”Radio tavoittaa laajasti ihmisiä”

Heinolassa asuva Elina Karonen toimii perhevapaan sijaisena Medialähetys Sanansaattajilla. Hänen työhönsä kuuluu muun muassa Raamattu kannesta kanteen -ohjelman toimittaminen ja juontaminen. Kuva: Hanna Hakulinen
Heinolassa asuva Elina Karonen toimii perhevapaan sijaisena Medialähetys Sanansaattajilla. Hänen työhönsä kuuluu muun muassa Raamattu kannesta kanteen -ohjelman toimittaminen ja juontaminen. Kuva: Hanna Hakulinen

Elina Karosen ääni on tuttu monille Radio Dein kuuntelijoille, sillä hän on mukana useassa ohjelmassa.

 

Lapsuuden haaveammattini oli opettaja. Isäni oli musiikin- ja luokanopettaja, joten ammattitoiveeni saattoi johtua siitä.

 

Radiotyö tuli yllättäen elämääni, kun Jumala johdatti minut monien askelten kautta Radio Deihin. Siellä minua on pyydetty toimittajaksi, haastattelijaksi tai rukoilijaksi eri ohjelmiin. Mukavinta radiotyössä on se, että ihmiset voivat kuunnella lähetyksiä missä tahansa. Mukavaa on myös se, että kuulijat eivät tiedä, jos hiukseni hapsottavat.

 

Raamattu kannesta kanteen on ruisleipää. Ihailen pastori Jukka Norvannon tietämyksen määrää. On jännittävää, että kauan sitten nauhoitetut opetukset peilaavat hyvin tätä aikaa. Raamattu kannesta kanteen on vuodesta toiseen Radio Dein suosituin ohjelma.

 

Arjessani iloitsen siitä, että saan elää joka päivä Herran kanssa. Iloitsen myös perheestäni, johon kuuluvat aviopuolisoni, lapseni, pieni pojanpoikani, iäkäs äitini sekä koirani. Lisäksi iloitsen siitä, että monet ihmiset haluavat viedä evankeliumia eteenpäin.

 

Moottoripyöräily on vapautta ja tuoksuja sekä rentoa ja levollista ajelua ilman kiirettä. Pyörän päältä luontoa pääsee ihastelemaan lähempää kuin autosta.

 

Rukousasema on ohjelma, jonka saimme mieheni Markun kanssa sydämellemme, kun rukoilimme kotona. Mieleemme tuli vahva ajatus siitä, että Radio Deissä pitäisi olla esirukousohjelma. Kun ehdotimme sitä Radio Deille ja Kristityt yhdessä ry:lle, kuulimme, että siellä oli rukoiltu samaa asiaa.

 

Kun kaipaan piristystä, laulan, ylistän ja rukoilen. Virkistystä tuo myös se, kun lähden koiran kanssa ulos lenkille.

 

Jos saisin ohjata elokuvan, se varmaankin kertoisi siitä, kuinka tavallinen ihminen elää elämäänsä Jumalan johdatuksessa. Elokuva näyttäisi, kuinka Herran kanssa kulkeminen on jännittävää ja toisaalta niin turvallista vaikeinakin aikoina.

 

Rukoilen, että Suomen kansa kääntyisi Herran puoleen, nöyrtyisi, pyytäisi anteeksi vääriä teitään ja pyytäisi Herralta johdatusta. Rukoilen, että tulisi valtava herätys, jolloin mahdollisimman monet ihmiset saisivat löytää elävän suhteen Jeesukseen.

 

Heli Markkunen
40/201

Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa
"99 prosenttia ihmisistä saavuttamatta" – Euroopan helluntailiikkeiden yhteinen evankeliontikohde vuonna 2024 on Balkan
Kristillisille toimijoille alkaa kertyä kokemusta äppimaailmasta - Hyvä käytettävyys ja jatkuva kehittäminen julkaisijoiden haasteita