”Lapsuuden haaveammattini oli kaivinkoneenkuljettaja”

Mannisten kotona on huikea valikoima kristillisiä kirjoja. Aluepäällikkö Sauli Manninen tuntee oman alansa tuotteet hyvin. Kuva: Maritta Manninen
Mannisten kotona on huikea valikoima kristillisiä kirjoja. Aluepäällikkö Sauli Manninen tuntee oman alansa tuotteet hyvin. Kuva: Maritta Manninen

En koskaan unohda hetkeä, jolloin lapsuuden kodissani 20.2.1966 olleen kotikokouk­sen lopussa muusikkoevanke­lista Pekka Karjalainen rukoi­li puolestani ja julisti syntini sovitetuksi Jeesuksen nimessä ja veressä.

 

Kun kaipaan piristystä, luen hyvää, mukaansatempaavaa kirjaa.

 

Lapsuuden haaveammatti­ni oli kaivinkoneenkuljetta­ja, koska maalaistalon poikana isot koneet kiehtoivat ja kaivin­koneella syntyi nopeasti näyt­tävää jälkeä.

 

Kun katson peiliin, näen miehen, joka on jo kuuden­kymmenen ja kuoleman välis­sä, mutta jonka sisällä on kai­kenlaisiin kepposiin ja kujeisiin mieltynyt pikkupoika.

 

Työssäni kristillisten kirjo­jen parissa on kiehtovaa eri­tyisesti, kun saan olla paljon ihmisten kanssa tekemisissä ja tuotteiden sisältö vie sano­maa Jeesuksesta sellaisiinkin paikkoihin, jonne eivät puhu­jat pääse.

 

Suosikkikirjani on Raamattu, koska se on kirja, josta saa aina joka kerta lukiessa jotakin uutta.

 

Ajan työssäni paljon. Nau­tin ajamisesta, koska vauh­ti on kivaa ja maisemat vaihtu­vat. Pidän liikkumisesta; mat­kailu avartaa!

 

Jos pitäisi vielä aloittaa jo­kin uusi ura, se voisi olla jo­tain autoiluun liittyvää, vaikka­pa rekka- tai bussikuski.

 

Perhe-elämässä mielestäni hienointa on ollut maailman paras vaimo, joka on jaksanut olla rinnallani pian 42 vuot­ta. Minulle on noin 30 vuoden ajan kertynyt matkapäiviä yli 100 vuodessa, ja aina hän on ollut tukemassa ja kannusta­massa.

 

Jos saisin ohjata elokuvan, se varmaankin kertoisi myynti­mies Mannisen seikkailuis­ta 1986 lähtien. Näistä vuosista saisi hyvän dokumenttieloku­van! Iso Raamatun Tietosanakir­jan luovuttamisesta tasavallan presidentti Ahtisaarelle aina värikkäisiin Ristin Voitto ry:n vuosikokouksiin ja porokolaris­ta Kuusamossa lukuisiin toimis­ton muuttoprojekteihin työpaikalla. Olisi vauhtia ja vaarallisia tilanteita!

 

Rakastan keskustella arkisis­ta asioista, koska en ole teoree­tikko luonteeltani.

 

Rukoilen, että voisin toteut­taa elämässäni Jumalan mi­nulle laatimaa suunnitelmaa joka päivä.

 

Jeesus merkitsee minulle ennen kaikkea syntien sovitta­jaa ja iankaikkisen elämän an­tajaa. Hän on minulle päivittäi­nen tuki ja turva sekä neuvon­antaja.

 

 

Anssi Tiittanen

 
40/201

Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa
"99 prosenttia ihmisistä saavuttamatta" – Euroopan helluntailiikkeiden yhteinen evankeliontikohde vuonna 2024 on Balkan
Kristillisille toimijoille alkaa kertyä kokemusta äppimaailmasta - Hyvä käytettävyys ja jatkuva kehittäminen julkaisijoiden haasteita