”Minua surettaa maailman lasten tilanne”

Eelin, Eedenin, Elean ja Edithin äidille Hanna Jokimäelle oma aika tarkoittaa pientä hetkeä kahvikupin tai kirjan äärellä keskellä kiireistä arkea. Kuva: Ilpo Jokimäki
Eelin, Eedenin, Elean ja Edithin äidille Hanna Jokimäelle oma aika tarkoittaa pientä hetkeä kahvikupin tai kirjan äärellä keskellä kiireistä arkea. Kuva: Ilpo Jokimäki
Kouvola on lapsiperheelle sopivan kokoinen kaupunki. Kaikki tarpeellinen löytyy läheltä. Kouvola on syntymäkaupunkini, ja täällä on paljon meille tärkeitä ihmisiä.

Kotiäitinä parasta on seurata rauhassa lasten kasvua. Lapset ovat opettaneet pysähtymään hetkeen. Työelämään en kaipaa, koska tiedän että senkin aika on tulossa. Nyt tärkein työ on kotona.

Ystävien kanssa olen saanut viettää upeita hetkiä niin kotimaassa kuin ulkomailla. Ystävät ovat äärettömän tärkeitä ja suuri tuki elämässäni.

En koskaan unohda sitä tunnetta, kun sain vastasyntyneet lapseni syliini.

Pastorin vaimona olen saanut tutustua moneen eri seurakuntaan. Kaikki ovat edelleen mielessä tärkeinä.

Haaveilen pitkästä ja tasapainoisesta elämästä rakkaitteni kanssa. Ja tällä hetkellä myös hyvin nukutuista öistä.

Oma aika on pieniä hetkiä arjen keskellä – kahvikupin tai kirjan äärellä.

Rukoilen sitä, että Jumalan tahto toteutuisi niin omassa kuin koko perheemme elämässä.

Miehessäni Ipessä arvostan sitä, että hän ei koskaan puhu muista pahaa selän takana.

Elokuva, joka pysäytti minut tuoreena äitinä, oli Slummien miljonääri. Se muistutti olemaan kiitollinen siitä, millaisessa ympäristössä sain itse tulla äidiksi. Ja toisaalta se haastoi muistamaan niitä perheitä, jotka kamppailevat monien vaikeuksien keskellä joka päivä. Sinä iltana, kun elokuvan katsoin, valvoin tavallista pidempään nukkuvaa vauvaani katsellen.

Evankeliumin kertominen kaikille kansoille on seurakunnan ydintehtävä, jossa haluan olla mukana.

Minua ilahduttaa, että lapset ovat saaneet uusia syyrialaisia ystäviä. Maailman lasten tilanne surettaa. Lapsuuden tulisi olla onnellista ja huoletonta aikaa. Aivan liian monen pienen kohdalla tällainen lapsuus jää kuitenkin kokematta.

Haluaisin matkustaa Kaakkois-Aasiaan. Tuo alue on ollut meillä mieheni kanssa rukouksissa erityisesti. Thaimaassa olen käynyt muutaman kerran, mutta olisi mielenkiintoista nähdä aluetta myös laajemmin.

Taivas on päämääräni. Tietoisuus siitä tuo valtavasti iloa elämään.

Lapsille haluaisin välittää turvallisuuden tunnetta turvattoman maailman keskellä.

Raamatun naisista minua puhuttelee Jeesuksen äiti Maria. Hänen kuuliaisuutensa Jumalalle suuren tehtävän edessä on ihailtavaa.

Talvesta pidän erityisesti, jos on paljon lunta. Lasten riemu on tarttuvaa. Ja joulu on suosikkiaikaani vuodesta.

Jeesus on rakkain nimi.


40/201

Toiminnan vilkastumisen myötä yrittäjien maksamat lähetyskannatukset ovat jopa nousussa – Inflaation myötä lähetystyö on kallistunut
Opinnäytetyössä tutkittiin, kenen ääni kuuluu kristillisissä lehdissä
Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa