Maanantai 28. marraskuuta.
Nimipäivää viettää Heini, Sten

Merkkipäiviä: Evankelista Timo Närhi 70 vuotta 

Evankelista Timo ”Timppa” Närhi syntyi Joensuussa 19.11.1952 Elma ja Eino Närhin yhdeksänlapsisen katraan kuudentena vesana. Timo tunnettiin jo pienenä rohkeana miehenalkuna. Syntymässä saatu evankelistan lahja tuli näkyväksi muun muassa siinä, että Timppa julisti jo pikkupoikana Toholammin talon takapihalla sijainneen ison kiven päältä palavia saarnoja kädessään isän suuri mustakantinen Raamattu. 

Matkasaarnaajan poikana Timo joutui usein vaihtamaan maisemaa. Storfors, Toholampi, Viitasaari, Turku, Ihala, Borås ja Västerås ovat paikkoja, joissa perhe asui eripituisia aikoja. Kokeiluhalunsa saattelemana Timo ajautui väärille poluille Boråsissa ja kohosi tunnetun Sjöbon kaupunginosassa toimineen kettinkijengin johtajaksi. 

Koko elämän ja tulevaisuuden mullistanut elämänmuutos tapahtui Eskilstunassa vuonna 1970, kun nuori mies huusi Jeesusta avuksi maatessaan ambulanssin paareilla. Radikaali elämänmuutos synnytti halun julistaa ilosanomaa toisille, ja Timo lähtikin välittömästi uskoontulonsa jälkeen kotilähetystyöhön ja kaduille tavoittamaan pelastumattomia. 

Katinalan raamattukurssin ja Lähetysnuorten Tanskassa järjestämän opetuslapseuskoulun jälkeen oli aika ottaa askeleita eteenpäin kutsumuksen tiellä. Käynnistyi intensiivinen evankelioimistoiminta eri puolilla Suomea. Tukikohta oli Helsingissä sijaitseva legendaarinen Linnunlaulun huvila, josta oli muodostunut Lähetysnuorten toimintakeskus. Työn siunaus näkyi siinä, että seurakunta- ja kouluvierailujen seurauksena tuli paljon nuoria uskoon. Säkylän koulussa puhkesi nuorisoherätys, jonka seurauksena noin sata nuorta lähti seuraamaan Jeesusta. 

Vuonna 1975 Herra johdatti Rosan Timon elämänkumppaniksi. Heitä on siunattu kolmella tyttärellä ja kuudella lapsenlapsella. 

Timo on toiminut Hämeenlinnan rukouspiirin Turengin ja Kuusamon helluntaiseurakunnan työntekijänä ja nuorisotyöntekijänä Seinäjoella. Intia-aktio ja kielikoulu Englannissa 1980-luvun loppupuolella edelsivät yli kolme vuotta kestänyttä muslimityön aktiota Ruotsissa. Lukematon määrä muslimeja sai noiden vuosien aikana kuulla evankeliumin sanoman, monet ensimmäistä kertaa elämässään. Tukholmasta perhe siirtyi lähes vuoden kestäneelle lähetysjaksolle Albaniaan. 

Maailmalta palattuaan Timo muutti perheineen takaisin kotikaupunkiinsa Seinäjoelle. Hän oli käynnistämässä siellä Usko ja urheilu -tapahtumia sekä KAN-kotitoimintaa. Timo on sen jälkeen toiminut kiertävänä evankelistana ja erilaisten aktioiden johtajana monissa maissa ja eri puolilla synnyinmaataan. 

Seuraava kokemus kuvaa hyvin Timon uskonhenkistä olemusta. Hän ilmoitti tovereilleen Neuvostoliiton vielä ollessa pystyssä, että eräänä päivänä hän saarnaa evankeliumia Punaisella torilla. Vuosi kommunistivaltion romahduksen alkutapahtumien jälkeen Timo parkkeerasi teetupabussin Punaisen torin laidalle. 

Kommunistien paraati oli jo käynnissä, kun väki alkoi kuulla kovaäänisistä venäjänkielistä hengellistä laulua. Timo saarnasi tulkin avulla Leninin mausoleumin edessä, ja hänen esittäessään pelastuskutsun yli kymmenen venäläistä polvistui torille ja pyysi rukousta puolestaan. Ilta-Sanomat kuvaili tapahtumaa seuraavalla otsikolla: KOVAN LUOKAN KOMMUNISTIT JA HULLUT HELLUNTAILAISET PUNAISELLA TORILLA! 

Timpan elämän motto on: ”Lataan ja ammun, kunnes kentälle sammun.” Timo, on suurenmoista, että olet olemassa. Arvostan suuresti uskollisuuttasi evankelistan kutsumustasi kohtaan. Armorikkaat onnittelut ja voimia tuleviinkin evankelistan tehtäviin! 

 

veljesi 

Niilo 

 

Timon juhlat pidetään Seinäjoen helluntaikirkossa 20.11. klo 11. Kokouksen jälkeen kakkukahvitarjoilua. Kaikki lämpimästi tervetulleita!UUTISET