”Miehisyys ei tule tekemisestä” – Sisu-podcastin aloittava Jukka-Pekka Heikinmäki kannustaa olemaan oma itsensä

Jukka-Pekka Heikinmäki on tamperelainen perheenisä, joka rentoutuu kuntosalilla ja puutöitä tekemällä. 1.3. alkavaa Sisu-podcastia voi kuunnella muun muassa Spotifysta, YouTubesta ja Apple Podcasts -alustalta. (Jukka-Pekka Heikinmäki)
Jukka-Pekka Heikinmäki on tamperelainen perheenisä, joka rentoutuu kuntosalilla ja puutöitä tekemällä. 1.3. alkavaa Sisu-podcastia voi kuunnella muun muassa Spotifysta, YouTubesta ja Apple Podcasts -alustalta. (Jukka-Pekka Heikinmäki)

Elina Rautio 

Olen kolmekymppinen aviomies ja 1,5-vuotiaan pojan isä. Olen kutsumukseltani pastori, mutta työskentelen tällä hetkellä vastaavana ohjaajana kuntouttavan työtoiminnan pajalla. Harrastin aiemmin aktiivisesti painonnostoa, mutta nykyisin käyn kuntosalilla sen mukaan kuin perhe-elämältä ehdin. 

 

Aloitamme maaliskuun alussa Ville Kettusen kanssa Sisu-podcastin, jossa pureudutaan miehenä elämisen kysymyksiin. Haluamme vahvistaa uskovia miehiä ja lisätä tervehenkistä keskustelua miehisyydestä myös kristillisen kentän ulkopuolella. 

 

Tutustuimme Brothers in Christ -yhdistyksen leikkimielisissä kesäolympialaisissa. Myöhemmin kuuntelin marjametsässä, kun Villeä haastateltiin Radio Deissä yhdistyksen toiminnasta. Ajatus yhdistyksen nimiin perustetusta podcastista tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta. Jumalalla taisi olla sormensa pelissä, koska päädyin mukaan toiseksi juontajaksi. 

 

Elämme ajassa, jossa on monenlaisia miehenä elämisen malleja. Itse olen kasvanut urheilumaailman ja seurakunnan keskellä. Olen halunnut ammentaa miehisyyteeni kristillisestä etiikasta ja uskostani Jeesukseen. 

 

Olen oppinut, että riitän miehenä sellaisena kuin olen. Miehisyyteni ei ole siinä, mitä minä teen, vaan minkälaiseksi minut on luotu. Olen ollut lapsuudesta saakka herkkä, joten herkkyyden tunnistaminen ja sen näkeminen voimavarana on ollut oma prosessinsa. Myös isäksi tulo on kasvattanut minua paljon. 

 

Rukoilen johdatuksen ja oman perheeni puolesta. Rukous kulkee koko ajan matkassa, ja aiheet vaihtuvat pitkin päivää. Rukous on elävää puhetta Isän kanssa: joskus ajan kanssa, joskus lennossa. 

 

Unelmoin siitä, että saisin kulkea Jumalan johdatuksessa ja nähdä hänen toimintaansa elinpiirissäni. Unelmoin myös seurakunnasta, jonka jäsenten usko näkyy käytännössä, sekä uudesta sukupolvesta miehiä, jotka ovat löytäneet identiteettinsä Kristuksessa. 

 

Jeesus on pelastajani ja elämäni perusta, jonka varaan voin laskea kaiken.Puheenaihe
07/2023

PuheenaiheElina Rautio


Tutkimusten mukaan useat kristityt luopuvat uskostaan viimeistään siirtyessään opiskelemaan yliopistoon – jos siis heillä ei ole ollut paikkaa ja tilaa esittää maailmanka...
PuheenaiheIlona Yrjölä
Lähetystyön ei pidä olla seurakunnan arjesta erillinen osa, vaan sen tulee olla kiinteä osa seurakunnan arkea, toteaa Helsingin Saalem-seurakunnan johtaja Stefan Sigfrids ja jakaa muis...
Ristin Voiton verkkosisältö nyt Ajassa-lehdessä – diginäköislehti päivittyy toistaiseksi tutulle paikalle ristinvoitto.fi:hin
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan