”Ripustaudun Jeesukseen” – Tiina Vilmarille vaikeinta raitistumisessa on ollut antaa itselleen anteeksi

Tiina Vilmari on helsinkiläinen luontoharrastaja, joka pitää käsillä tekemisestä ja  valokuvauksesta. Raamatun henkilöistä hän sanoo samaistuvansa eniten mokailevaan Pietariin. - Jumalan rakkaus on kuitenkin suurempi kuin törppöilymme. (Elina Rautio)
Tiina Vilmari on helsinkiläinen luontoharrastaja, joka pitää käsillä tekemisestä ja valokuvauksesta. Raamatun henkilöistä hän sanoo samaistuvansa eniten mokailevaan Pietariin. - Jumalan rakkaus on kuitenkin suurempi kuin törppöilymme. (Elina Rautio)

Elina Rautio 

Synnyin vuosi isäni uskoontulon jälkeen. Isä vei minua ja siskoani pyhäkouluun, leireille ja Juhannuskonffaan. Parikymppisenä, yksinäisenä pienen tytön yksinhuoltajana juominen tuli kuitenkin kuvioihini. Sairastuin paniikkihäiriöön, mikä synnytti noidankehän: paniikkikohtaukset masensivat, ja mitä masentuneempi olin, sitä enemmän halusin juoda. 

 

Alkoholi hallitsi elämääni yli 20 vuotta, minkä seurauksena menetin muun muassa molempien tyttärieni huoltajuuden. Keväällä 2014 olin niin ahdistunut ja väsynyt juomiseen, että rukoilin Jeesusta auttamaan. Heräsin yöllä siihen, että lauloin heleällä äänellä: ”Jesus is my Saviour, I believe in Jesus Christ.” Nukahdin, ja seuraavana aamuna vain tajusin jonkin olevan eri tavoin kuin aiemmin. 

 

Uskoontuloni jälkeen kelluin pumpulissa. Löysin myös kotiseurakunnan Helsingin Saalemista, jossa sain tuntea sellaista välittämistä, jota en ollut aikaisemmin kokenut. Jonkin ajan päästä kaljan himo kuitenkin palasi ja annoin periksi. Syksyllä 2017 nuorempi tyttöni sanoi minulle, että jos haluaisin vielä nähdä häntä, minun täytyisi lopettaa juominen. Se pysäytti. 

 

Nyt olen ollut viisi vuotta selvänä. Helppoa ei ole kuitenkaan ollut. Olen joutunut käymään läpi kaiken sen tuskan ja ahdistuksen, jota olen aiheuttanut erityisesti lapsilleni. Syvimmässä ahdistuksessa olen ripustautunut Jeesukseen ihan täysillä ja kokenut saavani voimaa ylhäältä jokaiseen päivään. 

 

Jumalan avulla olen pystynyt antamaan anteeksi itselleni. Olen myös saanut uuden mahdollisuuden nuoremman tyttäreni kanssa ja rukoilen, että vielä kerran voisimme olla kaikki yhdessä – viimeistään sitten, kun Jeesus tulee. Luotan siihen, että Jumala pystyy muuttamaan pahankin siunaukseksi. 

 

Jeesus on pelastajani ja ystäväni. 
40/201

Toiminnan vilkastumisen myötä yrittäjien maksamat lähetyskannatukset ovat jopa nousussa – Inflaation myötä lähetystyö on kallistunut
Opinnäytetyössä tutkittiin, kenen ääni kuuluu kristillisissä lehdissä
Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa