”Rakastaisin työskennellä päiväkodissa” - Adayah viettää opistovuotta ja haluaa oppia lisää suomen kieltä

Belgiasta Suomeen muuttanut 17-vuotias Adayah Van den Venne käy parhaillaan opistovuotta Isossa Kirjassa. (Hanna Hietanen)
Belgiasta Suomeen muuttanut 17-vuotias Adayah Van den Venne käy parhaillaan opistovuotta Isossa Kirjassa. (Hanna Hietanen)

13.10.2023 | Hanna Hietanen 

Olen Adayah Van den Venne. Muutin Belgiasta Suomeen vähän yli vuosi sitten. Asun Korpilahdella isäni, äitini ja veljeni kanssa. Meillä oli hyvä syy muuttaa Suomeen. Vanhempani rukoilivat, ja heistä tuntui, että Jumalalla on suunnitelma meille Suomessa. Meillä on myös sukua täällä. 

 

Belgian ja Suomen välillä on paljon eroja. Esimerkiksi kouluissa on tiukemmat säännöt ja erilaisia maksuja. Siellä pitää opiskella hollantia, ranskaa ja englantia. Belgiassa ei ole koskaan kouluruokaa, vaan pitää tuoda omat ruoat. Minulla oli myös paljon kokeita. Tällaiseen koulunkäyntiin olen tottunut. 

 

Nyt opiskelen opistovuodella Isossa Kirjassa. Suomen taitoni ei ole vielä täydellinen, eli pidän nyt välivuoden ja opiskelen tätä vaikeaa kieltä. Haluan opiskella lastenhoitajaksi, mutta tarvitsen siihen paremman kielitaidon. Rakastan lapsia, ja rakastaisin työskennellä päiväkodissa. 

 

Tykkään opistovuodesta, koska meillä on pieni ryhmä. Opiskelen esimerkiksi opiskelu-, työelämä- ja hyvinvointitaitoja, matematiikkaa ja viestintää. Osallistun myös Ison Kirjan jumalanpalveluksiin ja pienryhmään. 

 

Opistovuosi on hyvä sellaisille opiskelijoille, jotka haluavat pitää välivuoden mutta myös oppia Jumalasta. 

 

Opiskeluviikon aikana asun Ison Kirjan asuntolassa. Solussani on mukava asua. Meitä on kuusi tyttöä, jotka ovat tosi ystävällisiä. Minulla on oma huone, ja meillä on yhteinen olohuone ja keittiö. Vapaa-ajalla juttelemme ja solussa käy muita opiskelijoita. Täällä on myös sauna ja SiCafé-kahvila. 

 

Harrastan tarinoiden kirjoittamista ja lasten hoitamista. Kirkossa autan pyhäkoulussa. Tykkään olla lasten kanssa ja opettaa heille tärkeitä asioita. Käyn Jyväskylän helluntaiseurakunnassa. Koska olen Belgiasta, suomenkieliset saarnat ovat vaikeita ja perheeni käy kansainvälisessä jumalanpalveluksessa. 

 

Lempikertomukseni Raamatussa on Esterin tarina. Ester oli todella rohkea, kun hän uskalsi mennä puhumaan kuninkaalle oman henkensä uhalla.
40/201

Globaali helluntaiteologia esillä Åbo Akademissa – Keskustelu nostaa hitaasti päätään suomalaisessa yliopistomaailmassa
Opinnäytetyössä tutkittiin, kenen ääni kuuluu kristillisissä lehdissä
Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa