”Talkoolaiset ovat keskeisessä roolissa” - Juhannuskonferenssin tapahtumakoordinaattori ja pastori Petri Koivisto viihtyy kannustajan tehtävässä

Apologetiikka eli uskon puolustus innostaa Petri Koivistoa. – On mukava kuunnella asiansa osaavia kristittyjä. (Konferenssin tiedotus)
Apologetiikka eli uskon puolustus innostaa Petri Koivistoa. – On mukava kuunnella asiansa osaavia kristittyjä. (Konferenssin tiedotus)

Anssi Tiittanen 

 

En koskaan unohda hetkeä, kun kohtasin Jumalan ensimmäisen kerran pikkupoikana Ruotsissa. Minulla oli valtava pelkotila päällä ja päätin pyytää Jumalalta apua. En ollut koskaan rukoillut omin sanoin ja en keksinyt mitään muuta kuin ”Jumala auta”. Ennen kuin ehdin kuiskata lyhyen rukoukseni, vastaus tuli. Päälleni laskeutui rauha. Kiitin Jumalaa ja nukahdin. 

 

Kun kaipaan piristystä, lähden lenkille tai katson apologeettisia väittelyitä, joissa puolustetaan kristillistä uskoa vastaväitteitä vastaan. On mukava kuunnella asiansa osaavia kristittyjä, jotka osaavat myös älyllisesti perustella mihin heidän toivonsa perustuu.  

 

Lapsuuden haaveammattini oli pappi. Muistan, kun vanhempani kehuivat veljeäni ja sanoivat hänestä tulevan hyvä pappi. Muistan ajatelleeni heti perään: ”Minähän haluan tulla papiksi.” 

 

Kun katson peiliin, näen pohjalaisen jo hiukan harmaantuvan miehen, joka löytää itsensä usein tilanteista, joissa huomaa poikkeavansa senhetkisestä valtavirrasta.  

 

Juhannuskonferenssin rakentelussa minua innostaa erityisesti talkoolaisten kanssa asiointi. He ovat keskeisessä roolissa koko konferenssin onnistumisen takana. Se, että saan kannustaa ja auttaa tarvittaessa heitä, saa minut hyvälle mielelle. 

 

Puolisossani Annessa arvostan erityisesti hänen rakkauttaan ja viisauttaan. En voisi toivoa parempaa vaimoa, joka on samalla läheisin ystäväni ja myös läheisin työtoverini esimerkiksi seurakuntatyössä. Olemme mahtava tiimi. 

 

Rakastan keskustella syvällisistä asioista, jotka liittyvät teologiaan, filosofiaan ja muihinkin tieteenaloihin. Perimmäiset kysymykset kiehtovat, kuten elämän tarkoitus. 

 

Rukoilen, että ihmiset innostuisivat ja opettelisivat vielä enemmän tutkimaan Raamattua. Raamattu on kokonainen kirjasto elävän Jumalan puhetta meille. 

 

Jeesus merkitsee minulle Pelastajaa ja Jumalaa, joka tuli lihaksi ja maksoi myös minun syntivelkani Golgatan keskimmäisellä ristillä. Jeesus on esimerkki täydellisestä moraalisesta elämästä, jota olen yrittänyt noudattaa mutta epäonnistunut. Siksi en voi muuta kuin turvata hänen armoonsa ja tunnustaa hänet Herraksi ja Jumalaksi. 

 
40/201

Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa
"99 prosenttia ihmisistä saavuttamatta" – Euroopan helluntailiikkeiden yhteinen evankeliontikohde vuonna 2024 on Balkan
Kristillisille toimijoille alkaa kertyä kokemusta äppimaailmasta - Hyvä käytettävyys ja jatkuva kehittäminen julkaisijoiden haasteita