Neuvoja narsisteille

Länsimaiset uskovat rakastavat entistä enemmän itsekeskeistä kristillisyyttä. Siksi monia kiinnostaa tietää, miten uskoa voisi elää todeksi mahdollisimman helposti, mukavasti ja ennen kaikkea itselle arvostusta saaden.

 

Kerron seuraavassa muutamia hyväksi havaittuja ja toimivia keinoja, joilla siihen voi päästä. Neuvoja voi hyödyntää vapaasti, kunhan muistaa samalla mainita, että se olen juuri minä, joka olen ne koonnut.

 

Neuvo 1: Käy vain sellaisissa hengellisissä tilaisuuksissa, jotka tyydyttävät sen hetkistä kiinnostustasi ja joissa on viihdyttäviä tekijöitä, kuten huippuartisteja, stand up -koomikon esityksiä ja hyvää syötävää. Esimerkiksi rukouskokouksista kaikki tämä puuttuu, joten niihin tuskin kannattaa osallistua.

 

Neuvo 2: Valitse sellainen seurakunta, jossa saat itse olla paljon esillä ja jossa sinulla on näkyvä rooli. Takahuoneen tavallisiin palvelutehtäviin ei kannata suostua, koska niistä saa niin harvoin mitään kiitosta.

 

Neuvo 3: Pyri olemaan jatkuvasti esillä myös sosiaalisessa mediassa. Laita itsestäsi (ja puolisostasi) sinne säännöllisesti uusia kuvia. Olisi hyvä, jos kuvissa olisi vierelläsi joku sinua kuuluisampi julkisuuden henkilö tai kädessäsi jokin oma tuote. Se lisää huomattavasti arvostusta ja ihailua. Äläkä unohda hymyä!

 

Neuvo 4: Osoita aina tietäväsi enemmän ja paremmin kuin muut. Jos joku on kanssasi eri mieltä, pyri sanomaan keskustelun viimeinen sana. Erityisen tärkeää tämä on sosiaalisessa mediassa, jossa ei kannata koskaan tunnustaa, että toisillakin on joskus hyviä ajatuksia.

 

Neuvo 5: Ole herkkä maineestasi. Luo itsellesi verkosto, jonka avulla saat heti kuulla, mitä sinusta puhutaan. Näin pysyt koko ajan selvillä omasta asemastasi. Silloin voit myös reagoida katkaisemalla välit sellaisten ihmisten kanssa, jotka ovat arvioineet sinua tai toimintaasi kriittisesti.

 

Neuvo 6: Ole hengellinen vapaamatkustaja: keskity nauttimaan ja jätä vastuu seurakunnan taloudesta toisten huoleksi. Käytä rahat mieluummin omaan mukavuuteen.

 

Neuvo 7: Pyri toteuttamaan omat unelmasi! Suuren kutsumuksesi päämäärä on se, että sinä  pääset loistamaan kristillisen yhteisön keskellä. Älä anna periksi tästä tavoitteesta, vaikka et saavuttaisikaan sitä helpolla tai muut heittäisivät kapuloita rattaisiin.

 

Neuvo 8: Ole mukana vain sellaisessa hengellisessä toiminnassa ja yhteistyössä, jossa saat itse päättää asioista ja jossa toiset ovat valmiita toimimaan sinun ehdoillasi. Jos tämä ei onnistu, lähde pois, siirry johonkin toiseen seurakuntaan tai perusta oma, uusi yhteisö. On tärkeää, että juuri sinun näkysi saa lopulta toteutua.

 

On tietenkin mahdollista, että joku vanhoillinen uskova saattaa puhuessasi viitata Paavalin kirjeen kohtaan, jossa kehotetaan: ”Älkää tehkö mitään itsekkyydestä tai turhamaisuudesta, vaan olkaa nöyriä ja pitäkää kukin toista parempana kuin itseänne. Älkää tavoitelko vain omaa etuanne vaan myös muiden parasta.”

 

Tällaiselle ihmiselle voi aina huomauttaa, että apostoli toimi kokonaan toisenlaisessa aikakaudessa ja seurakuntakulttuurissa kuin me.

 

 

Leevi Launonen
40/201

Toiminnan vilkastumisen myötä yrittäjien maksamat lähetyskannatukset ovat jopa nousussa – Inflaation myötä lähetystyö on kallistunut
Opinnäytetyössä tutkittiin, kenen ääni kuuluu kristillisissä lehdissä
Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa