”Raamatussa puhuttelee kaunistelemattomuus” – Lauri Sutinen haluaisi aina säilyttää elämässään kaipuun Jumalan läheisyyteen

Tällä hetkellä lapsiperheen ruuhkavuosia eläessä unelmani ovat aika arkisia. Pidemmällä tähtäimellä unelmani olisi tehdä levy tai kirja, Lauri Sutinen paljastaa. (Jero Jokisaari)
Tällä hetkellä lapsiperheen ruuhkavuosia eläessä unelmani ovat aika arkisia. Pidemmällä tähtäimellä unelmani olisi tehdä levy tai kirja, Lauri Sutinen paljastaa. (Jero Jokisaari)

Anniina Jakonen 

Olen 33-vuotias paljasjalkainen kuopiolainen. Työskentelen sosionomina Diakonissalaitoksella ja kuulun Tukikohta-seurakuntaan. Perheeseeni kuuluvat vaimo sekä 2-, 9- ja 11-vuotiaat lapset. 

 

Tärkeintä, mitä olen oppinut seurakunnassa, on kristittynä kasvaminen. Lisäksi musiikilliset taitoni ovat kehittyneet pitkälti seurakunnan ansiosta, koska siellä on aina tarjottu harjoittelu- ja esiintymiskokemusta. Nuorempana musiikki oli elämäni keskiössä, nykyään julkaisen laulujani lähinnä YouTubessa, onpa niitä soitettu radiossakin. 

 

Raamatussa minua puhuttelee erityisesti se, että uskon sankareiden elämänvaiheet kuvataan kaunistelematta ja erehdyksineenkin. Jotain olennaista nimittäin puuttuisi, jos meille ei kerrottaisi Abrahamin taipumuksesta valehdella, Mooseksen väkivaltataustasta tai Daavidin syrjähypystä. Kaikki se auttaa ymmärtämään Jumalan armoa erehtyväisiä ihmisiä kohtaan. 

 

Haaveammattejani lapsena ja nuorena olivat veturinkuljettaja, pappi ja nuorisotyöntekijä. Tähän mennessä kaikki muut ovat toteutuneet paitsi veturinkuljettajan työ. 

 

Osana kutsumustani toimin Jees-lehden pastorina. Se tarkoittaa, että vastaan lukijoiden lähettämiin kysymyksiin. Ne voivat liittyä hengellisiin asioihin, kaverisuhteisiin, harrastuksiin tai mihin tahansa alakoululaista mietityttäviin pieniin tai isoihin asioihin. Haluaisin osata vastata kaikkiin kysymyksiin niin, että ne voisivat vaikuttaa hyvää lasten elämässä. 

 

Mietin toisinaan, oliko vanhemmuus helpompaa aikana ennen älypuhelimia ja nettiä. 

 

Haluaisin matkustaa lämpöön lomalle. 

 

Piristyn parhaiten urheilemalla. Suunnistus ja jääkiekko ovat lempilajejani. Tykkään myös historian lukemisesta. 

 

Tärkein rukousaiheeni on, että Jumala antaisi minuun pysyvän kaipuun, joka saisi minut aina etsimään häntä. 

 

Ihailen erityisesti vaimoani.

 
40/201

Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa
"99 prosenttia ihmisistä saavuttamatta" – Euroopan helluntailiikkeiden yhteinen evankeliontikohde vuonna 2024 on Balkan
Kristillisille toimijoille alkaa kertyä kokemusta äppimaailmasta - Hyvä käytettävyys ja jatkuva kehittäminen julkaisijoiden haasteita