Torstai 1. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Teemu, Nikodemus, Rabbe

Lyydia Annala arvostaa eri sukupolvien välistä yhteyttä - ”Päivän paras hetki on aamuinen bussimatka”

Vantaalainen Lyydia Annala, 20, oli huhtikuussa mukana kotiseurakuntansa Helsingin Saalemin järjestämällä nuorten lähetysmatkalla Ugandassa, jossa pääsi myös safarille Murchinson Fallsin kansallispuistoon. (Nelie Brick)
Vantaalainen Lyydia Annala, 20, oli huhtikuussa mukana kotiseurakuntansa Helsingin Saalemin järjestämällä nuorten lähetysmatkalla Ugandassa, jossa pääsi myös safarille Murchinson Fallsin kansallispuistoon. (Nelie Brick)

Marika Anttila (19.5.2023)


Lähdin kahden viikon lähetysmatkalle, koska halusin päästä näkemään käytännössä, mitä lähetystyö on. Halusin myös oppia luottamaan Jumalaan niissäkin tilanteissa, joissa ei tiedä, mitä edessä on. Tarkoituksena on, että nyt reissussa mukana olleet voivat myöhemmin johtaa varhaisnuorten lähetysmatkoja. 

 

Ugandan matkalla vierailimme seurakunnissa, kouluissa, kodeissa ja vankilassa. Mieleeni jäivät erityisesti muutamat kohtaamiset lasten ja nuorten kanssa 

 

Minut yllätti Ugandassa se, miten suurta seurakunnilla oli ilo, kun ne ylistivät Jumalaa. 

 

Teini-iässä olen käynyt läpi vaikeita juttuja, joista en puhunut edes lähimmille ystäville. Nyt haluan olla minua nuoremmille isosiskona, johon voi luottaa ja jolle voi kertoa asioista. Haluan myös puhua heille niistä jutuista, joista en silloin aikoinaan itse uskaltanut. 

 

Opiskelen ensimmäistä vuotta Helsingin yliopistossa unelma-ammattiini eli luokanopettajaksi. 

 

Päivän paras hetki on aamulla tunnin kestävä bussimatka yliopistoon. Rukoilen, kuuntelen ylistysmusiikkia tai podcasteja, luen Raamattua ja joskus torkun. 

 

Inspiroidun ihmisistä, jotka antavat koko elämänsä Jumalalle ja Jumalan valtakunnan työlle. 

 

Seurakunnassa olisi siistiä nähdä vielä nykyistä vahvempi yhteys sukupolvien välillä. Nuorilla on intoa ja uusia ideoita, mutta vanhempien seurakuntalaisten tuki ja rohkaisu on tosi tärkeää. 

 

Luen tällä hetkellä pienryhmämme kanssa Jennie Allenin kirjaa Find Your People. Se kertoo yhteyden ja aitojen ihmissuhteiden merkityksestä. Koen, että Jumala on puhunut minulle asiasta. En halua piilotella sitä, mitä oikeasti käyn läpi elämässäni, vaan tahdon jakaa niitä juttuja lähimpien ystävien kanssa. 

 

Kesällä katson, mihin kesä vie – aamupaloja terassilla, piknikkejä auringossa ja juoksemista kesäsateessa… 

 

Raamatussa minua on puhutellut viimeksi se, miten Jeesus kuoli syyttömänä meidän puolestamme, jotka olisimme sen ansainneet. 

 

Rukoilen, koska en selviäisi ilman yhteyttä Jumalaan. UUTISET