”Sota on vienyt lähemmäs Jumalaa” - David Semeniuk perheineen rakentaa nyt elämäänsä Suomessa

Sydämemme on Ukrainassa, mutta pysyttelemme toistaiseksi Suomessa, sillä täällä on nyt turvallisempaa pienten lasten kanssa, David Semeniuk sanoo Daniel-poika sylissään. (Jarkko Laamanen)
Sydämemme on Ukrainassa, mutta pysyttelemme toistaiseksi Suomessa, sillä täällä on nyt turvallisempaa pienten lasten kanssa, David Semeniuk sanoo Daniel-poika sylissään. (Jarkko Laamanen)

Minni Heinilä 

Asun Rantasalmella Etelä-Savossa vaimoni Julian, 22, ja lasteni Danielin, 1 v. 8 kk, ja Emilian, 2 kk, kanssa. Tulimme Suomeen viime maaliskuussa Ukrainasta. 

 

Sodan syttyminen oli meille järkytys, emmekä olisi koskaan osanneet kuvitella niin käyvän. Olimme juuri ostaneet Länsi-Ukrainasta talon, ja vaimoni oli neljännellä kuulla raskaana. 

 

Kun uutinen Venäjän hyökkäyksestä tuli, olin Puolassa töissä. Aluksi luulimme, että sota päättyisi pian. Niinpä päätimme, että Julia ja Daniel tulisivat luokseni Puolaan. Sieltä päädyimme kuitenkin erinäisten vaiheiden kautta Suomeen, jossa ihanat uskovat ottivat meidät vastaan. 

 

Kuopuksemme syntyi Suomessa. Se oli ikimuistoinen kokemus. Olemme kiitollisia siitä, että kaikki meni hyvin. Vaikka tilanne oli Julialle pelottava, tunsimme ammattilaisten käsissä olomme turvalliseksi. 

 

Olemme sopeutuneet uuteen kotimaahamme pikkuhiljaa. Julia on ollut lasten kanssa kotona, ja minä olen tehnyt töitä marjanpoimijana ja rakennustyömaalla. Rantasalmella on noin 40 ukrainalaista, joiden joukossa olemme ainoita uskovia. Uskon, että Jumala on johdattanut meidät tänne olemaan valona heidän keskellään. 

 

Olemme löytäneet hengellisen kodin Savonlinnan helluntaiseurakunnasta. Ukrainassa kuuluimme paikalliseen helluntaiseurakuntaan, ja olin mukana muun muassa istuttamassa uusia seurakuntia. Aika näyttää, mihin Jumala johtaa meitä. 

 

Sota on saanut Ukrainassa aikaan herätystä: seurakuntiin tulee jatkuvasti uusia ihmisiä, ja moni tulee uskoon. Se on vienyt myös uskovia lähemmäs Jumalaa. Sodan alkaessa jätimme kaiken muun ja keräännyimme joka päivä seurakuntaan rukoilemaan. 

 

Rukoilen rauhaa ja varjelusta sodan keskelle mutta ennen kaikkea ihmisten pelastumista. Vaikka moni pääsisi fyysisesti turvaan mutta heidän sielunsa ei ole pelastunut, se on vielä kamalampaa kuin sota. 

 

Jeesus merkitsee minulle uutta elämää. Hän on elämän Herra, jolla on kaikki valta ja voima pahuudenkin keskellä.  
40/201

Toiminnan vilkastumisen myötä yrittäjien maksamat lähetyskannatukset ovat jopa nousussa – Inflaation myötä lähetystyö on kallistunut
Opinnäytetyössä tutkittiin, kenen ääni kuuluu kristillisissä lehdissä
Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa