”Pimeimmänkin tunnelin päässä on valoa”

Roberto Brandao toimii pastorina Harvest Church Vantaa -seurakunnassa, jossa hän palvelee yhdessä vaimonsa ja lastensa kanssa. Kuva: Annamari Brandao
Roberto Brandao toimii pastorina Harvest Church Vantaa -seurakunnassa, jossa hän palvelee yhdessä vaimonsa ja lastensa kanssa. Kuva: Annamari Brandao

Olen kotoisin Brasiliasta, jossa kasvoin 11-lapsisen pastoriperheen kuopuksena. Menetin vanhempani melko varhain, ja sisarukseni pitivät minusta huolta. Lähdin 21-vuotiaana Englantiin, missä opiskelin Kensington Templen raamattukoulussa. Siellä tapasin suomalaisen vaimoni.

 

Kun muutimme Suomeen vuonna 2006, koimme seuraavamme Jumalan kutsua. Minua kosketti jo ensimmäisellä vierailullani se, miten monet täällä olivat masentuneita. Ymmärsin, että Jumala haluaa tuoda meidän kauttamme toivoa ihmisille.

 

Ruoan jakaminen sai alkunsa eräänä lauantaipäivänä, jolloin olin laittanut perheelleni liian paljon ruokaa. Päätin lähteä jakamaan sitä naapureille. Sen kautta on avautunut monia kohtaamisia.

 

Kun olin kerran ruotsinlaivalla, lauloin karaokessa You Raise Me Up -kappaleen. Sen jälkeen tuntematon nainen tuli kiittämään minua. Hän oli ollut aikeissa päättää elämänsä koettuaan suurta toivottomuutta. Kuunnellessaan lauluani hän ymmärsi, ettei hänen elämänsä ollutkaan vielä ohi.

 

The Voice of Finland oli kokemus, johon rohkenin lähteä mukaan myös tuon laivalla tapahtuneen kohtaamisen vuoksi. Oli koskettavaa kokea, miten Jumalan läsnäolo puhutteli ihmisiä laulujen kautta – ja kaikki tämä tapahtui seurakuntatilaisuuksien ulkopuolella.

 

Sain paljon palautetta erityisesti laulusta What a Wonderful World. Olin kertonut tv-haastattelussa, että menetettyäni vanhempani kuuntelin tuota laulua ja haaveilin paremmasta todellisuudesta. Edelleenkin monet ihmiset tulevat kertomaan minulle, miten kosketettuja he ovat olleet. He toivovat minun jatkavan laulamista.

 

Vaimoni Annamari kuvailee minua sanoilla rakkaudellinen, uskollinen ja rohkea. Hän on kiitollinen siitä, että kolmella lapsellamme on rakastava ja läsnä oleva isä, jota hänellä itsellään ei lapsuudessa ollut.

 

Haluan rohkaista sinua: Jumalalla on sinulle tulevaisuus ja toivo. Pimeimmätkin tunnelinpätkät ovat vain väliaikaisia ja päättyvät valoon. Seuraa rohkeasti Jumalan suunnitelmaa elämässäsi ja inspiroi toisia tekemään samoin.

 

Jeesus on muuttanut kipujani siunauksiksi yksi kerrallaan. Kun katson taaksepäin, vaikeuksien sijaan näen hänen sormenjälkensä ja hyvyytensä kaikissa elämäntilanteissani. Tiedän, että Jeesus on vierelläni huomennakin.

 

 

Heli Markkunen
40/201

Toiminnan vilkastumisen myötä yrittäjien maksamat lähetyskannatukset ovat jopa nousussa – Inflaation myötä lähetystyö on kallistunut
Opinnäytetyössä tutkittiin, kenen ääni kuuluu kristillisissä lehdissä
Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa