”Olen kasvanut levon hyväksymisessä” - Neea Perho haluaa auttaa ihmisiä eteenpäin terapiatyönsä kautta

Neea Perhon mielestä paikallinen seurakunta on siunaus kaupungille, yksilölle ja perheille. (Neea Perhon arkisto)
Neea Perhon mielestä paikallinen seurakunta on siunaus kaupungille, yksilölle ja perheille. (Neea Perhon arkisto)

Henna Saarinen (23.3.2023)

 

Haluaisin juoda kupin kahvia tutkija Brene Brownin kanssa. Inspiroidun hänen aitoudestaan, sillä aitous lyö aina läpi.  

 

Tapasin aviomieheni Pekan Ruotsissa nuortenleirillä. Tutustuimme, ihastuimme ja rakastuimme, ja parin vuoden seurustelun jälkeen menimme kihloihin ja myöhemmin naimisiin. 

 

Mieleenpainuvin muisto Kanadan-vuosilta on omien lasten syntymä ja äidiksi tuleminen kaukana kaikesta tutusta ja turvallisesta.  

 

Suomeen paluu oli helpotus ja odotusten täyttymys. Kaipasin perhettä, suomalaista kulttuuria ja muutosta, ja Seinäjoelle muuttaessamme saimme isovanhemmat lähelle. Rakastin Kanadassa asumista, mutta olin seikkailunhaluinen. 

 

Sydämessäni palaa tämä sanoma: Älä koskaan menetä yhteyttä itseesi, muihin ja rakastavaan Jumalaan. 

 

Viimeisen vuoden aikana olen kasvanut levon ja keskeneräisyyden hyväksymisessä. Lupa levolliseen olemiseen ja elämään lähtee sisältäpäin. 

 

Lähdin opiskelemaan terapeuttista alaa puhtaasta intohimosta psykologiseen tietoon ja halusta auttaa ihmisiä löytämään uudenlainen vapaus ja suhde itseen, muihin ja Jumalaan. Opinnot olivat myös pitkän ajan unelma saada tutkinto kyseiseltä alalta. 

 

Nähdyksi ja kuulluksi tuleminen on kuin emotionaalinen halaus, sillä suurin osa ongelmistamme syntyy vaikeista elämäntapahtumista tai vaillejäämisen kokemuksista. Terapiatyössä haluankin kohdata aidosti, kuunnella ja nähdä toivon lisääntyvän yksilön elämässä. 

 

Olemme luvanneet lapsillemme, että ensi kesänä olemme Juhannuskonferenssissa. Keuruuseen liittyy paljon hyviä muistoja, joita saamme kerryttää taas lisää. 

 

Äitiys on ollut minulle ”kaikkien opintojen äiti”. En usko, että olisin se, kuka olen, ilman lapsiani. Elämän merkityksellisyyteen on tullut syvempiä kerroksia, kun saan nähdä lasteni kasvavan.  

 

Uskovien yhteys on jäänyt mielipiteiden jalkoihin. Jos todella ymmärtäisimme kristittyinä yhteyden merkityksen ja sen muuttavan voiman, vahvistaisimme sen sidettä kaikin tavoin.  

 

Jeesus on minulle rakkauden esikuva, rohkeuden ruumiillistuma ja läheinen ystävä.
40/201

Toiminnan vilkastumisen myötä yrittäjien maksamat lähetyskannatukset ovat jopa nousussa – Inflaation myötä lähetystyö on kallistunut
Opinnäytetyössä tutkittiin, kenen ääni kuuluu kristillisissä lehdissä
Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa