kyllä mielenkiintoinen, Tampereen Helluntaiseurakunnan nuorisopastori Joona Salo kuvailee.
– Tästä on tullut kevääseen iso aloitus. Nuoret intout...
Uutiset11.3.2024 | Anssi Tiittanen, Mika Ahvenainen
Kun on joskus saanut elää sitä laulajana, soittajana tai johtajana, kyllä ne ovat upeita muistoja ja kyllä se kaikki jää vahvasti sydämeen, takavu...
Uutiset11.3.2024 | Liisa Lempel
Maailman moninaiset haasteet, kuten kriisit, konfliktit, eriarvoisuus ja ilmastonmuutos, voivat herättää kysymyksiä lapsissa ja nuorissa. Globaalikasvatus on hyvä ke...
UutisetMarko Halttunen | 11.3.2024

Monia suomalaisopiskelijoitakin palvellut Continental Theological Seminary järjesti alumnitapaamisen helmikuun viimeisenä viikonloppuna. Viitisenkymmentä entistä opi...
UutisetAnssi Tiittanen | 10.3.2024

Kevättalvinen perjantai-ilta hämärtyy Nurmijärvellä Uudellamaalla.
Helluntaiseurakunnan varkki-iltaan on saapunut kolmisenkymmentä lasta.
– Ensin...
UutisetOnni Haapala | 8.3.2024

Ruotsinsuomalaisten helluntaiseurakuntien vastuunkantajat kokoontuivat Södertäljeen 1.–3. maaliskuuta. Osallistujia oli saapunut paikalle 35, kaukaisimmat Luulajasta ja...
Uutiset5.3.2023 | Markus Majabacka
Keskiviikkona 20.2. 2024 Turussa järjestettiin Polin Day-tapahtuma Åbo Akademin Theologicum-rakennuksessa teemalla Helluntailaisuus: keskeisten teemojen ja globaal...
Uutiset4.3.2023 | Anssi Tiittanen
Tänä vuonna 25-vuotisjuhlavuottaan viettävän Fidan Bisnestiimin puheenjohtajan Jari-Pekka Koposen mukaan lähetystyötä tukevien yrittäjien asenne ja sitoutuminen ova...
Uutiset28.2.2024 | Anniina Jakonen
Radio Patmoksessa toimittajana työskentelevä Susanna Koivula on tutkinut, kenen ääni nousee kuuluviin kristillisten lehtien kautta Suomessa. Opinnäytetyö toteutett...
Uutiset28.2.2024 | Elina Rautio
Uskontotieteilijöiden mukaan kristinuskon kaltaiset institutionaaliset uskonnot ovat menettäneet suosiotaan mutta sen sijaan uushenkisyys on kasvussa. Toisaalta erity...
Uutiset17.2.2024 | Anssi Tiittanen
Palestiinalaisalueilla, myös Gazan kaistalla, on joitakin evankelisia kristillisiä seurakuntia.
– Ryhmät Gazassa ovat pieniä, ja ne kokoontuvat hiljaisest...
Uutiset16.2.2024 | Anssi Tiittanen
Tasavallan presidentin vaalissa helluntailaiset asettuivat ensin vahvasti Sari Miriam Essayahin taakse ja siirtyivät toisella kierroksella Suomen 13. presidentiksi...
Uutiset12.2.2024 | RV

Helluntaiherätyksen Fifteen-leirien suosio pysyy vahvana.
– Esimerkiksi Keuruulla järjestettävä 1. leiri täyttyi ilmoittautumisen avauduttua kahdeksassa minuutissa, IK-o...
Uutiset11.2.2024 | Elina Rautio
Suomen kristittyjä hämmentävät huhut siitä, että Jeesuksen elämästä kertova The Chosen -televisiosarja olisi mormonien tuottama. Yhdysvalloissa huhu alkoi levitä kevä...
Uutiset10.2.2024 | Anssi Tiittanen


Israel on Gazan sodan jatkuessa ja pitkittyessä haastavassa tilanteessa.
Pahimmillaan lähes puoli miljoonaa israelilaista oli lokakuussa liikkeellä maa...
Uutiset9.2.2024 | Anssi Tiittanen
Helsingin Saalem-seurakunnassa toteutettava Opetuslapseuspolku on käynnistynyt alkuvuodesta hyvin. Mukana on tällä haavaa jopa 206 seurakuntalaista.
– Kyll...
Uutiset6.2.2024 | Markku Ovaska
Vuodesta 2006 lähtien Euroopan helluntailiikkeet ovat yhdessä järjestäneet vuosittain evankelioivan tapahtuman Euroopan eri suurkaupungeissa. Vuonna 2024 pidetään Imp...
Uutiset29.1.2024 | Anssi Tiittanen
Radio Dein toimitusjohtaja Sami Jalonen ei usko, että mobiiliapplikaatiot eli äpit olisivat kristillisille mediatoimijoille niin sanotusti vastaus kaikkeen, mutta...
Uutiset22.1.2024 | Onni Haapala
Delegaatio suomalaisia pastoreita matkasi yhdessä noin 700 ruotsalaiskollegan kanssa Pingst Pastor 2024 -konferenssiin Upplands Väsbyhyn.
– Minua rohka...
Uutiset23.1.2024 | Anssi Tiittanen
Tekninen kehitys on muuttanut näkymää monien seurakuntien pa-laitteistoissa. Miksaajan pulpetissa saattaa näkyä maallikon silmin melko erikoista tavaraa, ja todenn...
Uutiset24.1.2023 | Aarne Törmänen, Anssi Tiittanen
Noin viisikymmentä Unkarin Romanimission seurakuntiin kuuluvaa seurakunnan jäsentä aloitti korkeakoulu- ja yliopisto-opinnot syksyllä. Romanimissio...
Uutiset17.1.2024 | Anssi Tiittanen
Noormarkussa Satakunnassa toimiva Varikko-seurakunta tekee kokoonsa nähden voimakasta ja tavoittavaa lapsi- ja nuorisotyötä.
Viime keväänä Vappumix-tapaht...
Uutiset14.1.2024 | Anssi Tiittanen
Vuoden lopulla katolisen kirkon uutisoitiin siunaavan vastedes homoliittoja.
Muun muassa Helsingin Sanomien (18.12.) uutisessa kerrottiin, että ”paavi Fra...
Uutiset13.1.2024 | Anniina Jakonen
Välimeren aallot lyövät tasaisena pauhuna rantaviivaan, ja valkoinen hiekka varpaiden välissä on kuin hienosokeria. Espanjan Aurinkorannikko on yksi Euroopan suosi...
Uutiset12.1.2024 | Anssi Tiittanen
Asemakirkko vastaanotti Vuoden 2023 nuorisotyöpalkinnon Lohjalla joulukuussa.
Kirkolla kokoontuu perjantaisin eri-ikäisille kaksi Steissi-ilta...
Uutiset10.1.2024 | Petri Nurminen
Ukrainassa käytävä sota on mullistanut miljoonien ihmisten elämän Euroopassa. Ukrainalaisten keskuudessa käynnissä oleva hengellinen herätys on aihe, josta media on...
Uutiset3.1.2024 | Anssi Tiittanen

Helluntaiseurakuntien päihdekuntoutusjärjestö Kristillinen alkoholisti- ja narkomaanityö KAN ry on käynnistämässä uutta yksikköä Lahdessa.
Päijät-Hämeen hyvi...
Uutiset31.12.2023 | Anniina Jakonen
Pekka ja Neea Perhon luotsaamassa Nouse ja loista -työssä on julkaistu uusi video-opetussarja, jota seurakunnat voivat käyttää opetuslapseuttavassa pienryhmätyöss...
Uutiset29.12.2023 | Elina Rautio
Fidan ulkomailla työskentelevien lähettien määrä on vähentynyt selvästi, samoin lähettävät helluntaiseurakunnat.
– Lähetystyö ja sen tekemisen tavat ovat ra...
Uutiset14.12.2023 | Onni Haapala
Etelä-Pohjanmaalla sijaitsee noin 14 000 asukkaan vireä kaupunki, Lapua. Paikkakunnalla toimii noin 300 jäsenen helluntaiseurakunta, joka on jo pitkään auttanut paik...
UutisetKajaanissa sijaitseva Rauhan Majatalo juhli marraskuun lopulla 20-vuotista taivaltaan.
Rauhan Majatalo on yksityinen sielunhoitopainotteinen yhteiskristillinen keskus, jossa on koul...
Uutiset11.12.2023 | Anssi Tiittanen


Porin helluntaiseurakunnassa oltiin ihmeissään syyskuussa. Aiemmin koulut olivat normaalisti ilmoittautuneet innokkaasti adventtiajan Aikamatka ensimmäise...
Uutiset7.12.2023 | Leevi Launonen


Siilinjärvi on Pohjois-Savossa sijaitseva yli 22 000 asukkaan elinvoimainen kunta, joka lapsiperheineen lukeutuu maamme nuorimpien kuntien joukkoon. P...
Uutiset27.11.2023 | Anssi Tiittanen


Suomen Vapaakirkon tuleva uusi kirkkokunnanjohtaja on nykyinen nuorisotyönjohtaja Tommi Koivunen.
Koivunen, 49, valittiin tehtävään lauantaina 18...
Uutiset22.11.2023 | Anniina Jakonen
Joskus parhaat ideat voivat pulpahtaa pintaan ihan tavallisessa viikkopalaverissa. Juuri niin kävi reilut viisi vuotta sitten eräänä maanantaina Vaasan helluntais...
Uutiset20.11.2023 | Vesa Leinonen
Nakkilassa järjestettiin Satakunnan helluntaiseurakuntien vastuunkantajien perinteinen syyspäivä isänpäivän aattona. Päivä suunnitellaan aina joidenkin teemojen ymp...
Uutiset20.11.2023 | Anssi Tiittanen

IK-opistolla Keuruulla opiskelee nyt ryhmä alle 18-vuotiaita oppivelvollisuusikäisiä. Peruskoulun päättäneille räätälöityyn Opistovuosi oppivelvollisille -koulutuks...
Uutiset14.11.2023 | Anssi Tiittanen

Useampana vuotena mukavasti seurakuntalaisia ja heidän ystäviään koonnut tapahtuma Minttukirkossa on ollut ensimmäisen adventtisunnuntain jumalanpalvelus, johon on...
Uutiset13.11.2023 | Raili Holappa
Kainuun ja Koillismaan helluntaiseurakuntien työntekijät ja vastuunkantajat kokoontuivat jokasyksyisille neuvottelupäivilleen Puolangalle 21. lokakuuta. Päivillä ko...
Uutiset11.11.2023 | Maria Paldanius
Kaksi miljoonaa jäsentä, 70 pastoria, yli 40 seurakuntaa ja 3 000 kastettua henkilöä joka vuosi. Satoja perustettuja kouluja ja lukioita, ammattikouluja, yl...
Uutiset13.11.2023 | Anniina Jakonen
Kuukauden viimeisenä perjantai-iltana Vantaan Minttukirkossa tuoksuu pizza. Siellä täällä vilahtaa vihreä paita, jossa lukee sanat ”rakastettu” ja ”arvostettu”. N...
Uutiset
8.11.2023 | Ristin Voittoa julkaisevan kustannusyhtiö Aikamedia Oy:n aiempi toimitusjohtaja Vesa Halonen on kuollut.

Lukuisissa liike-elämän j...
Uutiset11.11.2023 | Eero Ketola
Toimiessaan Australian suomalaisten helluntaiseurakuntien lähetystyöntekijöinä Papua-Uudessa-Guineassa Ulla ja Veikko Kämppi joutuivat useamman kerran kokemaan ryöstö...
Uutiset6.11.2023 | Anssi Tiittanen

Red Carpet -keskuksen työ jatkuu tällä hetkellä kadulla. Israelin poikkeusolot edellyttävät taloilta pommisuojia, jos niitä halutaan käyttää kokoontumispaikkoina...
Uutiset6.11.2023 | Anssi Tiittanen
Helluntaiseurakuntien toimielin Neuvoa-antavat vanhimmat tunnetaan vastedes nimellä Neuvoa antavat.
Neuvoa antavien puheenjohtaja, Tampereen hellunt...
Uutiset5.11.2023 | Elina Rautio
Suurin osa kristityistä ajattelee, että seurakunnan tulevaisuus on lapsissa. Todellisuus ei kuitenkaan aina vastaa ihannetta. Esimerkiksi lastentapahtuman tai eri ikä...
Uutiset31.10.2023 | Anssi Tiittanen
Lähetystyöntekijä Markku Toimela selailee käsissään aarretta. Kellastunut Polun varrelta -vihko sisältää säveltäjä ja tekstintekijä Eeva Vaijan (1920–2007) omakät...
UutisetAnssi Tiittanen | 30.10.2023

Yleensä ne maat, jotka muutenkin nousevat uutisissa esille, muodostuvat tärkeiksi vainottuja kristittyjä tukeville uskoville, Marttyyrien Ääni -lehden päätoim...
Uutiset29.10.2023 | Kirsi-Klaudia Kangas
Suomalaisuutta musiikin ja tanssin keinoin tulkitseva Suomalainen messu elää omaa elämäänsä yli seurakuntarajojen. Säveltäjä Lasse Heikkilälle oli yllätys, e...
Uutiset25.10.2023 | Anniina Jakonen, Onni Haapala, Veera Hug


Vaikka raketteihin on totuttu, hyvin pian heräsi aavistus jostain poikkeuksellisesta. Jatkuva ilmahälytys ja päivän aik...
Uutiset23.10.2023 | Fida, Milla Löfman
Fidan ja Elämä ja Valo ry:n vuotuisen Toivon kipinä -joulukampanjan keräysvaroilla tehdään ympärivuotista avustus- ja lähetystyötä Itä-Euroopan romanien pariss...
Uutiset16.10.2023 | Anssi Tiittanen
Ajassa-mediasovelluksessa aletaan lähiviikkoina julkaista ainakin viittätoista podcastia. Osa on suuremmalle yleisölle jo tuttuja lähivuosilta, osa saanee aivan u...
Uutiset13.10.2023 | Laulaja Raita Karpo on kuollut. Karpo kuoli viime keskiviikkona 82-vuotiaana haimasyövän uuvuttamana kotonaan Helsingissä. Karpo oli kotoisin Taipalsaarelta, jossa hän syntyi 12. huhtikuu...
Uutiset13.10.2023 | Timo Raassina
Thaimaan Chiang Maissa järjestettiin 25–28.9.2023 kansainvälinen Simply Mobilizing -konferenssi teemalla On mission with God (suom. Tehtävä Jumalan kanssa). ...
UutisetVeera Hug, Anssi Tiittanen | 8.10.2023
Helluntaiseurakuntien Syyspäivät-tapahtumaa vietettiin viime torstaita lauantaihin Turussa. Tapahtuman teemana oli Pidetään huolta.

Tapahtumaan osalli...
Uutiset 9.10.2023 | Reijo Vaurula

Paperiteollisuuden kehittyminen maassamme heijastui myös seurakunnalliseen toimintaan ja 1920-luvulla perustettiin muutamille...
Uutiset8.10.2023 | Toni Rautiainen, Tuula Pirinen
Vuonna 1933 vähän alle kahdenkymmenen uskovan joukko järjestäytyi Mikkelissä paikallisseurakunnaksi, jonka nimeksi annettiin Beetel, ”Jumalan huone”...
Uutiset3.10.2023 | Tuula Pirinen
KIILA-kuntoutus on Kelan rahoittama ammatillinen työ- ja toimintakykyä tukeva ja edistävä kuntoutusmuoto. Siihen valitaan henkilöitä, joiden työskentelyä vaikeuttaa...
Uutiset30.9.2023 | Anssi Tiittanen
Opettaja Janne Saarelan mukaan kristittyjen nuorten virinnyt kiinnostus apologetiikkaa eli uskon puolustusta kohtaan kumpuaa halusta toisaalta argumentoida kristil...
Uutiset30.9.2023 | Minna Pollari
Ison Kirjan alueen leiriominaisuudet pääsivät oikeuksiinsa, kun perheet kokoontuivat viettämään yhteisen syksyisen viikonlopun teemalla ”Yhdessä, rennosti”. Perheill...
Uutiset26.9.2023 | Anssi Tiittanen
A capella -tyyliä eli säestyksetöntä laulua hyödyntävä Kamarikuoro Braxén saattaa toteuttaa kappaleensa jopa seitsenäänisesti. Johtaja ja sovittaja Juha Törmä kirj...
Uutiset24.9.2023 | Ruut Ahonen
Vain 40 prosenttia ranskalaisista haluaa uskonnolliset hautajaiset, ilmenee IPOF:n syyskuussa tehdystä tutkimuksesta. Siinä reilulta tuhannelta täysi-ikäiseltä kysytti...
Uutiset23.9.2023 | Anssi Tiittanen
Kysymys, tulisiko maahanmuuttajien omia itsenäisiä seurakuntia edistää vai tulisiko maahanmuuttajia kannustaa integroitumaan olemassa oleviin kantasuomalaisten seu...
UutisetIson Kirjan suosituille Retro-seminaareille ei näy loppua. Viimeisimmässä kurotettiin uskon, toivon ja rakkauden voimin tulevaisuuteen menneisyyttä unohtamatta.

Syyskuun ensimmäisellä viik...
Uutiset18.9.2023 | Anssi Tiittanen
Kun arabitaustainen katsoja klikkautuu kristillisen Al Hayat -kanavan verkkosivujen tekstimuotoiseen ChatGPT-keskusteluun kysymään lisää kristillisestä uskosta, va...
Uutiset14.9.2023 | Ruut Ahonen
Marokkoon syyskuun toisena viikonloppuna iskeneen historiallisen rajun maanjäristyksen tuhot ovat valjenneet vähitellen. Viime lauantain vastaisena yönä maassa koettii...
Uutiset14.9.2023 | Ruut Ahonen
Miten länsimaiden maallistuminen vaikuttaa seurakuntalaisten maailmankuvaan? Tähän vastaa kesällä julkaistu amerikkalaistutkimus, joka heijastaa Arizonan kristillisen...
Uutiset8.9.2023 | Marjut Salonen
Uutena konseptina pari vuotta sitten Espanjassa aloitettu Vamos-lähetyskoulutus on visioitu malliksi, jonka voi ottaa käyttöön eri puolilla maailmaa. Tiimi ei kuiten...
Uutiset4.9.2023 | Fida, RV
Fida on tukenut kummiensa avulla pitkään lasten koulunkäyntiä Thaimaassa. 1980- ja 1990-luvuilla helluntaiherätyksen kautta maan pohjoisosaan syntyi oppilaskoteja, joita o...
Uutiset3.9.2023 | Anssi Tiittanen
Kyllä siinä lapsella arki ja puhelinkin unohtuu, Milka Myllynen kuvailee flow-tilaa, johon lapsi pääsee touhutessaan luonnon helmassa harrasteissa ja puuhapisteissä...
Uutiset30.8.2023 | Ruut Ahonen
Helluntaiseurakuntien vastuuhenkilöiden vuotuiset Syyspäivät pidetään 5.–7. lokakuuta Turun Messukeskuksessa. Päiville kutsutaan seurakuntien pastoreita, vanhimpia, diakone...
Uutiset28.8.2023 | Anssi Tiittanen
Helluntaiseurakuntien valtakunnallisen nuorisotyön päätapahtuma Youth Celebration eli YC koetiin viime viikonloppuna Keuruulla.
– Oli yllätys, että mukaan tuli pari s...
UutisetAnssi Tiittanen | 28.8.2023

Helluntaikirkon diakoniatyöryhmässä oli kesällä syytä hymyyn ja kiitollisuuteen. 104 helluntaiseurakunnan muodostama Hyvällä sydämellä -hanke hyväksyttiin Suomesta...
UutisetMilla Löfman | 29.8.2023

Tallinnalaisesta Nõmmen baptistikirkosta alkunsa saaneen Tervikliku Tervenemise Teenistus (TTT)-kiertueen tilaisuuksissa on saatu todistaa ihmeellisiä paranemisia rukou...
UutisetVeera Hug | 27.8.2023

Vuotuiset yhteiskristilliset Evankelistapäivät järjestettiin Seinäjoella 17.–19. elokuuta. Tapahtuma kokosi arviolta 200 evankelistaa, ja sitä isännöivät Seinäjoen h...
UutisetVeera Hug | 21.8.2023

Vuonna 2013 Saksan helluntailiikkeen BFP:n hallituksessa asetettiin konkreettinen tavoite perustaa 200 uutta seurakuntaa vuoteen 2025 mennessä.
Liikkeen seurakunt...
UutisetAnssi Tiittanen | 20.8.2023

Aikamedian ja sen edeltäjän, kustannusliike Ristin Voiton lähes satavuotisen tuotannon saattaminen yleisön käsiin etenee seuraavaksi musiikin uudelleen julkaisemise...
UutisetVeera Hug | 19.8.2023

Apostolien teoissa evankeliumin julistusta seuraavat säännöllisesti uskoontulot, ihmeet ja merkit sekä seurakunnan kasvu. Samaa saatiin kokea pääkaupungin ytimessä elokuun...
UutisetAnssi Tiittanen | 14.8.2023
Kesäkuussa hallitusohjelman valmistuessa sen tärkeäksi detaljiksi muodostui kehitysyhteistyöhön käytettyjen varojen eli kyt-varojen leikkaaminen. Valtio hakee säästöjä a...
Uutiset12.8.2023 | Tuula Pirinen
Koraanien polttamisten heikentämässä turvallisuustilanteessa Ruotsin hallitus kaavailee järjestyslain muuttamista. Osa ruotsalaisista näkee jo sen myönnytyksenä isla...
UutisetTuula Pirinen | 11.8.2023

Hengen uudistus kirkossamme ry (HU) julkaisi KesäSpirit-tapahtumassaan 4.8. videokurssin Kasvata uskoa. Kahdeksanosainen kurssi auttaa vanhempia ja muita kasvattajia o...
UutisetKirsi Koski-Kujala / Fida, RV | 9.8.2023

– Sotaa paenneiden elämässä on toivottomuutta. Miten toivon voisi säilyttää kaiken koetun jälkeen, kun uusi arki on täynnä epävarmuutta ja apatiaa?...
Uutiset11.7.2023 | Ruut Ahonen


Kuinka pitkä aika tarvitaan, jotta jokainen maailman ihminen saisi aidon kohtaamisen Jeesuksen kanssa? Amerikkalaisen tohtori Billy Wilsonin johtama Empowered2...
Uutiset11.7.2023 | Marja Toukola 
Euroopanlaajuinen HOPE FOR EUROPE- järjestön naisten konferenssi pidettiin Bosnia-Hertsegovinan Sarajevossa 7.–11.6. Valmisteluista vastasi järjestön Women in...
UutisetAnssi Tiittanen | 7.7.2023
Uskotv:n tapahtumapaketin, jolla joko pääsi seuraamaan tapahtuman livelähetyksiä, tai hieman arvokkaamman paketin avulla myös arkistoon asettuvia tilaisuuksia, lunasti tä...
UutisetPekka Ylenius | 1.7.2023

Minskin New Life Church on osa Valko-Venäjän Full Gospel -helluntaiseurakuntien yhteisöä. Pastori Slava Goncharenko aloitti seurakunnan 21-vuotiaana vuonna 1992 viralli...
UutisetKirsi-Klaudia Kangas | 30.6.2023

Suomeen perustettiin vuonna 1973 Stefanus-Lähetys ry, joka tunnetaan nykyisin nimellä Marttyyrien Ääni ry. Viisikymmentävuotiaan järjestön juuret ovat maailmanl...
UutisetAnssi Tiittanen | 29.6.2023


”Oma työpaikkani saattaa olla loppuvuodesta uhattana.”
Vastaus edustaa dramaattisinta laitaa RV:n kyselyssä, jossa kysyttiin pastoreilta ja pa...
UutisetIK-opisto tiedotus, Outi Lepistö, Anssi Tiittanen | 25.6.2023
Suomen helluntaiseurakuntien kesäjuhlaa, Juhannuskonferenssia, vietettiin Iso Kirja -kansanopiston alueella Keuruulla 22.-...
UutisetAnssi Tiittanen, Outi Lepistö | 24.6.2023

Perjantai-illan Al Hayat -missiojuhlassa juhlistettiin 20 vuotta täyttävää mediakanavaa, joka on välittänyt evankelium...
Uutiset
Anssi Tiittanen, Outi Lepistö | 23.6.2023
Torstai-illan Elämä ja valo -missiojuhlassa puhui Kyösti Koivisto, joka kehotti yleisöä yhteiseen uskontunnustukseen.–...
UutisetAnssi Tiittanen, Veera Hug | 22.6.2023

Helluntaiseurakuntien valtakunnallinen suurtapahtuma Juhannuskonferenssi on alkanut IK-opiston alueella Keuruulla torstaina 22. kesäkuuta.
...
UutisetMAF, RV | 23.6.2023

Aikamedia Oy:n toimitusjohtajasta, lähetyslentäjänä toimineesta Olavi Kumpulaisesta tuli kesäkuun alussa myös MAF Suomen eli Suomen Lähetyslentäjät ry:n hallituksen puheenjo...
UutisetVeera Hug | 22.6.2023

Fidan toiminnanjohtaja Harri Hakola kysyi pääkirjoituksessaan (RV 23/2023), tarvitaanko suomalaisia lähetystyöntekijöitä yhä. Viimeisen 25 vuoden aikana lähettimäärä on pi...
UutisetRuut Ahonen | 15.6.2023Turkissa toukokuun lopulla pidettyjen presidentinvaalien tulos ei ennakoi parempia päiviä siellä eläville ja toimiville kristityille: vuodesta 2014 Turkkia hallinnut presidentti...
UutisetLeevi Launonen | 17.6.2023

Länsimaisissa kirkoissa ja seurakunnissa kohdataan yhä kipeämpänä kysymys, miten kristillinen arvomaailma siirtyy uudelle sukupolvelle. Tämän kysymyksen äärellä huomi...
UutisetAnssi Tiittanen | 16.6.2023Lappeenrannan hieman alle viidensadan ihmisen helluntaiseurakunnassa on viime vuosina oltu nuorisotyössä hyvässä tilanteessa.
– Jossain va...
UutisetRuut Ahonen | 4.6.2023

Indonesiassa Sumatran saarella oli 19. toukokuuta muslimijoukot estivät kristittyjä viettämästä kahta jumalanpalvelusta. Morning Star Newsin mukaan ainakin 40 muslimia hy...
UutisetVeera Hug | 29.5.2023

Toukokuun puolivälissä järjestettiin helluntaiseurakuntien koulutyöntekijöiden sekä lasten, varhaisnuorten ja nuorten parissa työskentelevien ensimmäinen yhteinen NextGen-...
UutisetVeera Hug | 29.5.2023

2.–4. toukokuuta vietettiin Moskovassa Venäjän evankelisten kristittyjen 95-vuotisjuhlia. Kyseessä on Venäjän suurin, 3500 seurakunnan ja 400000 jäsenen helluntailiike. Ta...
UutisetVeera Hug
[20.5.2023] Helluntailiikkeen työntekijät ovat vuosien ajan kokoontuneet yhteen, aiemmin talvi-, nykyisin Syyspäiville. Tämän vuoden Syyspäivät järjestetään Turussa, ja valmisteluis...
UutisetOuti Rossi, RV toimitus
[26.5.2023] Jippii-lähetysmusikaalin Maailman ympäri ensi-ilta pidettiin vappuna Helsingin tuomiokirkossa yli 1 000 katsojalle. Musikaalin on ohjannut Espoon kri...
Uutiset
Satakunnan helluntaiseurakuntien vastuunkantajien päivä pidettiin 22.4. Noormarkun Varikko-seurakunnassa, joka on tuorein tulokas maakunnan seurakunti...
UutisetFida ja RV
[23.5.2023] Kroatiaan ja Bosnia-Hertsegovinaan suuntautunut Fidan valmennusaktio järjestettiin huhtikuussa. Valmennusaktioiden tavoite on innostaa osallistujia lähetystyöhön ja jär...
UutisetFida, RV
[23.5.2023] Fida kanavoi ruoka-apua, käteistukea ja psykososiaalista tukea entisestään köyhään Ukrainan Taka-Karpatiaan, jonne sota on ajanut yli 400 000 maan sisäistä sotapakolaista...
UutisetAnssi Tiittanen


[22.5.2023] Rasismi seurakunnissa on usein tahatonta. Se voi olla käyttäytymismaaleja, jotka ovat toisen näkökulmasta ikäviä ja syrjiviä, Helluntaikirkon mon...
UutisetVeera Hug
Nigerian helluntailiike on jo useana vuonna ollut mukana Saksasta lähtöisin olevan Go Movement -evankeliointiliikkeen kampanjassa. Siinä toukokuu on nimetty Mene!-kuukaudeksi (Go mo...
UutisetVeera Hug, Milla Löfman


(15.5.2023) Ukrainan sota on saanut aikaan suuren pakolaisaallon.
- Ihmishenkien menetysten ja vammautumisten jälkeen ehkä traagisin seuraus tap...
UutisetRuut Ahonen
Hengellisten kesäjuhlien ajankohtia on muutettu paremmin keskenään yhteensopiviksi. ”Päällekkäisyyksiä ja monien eri juhlien ruuhkaviikonloppuja on haluttu välttää, jotta oma kesä...
UutisetAnssi Tiittanen


Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah toteaa, että orastava hallitusvastuu tuntuu erilaisena ilmapiirinä uuden eduskuntakauden alkaessa.
– On sii...
Uutiset
(12.5.2023) Toiminnanjohtaja Marko Selkomaan työsuhde on päättymässä Avainmedia Lähetysjärjestö ry:ssä.
Hallitus ja toiminnanjohtaja ovat yhdessä laat...
Uutiset(11.5.2023) Kustannusliike Aikamedian varsinainen yhtiökokous 29. huhtikuuta Vantaalla valitsi uuden hallituksen. Valituista henkilöistä Waltteri Haapala, Peter Korhonen, Olavi Kumpulainen ja Petr...
UutisetRV Uutiset
(3.5.2023) Tulevassa Juhannuskonferenssissa koetaan laaja musiikillinen pitopöytä.
Tapahtuman ohjelma varmistuu kevään edetessä, mutta pääesiintyjistä ja -konserteis...
UutisetTuula Pirinen
Ruotsissa julkaistu raportti Frikyrkan i orten nostaa esiin karun tosiasian: maassa on tällä hetkellä 61 poliisin vähintäänkin haavoittuvaksi luokittelemaa asuinaluetta (utsatta...
UutisetRuut Ahonen
(1.5.2023) Enemmistö kirkossakäyvistä amerikkalaisista herätyskristityistä pitää omista varoistaan uhraamista raamatullisena käskynä myös tätä päivää varten.
Christianhea...
UutisetVeera Hug

(27.4.2023) Keravan helluntaiseurakunta ja Helluntaikirkon monikulttuurisuustoimikunta järjestivät 22.4. Keravalla ja verkossa maahanmuuttajatyön verkostoitumispäivän.
...
UutisetAnssi Tiittanen
(26.4.2023) Ajattelimme, että jos saamme kymmenen nuorta mukaan, niin hyvä, Elämä ja Valo -yhdistyksen toimintakoordinaattori Tino Grönfors kertoo yhdistyksen Seitsemän uskon...
UutisetAPM, RV
(24.4.2023) Yli 140 Afrikan kirkkokuntien johtajaa ja lähetysjohtajaa 14 maasta kokoontui toukokuun alussa Nairobiin edistämään lähetystyötä. Vastaavia Africa Pentecostal Mission Cons...
UutisetVeera Hug
(17.4.2023) Viime vuonna Metrokappeli-seurakuntaan liittyi kuutisenkymmentä ihmistä, ja nettokasvu oli 49 jäsentä. Kasvu on osin koostunut uskoon tulleista ja uudistuneista ihmisist...
UutisetAnssi Tiittanen
(17.4.2023) Tulevana juhannusviikonloppuna Amsterdamissa järjestettävässä Empowered21-konferenssissa kiinnitetään katse kymmenen vuoden päähän, vuoteen 2033.
– Tuollo...
UutisetAnniina Jakonen
(17.4.2023) Suomi pitää pintansa kansallista onnellisuutta mittaavassa The World Happiness Report –tutkimuksessa, sillä olemme maaliskuun 20. päivänä julkaistun raportin mukaa...
UutisetMilka Myllynen, RV
(16.4.2023) Fidan Eväät elämään -kampanja tukee Bangladeshin helluntaiseurakuntia ja auttaa sen tyttöjä kasvamaan ilman pelkoa lapsiavioliitosta. Eväät elämään -keräys jalk...
UutisetRuut Ahonen
Mitä teemme epäilysten kanssa? kysyy kristillisen tutkimuslaitos Barnan tuore selvitys, joka haarukoi, millaiset epäilykset pitävät ihmiset pois kristillisistä seurakunnista...
UutisetAnniina Jakonen
(7.4.2023) Ilman yhteyttä toiseen ihmiseen elämä tuntuu valjulta. Sama koskee seurakuntatyötä. Monen vastuunkantajan mielestä tänä keväänä onkin siksi ollut erityisen riemukas...
UutisetAnssi Tiittanen
(29.3.2023) Monella on jo unohtunut, kuinka viime keväänä seurakuntien elämää hankaloitti omikron-muunnoksen nostattama koronan ”loppukiri”.
Poikkeusajan hiljalleen s...
UutisetAnssi Tiittanen


(2.4.2023) Kunnat tarjoavat 15–18-vuotiaille nuorille mahdollisuutta työllistyä lyhytaikaisesti kesätyösetelin avulla.
Kunta myöntää yritykselle noi...
UutisetVeera Hug
(1.4.2023) Kuinka monet kaupungissamme tietävät, mitä pääsiäinen todella tarkoittaa ja mitä sillä on heidän kanssaan tekemistä? kysyy pastori Bastian Decker. Etenkin Saksassa pitkän...
UutisetAnssi Tiittanen
(20.3.2023) IK-opiston järjestämien Fifteen-leirien isoset eli piispat saavat koulutuksen tehtäväänsä keväisin. Koulutukset ovat olleet jo vuosien ajan täynnä, koska leireille...
UutisetAnssi Tiittanen
(20.3.2023) Ristin Voiton helluntaiseurakuntien pastoreille, vanhimmille ja vastuunkantajille suuntaama kysely vahvisti mielikuvaa Kristillisdemokraattien (KD) vahvasta asemas...
UutisetTuula Pirinen
(18.3.2023) Espanjan helluntailiike Asambleas de Dios de España (ADE) vietti 60-vuotisjuhliaan helmikuun viimeisenä viikonloppuna Gandían kaupungissa. Samalla pidettiin liikkeen...
UutisetTuula Pirinen
Tuoreen tutkimuksen mukaan jumalanpalveluksiin osallistuminen vähentää epätoivon aiheuttamia kuolemia, joihin kuuluvat pääasiassa alkoholi-, huume- ja itsemurhakuolemat. Asiasta...
UutisetTuula Pirinen
Diakonian tutkimus -aikakauskirjassa 2/2022 julkaistun tutkimuksen mukaan Maahanmuuttoviraston eli Migrin teologiset käsitykset ja tulkinnat johtavat negatiivisiin turvapaikkapä...
UutisetAnssi Tiittanen


Asburyn yliopiston herätyksessä on ollut kyse siitä, että kristityt nuoret ovat löytämässä Jumalan tavalla, jota he eivät ennen ole kokeneet.
Kiteytyksen voi...
UutisetAnssi Tiittanen
(6.3.2023) Ristin Voitto kysyi helmikuussa helluntaiseurakuntien vastuuhenkilöiltä kokemuksia ja ajatuksia viime syksyn Se löytyi -mediamissiosta.
Missiossa oli...
UutisetRuut Ahonen
(5.3.2023) Skotlannin valtiovarain- ja talousministeri Kate Forbes on noussut valokeilaan. Forbes, 32, on tunnustava kristitty ja konservatiivisen Free Church of Scotlandin jäsen...
UutisetAnssi Tiittanen
Kastettujen määrä helluntaiseurakunnissa oli vuonna 2022 yhteensä 495. Kasteiden määrä korjaantui edellisvuoden 401 kastetusta 94 kastetta ylöspäin.
– Kastemäär...
UutisetRuut Ahonen
Helluntaiseurakunnat ovat saamassa pian kättä pidempää apua monimuotoiseen diakoniatyöhönsä. Tekeillä olevan diakoniatyön oppaan, jonka työnimenä on Hyvällä sydämellä – kohti diak...
UutisetTuula Pirinen
(1.3.2023) Intian kristittyihin kohdistuu yhä enemmän avointa vihapuhetta ja väkivaltaisia hyökkäyksiä. Esimerkiksi helmikuun alussa useat hindunationalistiset ryhmät pitivät De...
UutisetKirsi Koski-Kujala
(2.3.2023) Maanantaina 6. helmikuuta Turkin Alanyassa asuva Fidan työntekijä oli kylässä naapurinsa luona, kun tavarat alkoivat heilua. Yhdeksänkerroksinen talo huojui jalk...
UutisetKirsi Koski-Kujala
(28.2.2023) Maanantaina 6. helmikuuta Turkin Alanyassa asuva Fidan työntekijä oli kylässä naapurinsa luona, kun tavarat alkoivat heilua. Yhdeksänkerroksinen talo huojui jal...
UutisetAnna-Maija Kalliokoski
(28.2.2023) Sodankylän Evankeliumipäivään kokoontui 11. helmikuuta kahdeksasta Lapin alueen seurakunnasta kuutisenkymmentä osallistujaa, joista suurin osa oli vapaaehto...
UutisetTuula Pirinen
Teknologian kehitys on muuttanut ja muuttaa edelleen organisaatioiden, kirkkojen ja yksilöiden suhtautumista rahan lahjoittamiseen. Barna Groupin tutkimuksen mukaan jo lähes puo...
UutisetAnssi Tiittanen
Etelä-Savossa Kangasniemellä helluntaiseurakunnan nuorisokahvila Bunkkeri on muodostunut tärkeäksi kohtaamispaikaksi alueen nuorille.
– Bunkkeri on sekoitus teetupaa...
Uutiset(20.2.2023) Viime viikkoina Ruotsissa on poltettu Koraani, tärvelty Raoul Wallenbergin muistomerkki ja pystytetty holokaustin kieltäviä banderolleja.
Arkkipiispa Martin Modéuksen lehdistö...
UutisetSuosittu teatteriesitys Via Crucis järjestetään jälleen Helsingin Senaatintorin ympäristössä pääsiäislauantaina 8.4. klo 21–22.30.
Ekumeeninen pääsiäisvaellus Via Crucis eli Ristin tie pe...
UutisetRuut Ahonen
(16.2.2023) Uudellamaalla sijaitseva Kirkkonummen helluntaiseurakunta siirtyy uusiin toimitiloihin maaliskuun alussa, jolloin seurakunnassa aloittaa samalla osa-aikaisena pastorin...
UutisetTuula Pirinen

Saksan, Ison-Britannian, Ranskan ja Espanjan kansalaiset luottavat tieteeseen aineellisen kehityksen, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä. BBVA-säätiön tutkimukseen osallistui...
UutisetAnssi Tiittanen
Kristillinen deittiappi Valo julkaistiin kesällä 2021. Reilun puolentoista vuoden taivalluksen jälkeen sovellukseen kirjautuneita käyttäjiä on Suomessa jo 220 000...
UutisetAnssi Tiittanen
(8.2.2023) Fidan Bisnestiimin Usko & Ura -seminaarissa Jyväskylässä nähtiin viikonloppuna vetävä puhujakattaus. Mukana olivat muun muassa kouluttaja Noora Hintsa, toimittaja K...
UutisetKirsi Koski-Kujala ja RV
Itä-Afrikkaa kurittavat ilmastonmuutos ja raju inflaatio, ja alueen nälkäkriisi uhkaa jäädä Ukrainan sodan varjoon.
Esimerkiksi Ugandan Karamojassa helmikuu...
UutisetAnssi Tiittanen
(8.2.2023)

Aiemmin Itä-Hakkilan kirkkona tunnetussa rakennuksessa loistavat jälleen valot vuosien hiljaisuuden jälkeen.
Entinen kirkko on muuntautumassa...
UutisetAnssi Tiittanen
– Aggregaattien pärinä puhui minulle toivosta, pastori Jarkko Muhonen sanoo huokaisten kokemuksestaan kaduilla Ukrainassa.
– Niiden avulla pimeyden tilalle tulee valo...
UutisetTuula Pirinen
Amerikkalainen kristitty kirjailija Karen Kingsbury on perustanut oman yhtiön, Karen Kingsbury Productionsin, jonka kautta hän tuottaa itse ensimmäisen täyspitkän elokuvansa...
UutisetAnssi Tiittanen


Pastorin ja valmistuvan MA-opiskelijan Tommi Törnroosin mukaan keskustelu homoseksuaalisuudesta seurakuntien työntekijöiden kesken ei enää ole samalla tavalla haastava...
UutisetAnssi Tiittanen


– Olemme yrittäneet tehdä Naisten brunssista todella matalan kynnyksen toimintaa, mutta jostain syystä työ ei ole ollut tähän asti kovin näkyvää, koordinaattori Minna...
UutisetHenna Saarinen
”Tul ny sääki kirkkoo”, lukee Porin helluntaiseurakunnan ulkoseinässä isoin kirjaimin. Alkuvuodesta seurakunta kokoontui kaksi kertaa päivässä rukoilemaan ja erotti aikaa Jumal...
UutisetTuula Pirinen
Pohjois-Korean uusi lainsäädäntö, Saharan eteläpuolisessa Afrikassa leviävä jihadismi ja Kiinan esimerkki keskitetystä valvonnasta ovat suurimpia syitä siihen, että kristittyjen...
UutisetJanne Lahti
Suomen Helluntaikirkon (SHK) hallitus järjestäytyi vuoden ensimmäisessä kokouksessaan Tampereella perjantaina 13. tammikuuta.
Hallituksen puheenjohtajaksi ja samalla Hell...
UutisetJoonas Haverinen


Fida on toiminut päiväntasaajalla sijaitsevassa Kongon demokraattisessa tasavallassa jo vuosia kumppaninaan paikallinen helluntaikirkko CEPAC. Yhteistyö on saan...
UutisetTuula Pirinen
– Sota on saanut Ukrainassa aikaan vahvaa hengellistä janoa, toteaa Vesa-Pekka Lanne, joka osallistui viime vuoden lopulla Ukrainaan suuntautuneelle avustusmatkalle. ...
UutisetAnniina Jakonen
Iso Kirja -opisto järjestää yhdessä Suomen Helluntaikirkon kanssa 25.–26. tammikuuta seminaarin, jossa käsitellään aikamme seksuaalisuuden haasteiden kohtaamista seurakuntakon...
UutisetAnssi Tiittanen


Ylöjärvellä Pirkanmaalla kunnostetaan vanhaa kirjastoautoa liikkuvan ja saavuttavan työn tukiasemaksi.
Bussin kimpussa ovat muun muassa Jouni Kaasalainen, Sak...
UutisetOuti Lepistö
(11.01.2023) Monet kristilliset järjestöt ja yksityishenkilöt ovat avustaneet Ukrainaa sodan alusta asti. Myös Fida on järjestänyt keräyksiä, joiden avulla on pääasiassa keskityt...
UutisetAnssi Tiittanen
(10.1.2023) Kyselykierroksella ukrainalaismaahanmuuttajia viikoittain kohtaaviin seurakuntiin vahvistui käsitys, jonka mukaan ukrainalaisten uskovien yhteys paikallisin seurak...
UutisetRuut Ahonen
(9.1.2023) Suomen Vapaakirkon äänenkannattaja Suomen Viikkolehti (SVL) muuttui tämän vuoden alussa kerran kuussa ilmestyväksi aikakauslehdeksi. Vuodesta 1888 julkaistu lehti on tä...
UutisetAnssi Tiittanen
Moni amerikkalainen on selvästi epävarma siitä, minkälaisen persoonan syntymää jouluna juhlittiin, Lifeway-tutkimuslaitos kommentoi joulukuista tutkimustaan.
Yhdeksän...
UutisetTuula Pirinen


Laajan eurooppalaisen tutkimuksen mukaan länsimaissa vallitsevaa miesten ja naisten tasa-arvoa vastaan on noussut vastareaktio. ”Moderni seksismi” leimaa erityisesti nuo...
UutisetAnssi Tiittanen
(06.01.2023) Digipaino Juutiprintin siirtyessä kustannusliike Aikamedia Oy:n omistukseen ilmassa on ympyrän sulkeutumisen tuntua.
Juutiprint toimii Vantaalla samassa...
UutisetTuula Pirinen
Laajan eurooppalaisen tutkimuksen mukaan länsimaissa vallitsevaa miesten ja naisten tasa-arvoa vastaan on noussut vastareaktio. ”Moderni seksismi” leimaa erityisesti nuorten mie...
UutisetTuula Pirinen
(27.12.2022) Yhdysvalloissa on astunut voimaan oikeuden päätös, jonka mukaan terveydenhoidon ammattilaisia ei voida pakottaa tekemään abortteja ja sukupuolenkorjaustoimenpiteitä...
Uutiset(27.12.2022) Vuonna 2022 raamattusovellus YouVersionissa maailmanlaajuisesti luetuin, jaetuin ja eniten kirjanmerkkeihin lisätty raamatunjae oli Jesaja 41:10: ”– älä pelkää, minä olen sinun kanssa...
UutisetElina Rautio
(28.12.2022) Vielä muutama vuosi sitten Isonkyrön helluntaiseurakunta näytti hiipuvan: seurakunnalla ei ollut palkattua pastoria, ihmisiä kävi tilaisuuksissa vähänlaisesti, ja mo...
UutisetTuula Pirinen
Iranin siveyspoliisin pidättämän Mahsa Aminin, 22, kuolema on herättänyt maassa vakavimmat levottomuudet sitten vuoden 2009.
Rajoituksiin ja nöyryytyksiin turhautuneet...
UutisetAnssi Tiittanen
(14.12.2022) Lieksan helluntaiseurakunnassa Pohjois-Karjalassa toimii nykyisin raamattupiiri, jossa ryhmäläisinä on venäläisiä ja ukrainalaisia.
Miten kahden toisaall...
UutisetAnssi Tiittanen, Ruut Ahonen


(10.12.2022) Helsinkiläisen Malmin Saalem -seurakunnan eteisessä käy kuhina. Koululaisryhmä toisensa jälkeen puskee eteiseen.
Kymmenen...
UutisetTuula Pirinen
(6.12.2022) Ukrainalainen saarnaaja ja helluntaikirkon diakoni Anatoli Prokopchuk, 52, on surmattu Nova Kah’ovkan kaupungissa lähellä Hersonia. Aluetta yhdeksän kuukauden ajan m...
UutisetAnssi Tiittanen


Konkurssin myötä toimintansa viime viikolla lopettaneella AlfaTV-kanavalla oli joukko kristillisiä ohjelmantekijöitä, jotka pitävät työjaksoaan kanavalla rohkaisevana...
UutisetAnssi Tiittanen


(5.12.2022) Nuoren aikuisen elämässä tapahtuu paljon muutoksia: kotoa pois muutto, itsenäistyminen, mahdollinen uusi opiskelupaikkakunta, akateemisten tai muulla tapaa...
UutisetTuula Pirinen
(30.11.2022) Tuoreen amerikkalaistutkimuksen mukaan jumalanpalvelusten kävijämäärät eivät ole palanneet koronapandemiaa edeltävälle tasolle. Useimmat seurakunnat suljettiin pand...
UutisetRV
Seurakuntien pastoreille, vanhimmille, hallituksille ja muille vastuunkantajille suunnatun Paimen Plussan vuoden viimeinen numero ilmestyy 9. joulukuuta.
Kaksoisnumero syventyy ni...
UutisetEero Ketola


(1.12.2022) Rukoushuoneen pihalle kertyy tihkusateessa ukrainalaisia, osa jo tunteja ennen ovien avautumista. Iloinen puheensorina voimistuu. Joidenkin silmiin s...
UutisetAnssi Tiittanen
Kuusi suomalaista helluntaiseurakuntaa on ollut mukana reilun vuoden ajan Church Basics International -kehitysohjelmassa (CBI), jonka tarkoituksena on vahvistaa seurakuntien o...
UutisetAnssi Tiittanen
(25.11.22) AlfaTV-kanavan toiminta on loppumassa. Taustayhtiö Brilliance Communications Oy ilmoitti perjantaina aamupäivällä hakeutuvansa konkurssiin.
Kanavan toiminnan jatkamise...
UutisetTuula Pirinen
Elokuussa 2021 Afganistanissa valtaan nousseen Talebanin otteet ovat kuluneen vuoden aikana koventuneet. Naisten työssäkäynti on estetty, eikä yläkouluikäisiä tyttöjä ole pääste...
UutisetAnssi Tiittanen
Yli 160 000 ihmistä muutti Israeliin keväällä ja kesällä eri puolilta maailmaa, kertoo juutalaisia Israeliin auttava järjestö Jewish Agency. Moni muuttaja on tullut pakolaisen...
UutisetRuut Ahonen
Suomessa joka neljäs nuori kokee, ettei hänellä ole yhtään läheistä ystävää tai ryhmää, johon hän kokisi kuuluvansa. Tämä käy ilmi HelsinkiMission yksinäisyyskyselystä, johon vast...
UutisetTuula Pirinen
Jalkapallon MM-kisat alkavat 18. marraskuuta Qatarissa. Maa on jo etukäteen saanut runsaasti huomiota etenkin siirtotyöläisten ja vähemmistöjen heikon aseman vuoksi. Myös paikal...
UutisetAnssi Tiittanen
Lokakuussa toteutettua ja eri mainosmedioissa näkynyttä Se löytyi -missiota saateltiin päätökseen tai seuraavaan vaiheeseen eri puolilla maata.
Useissa maakunnissa jä...
UutisetAnssi Tiittanen
(7.11.2022) Akuutin kassakriisin selättänyt mutta haastavassa taloustilanteessa tasapainotteleva IK-opisto hakee uutta suuntaa.
Lokakuun puolivälissä pidety...
UutisetAnniina Jakonen
The Voice of Finland -kilpailusta tunnetuksi tullut laulaja ja pastori Roberto Brandãon elämäntarina Pieniä suuria ihmeitä (Aikamedia, 2021) nousi Vuoden kristillinen kirja -k...
UutisetElina Rautio
Se löytyi -missiotapahtuma sai Imatralla jatkoa yhteiskristillisen Alfa-kurssin muodossa.
– Toteutimme muutama vuosi aiemmin Alfan nuorille ja koimme sen siunauksellisek...
UutisetRV
Maailmanlaajuinen nälkäkriisi pahenee edelleen. Venäjän hyökkäyssodan vuoksi nälkäisten määrän arvioidaan kasvavan tänä vuonna 47 miljoonalla.
Jemenissä ja Kongon demokraattis...
UutisetAnssi Tiittanen
Helsinkiläisen Andreaskyrkanin alakerrassa käy iloinen puheensorina tiistaisena iltana. Kielikurssin opiskelijat keskustelevat yksinkertaisilla lauseilla – ruotsiksi. ...
UutisetAnssi Tiittanen

Syyspäivien keskustelussa uusien seurakuntien varustamisesta Helluntaikirkon toiminnanjohtaja Esko Matikainen nosti esiin kaaren toisen pään, seurakunnan hiipumisen...
UutisetHelluntailiikkeen 26. Maailmankonferenssi toteutui Etelä-Korean Soulissa 12.–14. lokakuuta. Yli 15 suomalaisen ryhmä oli tapahtumassa ja tutustui sen järjestelyihin seuraavaa Maailmankonferen...
UutisetElina Rautio
IK-opiston väki koki alkukuusta yllätyksen vieraillessaan Seinäjoen helluntaiseurakunnan AAMU-tilaisuudessa: Pohjanmaan seurakunnat lahjoittivat opistolle kolehdin, josta pelkäst...
UutisetJorma Kuosmanen, RV
Lohjan helluntaiseurakunnasta vierailtiin 27. syyskuuta Helsingin Saalemin senioriväen luona sen johdosta, että Lohjan tytärseurakunta itsenäistyi äitiseurakunta Saalemist...
UutisetAnssi Tiittanen
Nurmijärven helluntaiseurakunnassa Uudellamaalla voidaan vielä toistaiseksi huokaista helpotuksesta ja olla toiveikkaita maailmantilanteen ja sähkön hinnan kehityksen osalta...
UutisetAnssi Tiittanen
Nurmijärven helluntaiseurakunnassa Uudellamaalla voidaan vielä toistaiseksi huokaista helpotuksesta ja olla toiveikkaita maailmantilanteen ja sähkön hinnan kehityksen osalta...
UutisetSatu Rönkkö, RV
Avainmedian toiminnanjohtaja Marko Selkomaa, kehityspäällikkö Mika Ahonen ja tuotantopäällikkö Markus Kujala pitivät toukokuussa kolmipäiväisen mediakonferenssin Nakhon Thaiss...
UutisetAnssi Tiittanen
Seinäjoen helluntaiseurakunnan raamattukouluun ilmoittautui syksyllä 86 osallistujaa, ja mukaan hyppäsi vielä muutamia alkuviikkojen aikana. Kaikkiaan opiskelijoita on nyt jo...
UutisetMinni Heinilä
Yhä useammassa seurakunnassa on innostuttu evankelioinnista ja saatu varustusta siihen. Jo noin 500 uskovaa on osallistunut XEE-työn järjestämiin Varusta Suomi! -kampanjakiertue...
UutisetMinni Heinilä

Britannian uutena hallitsijana aloittanut kuningas Charles III tapasi maansa uskonnollisia johtajia ja lupasi heille vaalia omantunnon- ja uskonnonvapautta, Christian Today kerto...
UutisetMinni Heinilä
Missio 2022 on alkanut. Tavoite on, että seuraavan kuukauden aikana evankeliumi saavuttaa jokaisen suomalaisen eri medioiden, tapahtumien ja henkilökohtaisten suhteiden kautta...
UutisetAnssi Tiittanen | 20.9.2022

Kun IK-opisto elokuun alussa alkoi käynnistellä syksyn toimintaa, realisoitui myös riskeistä pelätyin: kesän suurtapahtumat jättivät kassaan vain joitakin tuhansia e...
UutisetJari Olavi Hiltunen
Porin helluntaiseurakunta järjestää tänä vuonna Parasta Poriin -tapahtuman syksylle jakautuvana kampanjana. Muutos sopii valtakunnalliseen missiosyksyyn, mutta ajatus tapa...
UutisetRuotsissa avioerojen määrä on laskenut pandemiavuosien aikana. Vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla avioeroa haki 15 911 paria, kun vuoden 2020 vastaavana aikana määrä oli 18 903. Pudotus on 15,8...
UutisetKirsi Koski-Kujala
Suomen helluntaiherätys on synnyttänyt Etiopiaan kaksi suurta helluntailiikettä: 2,5 miljoonan jäsenen Guenet-kirkon ja 10 miljoonan jäsenen Full Gospel -kirkon. Guenet-kir...
UutisetVeera Hug
Hyvä Sanoma ry:n toiminnot on yhdistymisprosessin myötä siirretty Helluntaikirkon alaisuuteen ja työntekijöiden työnantajana on Helluntaikirkko. Jotta prosessi etenisi yhä mahdollis...
UutisetMinni Heinilä
Ukrainassa vietettiin elokuun lopussa maan 31:stä itsenäisyyspäivää. Samalla tuli kuluneeksi puoli vuotta sodan alusta.
Christianity Today kysyi maan hengellisiltä joht...
UutisetAnssi Tiittanen
Monilla Suomeen saapuneilla, Venäjän hyökkäyssotaa paenneilla ukrainalaisilla on kesän jälkeen alkamassa arki Suomessa.
Useille heistä konkretisoituu viimeistään nyt,...
UutisetAnssi Tiittanen
YC:ssä nousi hyvin esiin se, että ilo ja hauskanpito on osa elävää hengellisyyttä, IK-opiston oppilaitospastori Timo Raassina määritteli viikon...
UutisetElina Rautio

Islantia pidetään yhtenä Euroopan maallistuneemmista maista: uuspakanismi kukoistaa, ja monin paikoin kristillisistä arvoista on luovuttu.
Uusimman, maaliskuussa julkaistu...
UutisetAnssi Tiittanen
Maata Näkyvissä -festivaalit saavuttaa todennäköisesti neljänkymmenen vuoden iän muutaman vuoden kuluttua. Tapahtuman tueksi järjestetty keräys on tuottanut kesällä noin 140...
UutisetAnssi Tiittanen
Lukija Nina Kakriaisen toiveiden työlistalla on Jan Karonin Ovet auki pappilaan -kirjasarja sekä romaaneja, kuten George MacDonaldin Kalastaja ja kartanon neito sekä Markiisin...
UutisetElina Rautio
Eri puolilta Suomea on kuulunut myönteisiä uutisia kristillisistä kouluista. Uusia rakennuksia on valmistunut, oppilasmäärät ovat kasvaneet ja uusia kouluhankkeitakin viritelty...
UutisetRV Toimitus

Tänä juhannuksena Keuruun konferenssihumussa vietettiin myös helluntailiikkeen viikkolehti Ristin Voiton 110-vuotisjuhlaa. Ristin Voitolla on historiansa aikana ollut 19 päätoimitta...
UutisetEero Ketola
Kristityt lakimiehet ovat viime aikoina tavanneet seurakuntien johtohenkilöitä Ranskan Evankelisen Allianssin teematilaisuuksissa eri puolilla maata. Kohtaamissa on kuultu, mitä k...
UutisetRV Uutiset
Intian Machilipatnamin Hynylässä pidettiin kesäkuussa kummityön luovutusjuhla. Suomalaiset ovat tehneet alueella työtä Fidan ja sen edeltäjän SuVulin koordinoimana vuodesta 1951...
UutisetMinni Heinilä
Saksan helluntailiikkeiden katto-organisaatio BFP (Bund Freikirchlicher Pfingstgemeinden) julkaisi hiljattain tilaston, josta selviää, että niin sen jäsenmäärä kuin paikalli...
UutisetAnssi Tiittanen

Helluntaiseurakuntien omistuksessa on Suomessa yhä kymmeniä leirikeskuksia, mutta suunta on ollut selvä: monet seurakunnat luopuvat keskuksista.
Viime vuosina omasta...
Uutiset
Valokuvaaja Seppo Haavisto on kuollut. Kotonaan Espoossa sairauskohtauksen seurauksena juhannusviikolla menehtynyt Haavisto oli kuollessaan 55-vuotias. ...
UutisetRuut Ahonen
Baptistiseurakunta Ukrainan Butshassa auttaa aktiivisesti alueensa ihmisiä. Aiemmin idyllinen Kiovan lähikaupunki nousi uutiskuviin huhtikuussa, kun ilmeni, että Venäjän miehityks...
UutisetMinni Heinilä
Juhannuskonferenssi on koko seurakuntaperheen tapahtuma, joka vetää paikalle runsaasti lapsiperheitä. Tämä juhannus ei kahden taukovuoden jälkeen ollut poikkeus.
– Silm...
UutisetIK Tiedotus, RV Uutiset
Suomen helluntaiseurakuntien kesäjuhlaa, Juhannuskonferenssia, vietettiin kahden koronavuoden jälkeen jo perinteisempään tapaan Ison Kirjan...
Uutiset
RV Uutiset

IRR-TV:n kenttäpastori Ari Talja haastoi perjantain Missioillassa mukaan Se löytyi -missioon.
– Siihen tarvitaan jokaista kristittyä...
Uutiset
RV Uutiset Helluntaiseurakuntien kesätapahtuma Juhannuskonferenssi lähestyy juhannusviikonloppua. Perjantaina ihmisiä alkoi tulla Ison Kirjan alueelle yhä e...
Uutiset
Helluntaiseurakuntien kesäjuhla Juhannuskonferenssi on alkanut Keuruun IK-opistolla. Tapahtuma järjestetään nyt kahden kesän tauon jälkeen. Pandemiakesinä K...
UutisetPetri Mäkilä


Suomenkielinen Ristin Voitto -lehti ilmestyi ensi kertaa tammikuussa 1912. Ensimmäiset Ristin Voitot suomennettiin norjalaisesta Korsets Seier -lehdestä. Lehden kuusi ensi...
UutisetAnssi Tiittanen
EU-ruokajako-ohjelma on uudistumassa. Aiemmin ruokatarvikkeita on välitetty esimerkiksi diakoniatyötä tekevien yhteisöjen kautta. Nyt diakonia-asiakkaat ovat saamassa kortin,...
Uutiset
Helsingin Saalem-seurakunnan seurakuntaneuvosto on sunnuntai-iltana 5. kesäkuuta ehdottanut seurakunnalle, että seuraavaksi seurakunnanjohtajaksi valitaan S...
UutisetRisto Huvila
Unkari sai tänä keväänä uuden presidentin, kun entinen perheministeri, 44-vuotias kolmen lapsen äiti Katalin Novák asetettiin kymmenmiljoonaisen kansakunnan korkeimpaan virkaan...
UutisetAvainmedia, RV
Kristillisen median käyttö vahvistuu Thaimaassa. Työtä kirittävät Avainmedia ja muun muassa Fidan tuella vuosia sitten Bangkokissa alkanut, opiskelijoita tavoittava Entrance Co...
UutisetAnssi Tiittanen
Hiljaisista vuosista sisuuntuneet tapahtumajärjestäjät ovat aktivoitumassa tänä kesänä.
Kristillisiä tapahtumia ovat esimerkiksi Seinäjoen Ideaparkissa 18. kesäkuuta...
UutisetTarja Jääskeläinen
Jääkiekon MM-kisat toivat Tampereelle tuhansia ihmisiä eri puolilta maailmaa. Samaan aikaan nuorten kasvatustyötä tukeva E-Compass ja Finnish Hockey Ministries järjestivät ohe...
UutisetMinni Heinilä
Valtaosalla 13–17-vuotiaista ympäri maailmaa on myönteinen käsitys Jeesuksesta, selviää Barnan käynnissä olevasta The Open Generation -tutkimuksesta. Siinä selvitetään, mitä tei...
UutisetSyyspäivätoimikunta, Petri Mäkilä
Suomen helluntaiseurakuntien vuosittaiset Syyspäivät kokoavat jälleen pastoreita, vanhimpia ja vastuunkantajia ympäri Suomea tänä vuonna Tampereen helluntais...
UutisetKirsi-Klaudia Kangas
Tampereen helluntaiseurakunnan seurakuntapastori Jarkko Lindqvist loi elokuussa 2020 Facebookiin 30–60-vuotiaille ryhmän, joka sai nimekseen Metro. Ryhmästä tuli nopeasti...
UutisetAnssi Tiittanen
Helluntaiherätyksessä käynnistellään digihanketta, jossa kaikki liikkeen olennaiset palvelut ja julkaisut pyritään saamaan saman sivuston ja älypuhelinsovelluksen eli äpin pii...
UutisetRuut Ahonen
Kaakkois-Turkin kurdialueella lähellä Irakin rajaa on löydetty valtava muinainen kaupunki, uutisoi Christianpost.com. Tutkijat uskovat, että yli 1 900 vuotta vanha maanalain...
UutisetAnniina Jakonen
Toukokuisena arkiaamuna kyläkoulun tienoo on vielä hiljainen, kun Rautalammin helluntaiseurakunnan koulutyötiimi kurvaa peräkärryineen pihaan. Edessä on Hauskat pelit -toimint...
UutisetMinni Heinilä
Yhä useampi seurakuntalainen hyötyy saavutettavuudesta. Saavutettavuus tarkoittaa, että mahdollisimman moni pystyy toimimaan yhteiskunnassa vammoistaan tai rajoituksistaan huoli...
UutisetAnssi Tiittanen
Vankilalähetti Vesa Rautasaaren mukaan koronapandemia vaikutti vankilalähetystyöhön jopa lamauttavasti.
– Vankilat ovat olleet kiinni. Sieltä ei ole päästy lomille, j...
UutisetFida, RV
Pitkittyvä sota ja kriisin laajeneminen lisää avuntarvetta Ukrainassa ja sen naapurimaissa.
Fida onkin laajentanut apua Ukrainan, Unkarin ja Slovakian lisäksi Moldovaan, jos...
UutisetAnniina Jakonen
Tulevana kesänä Keuruun Ison Kirjan nurmikentille saadaan entistä enemmän juhlatelttojen valkeutta, sillä telttavalmistamossa on aherrettu uuden projektin kimpussa. Kyseessä o...
UutisetAnssi Tiittanen
Nykyinen normaalitilanne Vammalan helluntaiseurakunnan nuortenillassa: seurakunnalla parveilee noin 80 nuoren joukko, joista kuutisenkymmentä on ”kadun nuoria” eli seurakuntak...
Uutiset Reijo Vaurula

Katso tallenne Vappugospelista verkossa tästä.
Kouvolan legendaarinen Vappugospel järjestettiin vuosina 1985-2016 ja oli yksi maamme merkit...
UutisetRuut Ahonen
Uskon ja tieteen suhde kuuluu kristittyjäkin puhuttaneisiin kestoaiheisiin. Christiantoday.comin uutisoima brittitutkimus osoittaa, että nuori, 16–24-vuotiaiden Z-sukupolvi ei hah...
UutisetAnniina Jakonen
Kuopiolaisen Tukikohta-seurakunnan kantava toiminta-ajatus yli kymmenvuotisen historiansa ajan on ollut tavoittaa ja tukea alueensa asukkaita. Petosen kaupunginosassa sija...
Uutiset Reijo Vaurula

Lahdessa toimiva Kääntöpiiri- seurakunta vietti viime viikonloppuna 20-vuotisjuhliansa.
Seurakunta on “sitoutunut helluntaikir...
UutisetMinni Heinilä

Brian Houstonin jätettyä Hillsongin johtajan tehtävät väärinkäytösten takia liikkeen muidenkin johtajien elämästä on tullut ilmi rikkomuksia. Soppaa on osaltaan hämmentänyt myös m...
UutisetAnssi Tiittanen
Helluntaiseurakuntien nuorisotyövaliokunnan puheenjohtaja, IK-opiston kampuspastori Timo Raassina ei katso, että koronan vuoksi nuorisotyössä olisi syntynyt niin sanottuja men...
UutisetEmil Anton
Hollannin ”raamattuvyöhykkeelle” Harderwijkiin avattiin korona-aikana God’s Smuggler Centre, joka esittelee Raamattujen salakuljetuksesta tunnetun veli Andreaksen elämäntyötä ja va...
UutisetHyvä Sanoma -lehden entinen päätoimittaja Heikki Kangas on kuollut. Kangas menehtyi pääsiäisviikon tiistaina Israelissa saatuaan muutamaa päivää ennen vakavan sairauskohtauksen. Hän vaipui koomaan, ei...
UutisetElina Rautio
Kun tuusulalainen Johanna Matilainen sai tiedon Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan, kaikki kevään suunnitelmat menivät uusiksi. Ensimmäiseksi hän laittoi viestit marjatilojensa ukra...
UutisetBilly Graham Evangelistic Association- ja Samaritan’s Purse -järjestöjen johtaja Franklin Graham on vedonnut Venäjän ja Ukrainan presidentteihin, että Ukrainassa pidettäisiin tulitauko 15.–24. huh...
UutisetLari Launonen, RV
Kalvinismi on synnyttänyt helluntaiseurakunnissa myös kiistoja. Niinpä keskinäisen ymmärryksen lisäämiseksi helluntaiteologinen symposiumi huipentuu 30. huhtikuuta Tuomas To...
UutisetTerhi Siipola, Anssi Tiittanen
Turkulaisen Teatteri Puron Mathilda Wrede -musikaalin tuotanto vaatii yli sata vapaaehtoista. Jokaista esitystä on toteuttamassa yli 50 hengen työryhmä, joista...
UutisetKirsi-Klaudia Kangas
Ison Kirjan Retro-peruskurssille 28.3.–1.4. osallistui yli 40 opiskelijaa. Pääsyvaatimuksena oli yli 50 vuoden ikä.
Kurssiviikolla Klaus Korhonen, Taina Karhu, L...
UutisetAnniina Jakonen
Suomi on kristitty maa, jossa elämää on perinteisesti rakennettu Raamatun arvojen pohjalta nousevien periaatteiden varaan. Nykypäivänä kristilliset arvot eivät kuitenkaan enää...
UutisetMika Yrjölän nimitysuutinen Hillsong Washingtonin uudeksi johtavaksi pastoriksi oli Ristin Voiton aprillipila.
Moni ehti jo onnitella Yrjölää sosiaalisessa mediassa. Vähintään yhtä moni arvasi uuti...
UutisetAnssi Tiittanen
Jerusalemin kansainvälinen kristillinen suurlähetystö ICEJ ja muutamia muita toimijoita Suomesta on kohdistanut apua niille ukrainanjuutalaisille, jotka pyrkivät poistumaan ma...
UutisetRV Uutiset(EDIT 1.4.2022 klo 18:20: Tämä uutinen on aprillipila.Note: this article is April Fools' joke.)

Pastori Mika Yrjölä on nimitetty Yhdysvalloissa Washington DC:ssa kokoontuvan, noin 300...
UutisetMinni Heinilä
IK-opisto on kehittänyt Fidan kanssa uuden lähetyskoulutuksen, joka käynnistyy elokuussa 2022. Kurssi vastaa monimuotoistuvan lähetystyön tarpeisiin ja palvelee yhtä lailla peri...
UutisetPetri Mäkilä
Helsingin käräjäoikeus antoi ratkaisun kansanedustaja Päivi Räsäsen puheista ja kirjoituksista eilen 30. maaliskuuta. Valtionsyyttäjä oli vaatinut hänelle sakkorangaistusta kolme...
UutisetEero Ketola
Seurakunnilla ja niiden vapaaehtoisilla on merkittävä rooli maahanmuuttajien kotouttamisen tukemisessa. Syksyllä 2020 käynnistyneen KotoDia-hankkeen tavoitteena on kohentaa maahan...
UutisetPetri Mäkilä
Kaksi vuotta sitten Covid-19 pysäytti rauhallisiin oloihin tottuneet suomalaiset muun maailman ohella. Reilu kuukausi sitten toinen uhka tunkeutui arkeemme ja mieliimme Venäjän h...
Uutiset
Anssi Tiittanen
Lähetystyön konferenssi Tellus kokosi noin tuhat ihmistä viikonlopun aikana Helsingin Saalem-se...
UutisetAnssi Tiittanen
Lähtökohtaisesti pastorit ovat päätyneet työhön kutsumuksen ajamina. Palkka ei ole työn vastuuseen ja vaatimukseen riittävä, mutta sillä elää, eräs vastaajista kiteytti Ristin...
UutisetRV Uutiset
Kansainvälisen Hillsong-seurakuntaliikkeen perustaja ja pitkäaikainen johtaja Brian Houston on keskiviikkona eronnut tehtävistään. Viimeksi Houston toimi global senior pastor -nimi...
UutisetMinni Heinilä
Joukko hengellisiä johtajia Yhdysvalloista on lähettänyt avoimen kirjeen Venäjän ortodoksikirkon johtajalle, Moskovan patriarkka Kirillille. Siinä he vetoavat presidentti Vladim...
UutisetPetri Mäkilä
Ruotsissa Uppsalan lähellä Knutbyn kylän helluntaiseurakunnan yhteydessä tehty lahkomurha ja murhayritys vuonna 2004 uutisoitiin myös Suomessa. Seurakunnan pastorin Helge Fossmon...
Uutiset


Ristin Voiton ja Aikamedian lehtien päätoimittaja Petri Mäkilä on lopettama...
UutisetAnniina Jakonen
Olen 36-vuotias iloisesti inspiroiva luonnonlapsi Kajaanista. Perheeseeni kuuluu kolme kouluikäistä lasta.

Kohokohta elämässäni viime aikoina on ollut Jumal...
UutisetMinni Heinilä
Yhdysvalloissa nuorten transsukupuolisuus on noussut kasvavaksi ilmiöksi. Kun aiemmin kaapista tuli ulos homoseksuaaleja, nyt yhä useampi nuori ilmoittaa olevansa transsukupuoli...
UutisetMinni Heinilä
Vantaan Minttukirkolla on pidetty vuoden ajan avointa iltapäivätoimintaa lähikoulun oppilaille. Läksykerhon vetäjä Minna Bäckroos näkee tämänkaltaisen toiminnan maaperän muokkaa...
UutisetAnssi Tiittanen
Vaihtelevien pandemiatilanteiden vuoristoradalla IK-opisto on oppinut viimeisen kahden vuoden aikana varovaiseksi suunnittelijaksi, mitä tulee Keuruun suurtapahtumiin. ...
UutisetRV Uutiset

Helluntaiseurakuntien lähetys- ja kehitysyhteystyöjärjestö Fidan hätäapukeräys on tuottanut muutamassa päivässä noin 280 000 euroa. ...
UutisetElina Rautio
Kun lieksalainen Lassi Drake tuli uskoon 1970-luvun alussa, hän omaksui ulospäinsuuntautuneen elämäntavan. Herätyksen keskellä kasvanut helluntaiseurakunta teki kotilähetystyötä...
UutisetAnssi Tiittanen
Suomalaisasiantuntijat korostavat Ukrainan merkitystä koko itäisen Euroopan tärkeänä hengellisenä keskuksena.
– Suomessa ei tiedosteta, että Ukrainan evankelinen liik...
UutisetAnssi Tiittanen
Kansanedustaja Päivi Räsäsen oikeudenkäynnille ei ole näköpiirissä loppua nopeasti. Helsingin käräjäoikeus antaa tapauksesta ratkaisunsa maaliskuun lopulla, mutta tuolloin pää...
UutisetMinni Heinilä
Moni yhdysvaltalainen kokee luottamuspulaa pastoreita kohtaan, selviää Barnan tutkimuksesta, johon vastasi niin kristittyjä kuin ei-kristittyjä. Tutkimuksessa kartoitettiin muun...
UutisetMinni Heinilä
Majanrakennusta, kiipeilyä ja ensiaputaitojen harjoittelua. Muun muassa näitä puuhataan Selviytyjissä, joka on 3.–4.-luokkalaisten luontoliikuntaharrasteryhmä Porissa. Samal...
UutisetElina Rautio
Mäntyharjun helluntaiseurakunnassa on kehitetty uusi tavoittavan työn muoto: pop-up-periaatteella toimiva ilmainen ulkoilmakahvila. Grete Karttusen ideoima ja yhdessä Laura Saraj...
UutisetPetri Mäkilä
Seurakunnallisessa työyhteisössä ei kaikki aina suju toivotulla tavalla ja erilaiset asiat kuormittavat henkilökuntaa. Häirintä, epäasiallinen kohtelu ja kiusaaminen ovat ehkä ra...
UutisetRuut Ahonen
Viime vuoden lopulla julkaistun tutkimuksen perusteella koronapandemia lisäsi raamatunlukua Yhdysvalloissa. American Bible Societyn selvityksen mukaan vuonna 2021 Raamattuun tartt...
UutisetMinni Heinilä
Korona-aika on lähes halvaannuttanut helluntaiseurakuntien kirjamyynnin, joka oli jo ennestään vähenemään päin. Ristin Voitto teki kyselyn, johon vastasi 11 seurakunnan kirjamyy...
UutisetPetri Mäkilä
Helluntailiikkeen keskeisiä opetuksia ja niiden erityispiirteitä sanoittavasta Helluntaikirkon, IK-opiston ja Aikamedian yhteistyönä tuottamasta teologisesta kirjasarjasta on ilm...
UutisetOvatko tavoitelistallasi rautainen itsetunto, vahva päämäärätietoisuus, timanttinen ajanhallinta, hienot rutiinit, tärkeisiin asioihin fokusoituminen, kiinnostava ja nousujohteinen työura, syvä itsetu...
UutisetAnssi Tiittanen
Ristin Voiton haastattelemien raamattukoulujen ja -opistojen mukaan tarvetta niin sanotulle vapaatavoitteiselle opiskelulle, jossa ei tähdätä tutkintoon, on edelleen vahvasti...
UutisetRuut Ahonen
90-vuotias Michael Butros al-Jisri on ilmeisesti ainoa jäljellä oleva kristitty Idlibin kaupungissa Syyriassa.
Noin kymmenen vuotta kestäneen sisällissodan aikana Idlibis...
UutisetMinni Heinilä 
– Haluamme olla siellä, missä ihmisetkin ovat. Tänä päivänä se tarkoittaa normaalin seurakunnan toiminnan rinnalla nettiä ja digitaalisia medioita, Seinäjoen helluntaiseu...
UutisetAnssi Tiittanen
Valtakunnallisessa Se löytyi -mediamissiossa on tällä haavaa mukana noin 260 seurakuntaa ja 25 valtakunnallista järjestöä.
– Nyt alkuvuotena on tehty eri puolilla pal...
UutisetAnssi Tiittanen
Viime vuonna elokuvateatterilevityksessä ollutta ja nyttemmin myös Elisa Viihde Viaplayssa katsottavissa olevaa JP ja murtovaras -elokuvaa on katsottu paljon kouluissa eri puo...
UutisetRuut Ahonen
Länsi-Ukrainan baptistiuskovat valmistautuvat siihen, että mikäli Venäjä käynnistäisi sotatoimet maan itäosassa, siellä asuvat baptistit voisivat tulla turvaan länteen, kertoo...
UutisetKäsitteellä retro on alettu viitata helluntailiikkeessä 1970- ja 1980-luvuilla nuoruuttaan eläneisiin, joista moni on ehtinyt jo eläkeikään. He kokoontuivat yhteisen sukupolvikokemuksen äärelle Isoon...