”Meitä innostaa nähdä uusia kasvoja” - Kyyjärven helluntaiseurakunnan puoleensavetävin paikka on vitsikkäästi peräpenkki

Kyyjärven helluntaiseurakunnan kokoontumispaikaksi hankittiin 1990-luvulla rintamamiestalo, jossa on noin 50 istumapaikkaa. Sitä ennen kokoonnuttiin kodeissa. (Kalevi Lahti)
Kyyjärven helluntaiseurakunnan kokoontumispaikaksi hankittiin 1990-luvulla rintamamiestalo, jossa on noin 50 istumapaikkaa. Sitä ennen kokoonnuttiin kodeissa. (Kalevi Lahti)

28.1.2024 | Anniina Jakonen 


Paikkakuntamme on nimetty suuren maailman malliin Kyy Yorkiksi. Noin 1 200 asukkaan Kyyjärvi sijaitsee kolmen maakunnan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan, saumakohdassa. 

 

Kyyjärven taajamaa halkoo kilometrien mittainen Tuliharjuntie, jonka varrella myös seurakuntarakennuksemme sijaitsee. 

 

Seurakuntamme on perustettu kahdeksantoista uskovan toimesta vuonna 1957. Enimmillään jäseniä on ollut 60, mutta tällä hetkellä meitä on 39. 

 

Vuosien mittaan työntekijöinä ovat toimineet muun muassa Veikko Härmänmaa, Esa Hietanen, Yrjö ja Valma Holappa, Maila Anttila ja viimeksi vuosina 2004–2020 Mirjam Huotari-Kallinki, joka oman työnsä ohessa yhä nousee julistajan paikalle mahdollisuuksien mukaan. Muutoin vastuuta jaetaan vuoroviikoin vanhimpien kesken. 

 

Keskeistä meille on Raamatun lukeminen ja yhteiset rukousillat, joihin osallistutaankin prosentuaalisesti kiitettävällä tavalla. 

 

Lähetystyöhön osallistumme pieneltä osaltamme kannattaen Espanjan lähettejä Miika ja Tuija Huotaria sekä kolmea pioneerilähettiä Etiopiassa. 

 

Meitä innostaa nähdä uusia kasvoja seurakuntamme tilaisuuksissa. Vuosia jatkunut rukouksemme onkin, että Herra pelastaisi paikkakuntamme asukkaat. Iloitsemme, että saimme viime kesänä uuden jäsenen – näitä ihmetekoja kaipaamme lisää! 

 

Suurin haasteemme on seurakuntamme ikärakenne. Nuoria jää hyvin vähän paikkakunnalle, koska opiskelu- ja työmahdollisuudet vievät muualle. 

 

Puoleensavetävin paikka seurakunnassamme on peräpenkki, sillä kaikki haluaisivat taaimmaisiksi. 

 

Onneksi meillä osataan myös nauraa! Esimerkiksi juuri äsken tuo peräpenkin uskomaton vetovoima höräytti yhteisen naurun. 

 

Innovaatiomme on katsoa yhdessä netin kautta eri seurakuntien jumalanpalveluksia silloin, kun meillä ei ole julistajaa. Kiitos niille seurakunnille, jotka mahdollistatte, että me pienten resurssien varassa toimivat saamme tälläkin tavoin virkistyä yhteisestä uskosta.
40/201

Ristin Voiton verkkosisältö nyt Ajassa-lehdessä – diginäköislehti päivittyy toistaiseksi tutulle paikalle ristinvoitto.fi:hin
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan