”Maanpuolustus on kansalaisvelvollisuus”

Hannakaisa Shehu on Tampereen helluntaiseurakunnan pastori, monikulttuurisen perheen äiti ja yrittäjän vaimo.
Hannakaisa Shehu on Tampereen helluntaiseurakunnan pastori, monikulttuurisen perheen äiti ja yrittäjän vaimo.

Kun kaipaan piristystä, lähden juoksemaan.

 

Lapsena ajattelin, että isona minusta tulee kaupan kassa.

 

Olen pastori, koska olen aika hyvä siinä. Lisäksi se on kutsumukseni.

 

Perheeni mielestä olen hauska ja välillä liikkeissäni liian nopea.

 

Suurin seikkailuni on tässä parhaillaan menossa.

 

Pahimmat pelkoni eivät todennäköisesti koskaan toteudu.

 

Moni ei tiedä, että minut on 14-vuotiaana vuonna 1992 kastettu luterilaisessa kirkossa. Tätä  edelsi tarve päästä kavereiden kanssa rippileirille ja konfirmoitavaksi. Olin siihen asti kuulunut perheeni tavoin väestörekisteriin.

 

Haluaisin oppia lentämään helikopteria, tekemään kirurgisia toimenpiteitä, kommunikoimaan useilla eri kieliä, kuten japaniksi ja viittomakielellä, ja selviytymään sähköttä viikon ajan.

 

En käynyt armeijaa, vaikka se olisi ollut luonteva ratkaisu, koska vanhempani ovat työskennelleet Puolustusvoimissa ja olen ollut aina kiinnostunut maanpuolustuksesta. Kun  olin elämäntilanteessa, johon asepalvelus olisi jotenkuten istunut, olin jo liian vanha eli yli 29-vuotias.

 

Maanpuolustus ei ole vain oikeus, vaan jokaisen kansalaisen perustuslaillinen velvollisuus. Itse vastaan tähän muun muassa osallistumalla Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen kursseille. MPK on Puolustusvoimien strateginen kumppani, joka tukee Puolustusvoimien, muiden viranomaisten ja kansalaisten valmiutta toimia normaalija poikkeusoloissa.

 

Isänmaallisuus tarkoittaa minulle terveen ylpeyden kokemista itsenäisyydestä ja samalla edesmenneiden sukupolvien elämän, uskon ja työn kunnioittamista. Isänmaallisuus on historian, kielen ja kulttuurin tuntemista, kunnioittamista sekä vaalimista. Se on halukuutta toimia itsenäisen Suomen tulevaisuuden eteen. Jumala on siunannut maatamme itsenäisyydellä, jota me emme kuitenkaan hinnatta saaneet.

 

Jeesus Kristus on aina suurempi.

 

 

Säde Loponen

 
40/201

Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa
"99 prosenttia ihmisistä saavuttamatta" – Euroopan helluntailiikkeiden yhteinen evankeliontikohde vuonna 2024 on Balkan
Kristillisille toimijoille alkaa kertyä kokemusta äppimaailmasta - Hyvä käytettävyys ja jatkuva kehittäminen julkaisijoiden haasteita