”Raamattu ei muutu”

Espoolainen Eveliina Mulenga tallentaa blogiinsa tunnelmia opiskelijan arjen keskeltä. Kuva: Inkeri Tuikka
Espoolainen Eveliina Mulenga tallentaa blogiinsa tunnelmia opiskelijan arjen keskeltä. Kuva: Inkeri Tuikka

Opiskelen sosionomiksi ja suuntaudun kristilliseen lapsi- ja nuorisotyöhön. Minusta tulee siis kirkon nuorisotyönohjaaja. Aloitin opinnot tänä syksynä.

 

Vapaa-ajalla tykkään lukea kirjoja, tavata ystäviä ja perhettä ja käydä seurakunnassa. Välillä on mukava vierailla jossain toisessakin seurakunnassa ja tutustua uusiin ihmisiin.

 

Tänä syksynä tavoitteeni on panostaa opiskeluun sekä liikkumiseen ja viettää aikaa ystävien kanssa.

 

Aloitin nykyisen blogini toukokuussa. Kirjoitan niin arkisista kuin syvällisemmistäkin aiheista. Tykkään valokuvaamisesta, ja esimerkiksi syksyn ihanat värit näkyvät blogipostauksissa.

 

Blogitekstini syntyvät yllättävän helposti. Joskus tuntuu kuin Jumala auttaisi ja antaisi minulle aiheita.

 

Kirjoittaminen merkitsee minulle sitä, että uskaltaa ilmaista asioita. Samalla omat ajatukset selkeytyvät. Monista asioista on helpompi kirjoittaa kuin puhua.

 

Hyvä kirja tarjoaa lukijalle yllätyksiä. Jännityskirjoja lukiessa pääsee ratkomaan arvoituksia. En juuri lue e-kirjoja – pidän perinteisistä kirjoista. Hyvää kirjaa on mukava lukea vaikka sohvalla löhöten.

 

Julkaisin ensimmäisen kirjani tämän vuoden tammikuussa. Stereo Love kertoo lukioikäisistä Emmasta ja Ralfista. He haluavat tutustua toisiinsa, mutta kaikki ei mene kuin Strömsössä. Olen saanut lukijoilta myönteistä palautetta kirjan koskettavuudesta ja samaistuttavuudesta. Joku toivoi sille jatko-osaakin.

 

Haaveilen, että saisin kirjani käännettyä ruotsiksi ja englanniksi.

 

Jos voisin sanoa 16-vuotiaalle itselleni jotain, kehottaisin uskaltautumaan oman mukavuusalueen ulkopuolelle ja menemään rohkeasti eteenpäin.

 

Rukousvastaus, joka on jäänyt mieleen, koski apurahaa, jonka sain kirjan kirjoittamista varten.

 

Asia, jonka olen oppinut Jumalasta, on, että Jumala tekee ihmeellisiä asioita. Koskaan ei kannata sanoa ei koskaan, sillä Jumala voi kääntää asiat aivan uudelle tolalle.

 

Raamatussa minua on viime aikoina puhutellut psalmi 21: ”Herra, sinun avustasi kuningas iloitsee, kuinka hän riemuitseekaan sinun voimastasi! Hänen hartaimman toiveensa sinä täytit, et kieltänyt häneltä, mitä hän pyysi. Sinä annoit hänelle onnen ja siunauksen.”

 

Raamattu on Jumalan sanaa. Me ihmiset emme saa sitä muuttaa tai maallistaa. Vaikka maailma muuttuu, Raamattu ei muutu.

 

 

Inkeri Tuikka
40/201

Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa
"99 prosenttia ihmisistä saavuttamatta" – Euroopan helluntailiikkeiden yhteinen evankeliontikohde vuonna 2024 on Balkan
Kristillisille toimijoille alkaa kertyä kokemusta äppimaailmasta - Hyvä käytettävyys ja jatkuva kehittäminen julkaisijoiden haasteita