Runoilija Mirkka Auvinen: ”Luovuus tekee arjesta keveämpää”

Viisilapsisen perheen arki on touhukasta, täynnä organisointia ja erilaisia tunteita: rikasta, rakasta ja välillä myös raskasta. 

 

Tärkein rutiini arjessani on käydä yksin aamukävelyllä. Kävellessäni voin kuulostella, mitä milloinkin tarvitsen. Voin ylistää, rukoilla, ihailla luontoa, ajatella, rentoutua tai antaa ulkoilman hoitaa sielua ja kehoa. Usein runoideatkin syntyvät kävellessä. 

 

Kirjoitan runoja, koska olen aina tykännyt kirjoittamisesta. Runoissa pystyy ilmaisemaan pienessä tilassa isoja ja syvällisiä asioita. Haaveeni onkin, että runoni voisivat herättää ajatuksia. 

 

Luovuus on Luojan antama lahja. Runoilulla haluan rohkaista muitakin ihmisiä löytämään oman luovuutensa, joka tekee arjen puurtamisesta keveämpää ja iloisempaa. 

 

Raskain elämänkokemukseni oli sairastaa syöpä 21-vuotiaana ja nähdä, miten äitini kärsi sairastamisestani. 

 

En koskaan unohda lasteni syntymähetkiä. Kuulostaa kliseiseltä, mutta niin se vain on. Jokainen lapseni on suuri ihme! 

 

Innostun, kun näen lasteni oppivan jonkin uuden taidon, jota he ovat sinnikkäästi harjoitelleet. Innostun myös kauniista luonnosta ja sen ihmeistä, ystävän kanssa musisoinnista, hyvistä runoista ja syvällisistä keskusteluista. 

 

Olen kiitollinen perheestä ja mahdollisuudesta kirjoittaa runoja apurahan turvin. Olen kiitollinen, kun näen arjen keskellä ripauksia Jumalan huolenpidosta ja hyvyydestä. Toisinaan ripaukset ovat niin hauskoja, että uskon Jumalalla olevan hyvän huumorintajun. Suurperheen äitinä arvostan myös Jumalan organisointikykyä. Hän on siinä hommassa superhyvä! 

 

Rukoilen, että perheemme voisi olla omalla paikallaan valona maailmassa ja että kynänkärkeni saisi kirjoittaa Jumalan rakkaudesta. 

 

Jeesus on tie, totuus ja elämä.

 

Elina Rautio

 
40/201

Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa
"99 prosenttia ihmisistä saavuttamatta" – Euroopan helluntailiikkeiden yhteinen evankeliontikohde vuonna 2024 on Balkan
Kristillisille toimijoille alkaa kertyä kokemusta äppimaailmasta - Hyvä käytettävyys ja jatkuva kehittäminen julkaisijoiden haasteita