Salme Lahtinen muutti ystävänpäivänä taivaan kotiin

Salme Lahtinen os. Hokkanen syntyi Hartolassa 27.6.1927. Salme tuli uskoon 1945. Saman kylän poika Antero Lahtinen vei Salmen vihille vuonna 1946.

Salme ja Antero ehtivät asua Sysmässä, Jokioisissa, Lempäälässä, Valkeakoskella ja Lohjalla ennen asettumistaan Heinolaan 1968. Perheeseen syntyi kuusi lasta, ja Salme teki uransa kotiäitinä saarnaajapuolisoaan kaikessa tukien.

Vaikka toimeentulo ei ollut leveää, avasivat Salme ja Antero aina kotinsa seurakunnan puhujavieraille ja muille tarvitseville. Myös lähetystyö oli erityisen lähellä Salmen sydäntä, ja taloudellisen tuen lisäksi lukuisat esirukoukset nousivat taivaaseen rakkaiden lähettien puolesta.

Heinolassa Salmesta muodostui seurakunnan rakastama ja arvostama äitihahmo. Salme oli yksi niistä lukuisista saarnaajien puolisoista, jotka eivät pitäneet ääntä itsestään vaan palvelivat uskollisesti omalla paikallaan.

Minä tutustuin Salmeen 90-luvun alussa kun Mamma ja Pappa olivat jo siirtyneet eläkkeelle. Sain maailman parhaimman anopin, joka aina tuki ja rohkaisi, mutta ei koskaan puuttunut väärällä tavalla poikansa perheen elämään.

Salme ei halunnut loukata ketään, ja hän eli aina herkällä tunnolla Hengen hedelmän näkyessä hänen elämässään. Leskeksi jäätyään Mamma eli vielä reilut kuusi vuotta. Vaikka viimeisinä vuosina hän ei enää juurikaan jaksanut osallistua seurakunnan tilaisuuksiin, hän eli mukana kaikissa seurakunnan vaiheissa.

Mamma koki ja aisti asioita vahvasti hengessään, ja usein vaikka hänellä ei voinut inhimillisesti olla mitään tietoa meneillään olevista asioista, osasi hän kysyä juuri oikeiden ihmisten kuulumisia tai asioita. Mamma oli esirukoilija loppuun asti ja eli lähellä Jeesusta. Mamman esirukoukset kantoivat niin seurakuntaa kuin lapsia, lastenlapsia ja lastenlastenlapsia sekä muuta sukua.

Salme Lahtinen muutti ajasta iäisyyteen kotonaan ystävänpäivänä 14.2.2016. Nuorimman tyttärensä läsnä ollessa hän rauhallisesti henkäisi viimeisen henkäyksensä ja pääsi voittajana perille.

Salmea jäivät kaipaamaan suuri perhe, suku, seurakunta ja laaja ystävien joukko. Salmen rakastama pastori Pablo Waris siunasi hänet haudan lepoon Heinolassa 25.2.2016 perheen ja lähimpien ystävien läsnä ollessa.


Ikävöiden kaikkien läheisten puolesta miniäsi
Johanna


40/201

Toiminnan vilkastumisen myötä yrittäjien maksamat lähetyskannatukset ovat jopa nousussa – Inflaation myötä lähetystyö on kallistunut
Opinnäytetyössä tutkittiin, kenen ääni kuuluu kristillisissä lehdissä
Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa