”Kirjat avaavat upean maailman” - Lukemista monipuolisesti harrastava Lauri Saarni haaveilee oman kirjan kirjoittamisesta

Lauri Saarni toimii Tikkakosken helluntaiseurakunnan johtavana pastorina. Sitä ennen hän oli perheensä kanssa lähetystyössä Kambodzhassa Phnom Penhissä lähes seitsemän vuotta. (Lauri Saarnin arkisto)
Lauri Saarni toimii Tikkakosken helluntaiseurakunnan johtavana pastorina. Sitä ennen hän oli perheensä kanssa lähetystyössä Kambodzhassa Phnom Penhissä lähes seitsemän vuotta. (Lauri Saarnin arkisto)

Heli Markkunen 

(30.4.2023) Lapsuuden haaveammattini oli maanviljelijä, sillä pappani oli esikuvani. Hän oli myös taidokas rakennusmies ja erikoistunut muurarina. Ihailin hänen kädentaitojaan. Myöhemmin nuorena kuitenkin kiinnostuin teknologiasta ja päädyin opiskelemaan ohjelmistotekniikan insinööriksi. 

 

Merkittävä muisto lähetyskentältä on se, kun paikallinen työtoverini sanoi erään saarnani jälkeen: ”Kiitos, kun puhuit tästä aiheesta. Me khmerit emme osaa käsitellä näitä asioita. Osoitit kuitenkin, miten tärkeä asia on Raamatun pohjalta.” Kambodzhalaiset olivat hyvin aitoja ja antoivat rohkeasti palautetta. Se kertoi itselleni, että Jumala oli avannut välillemme ystävyyden ja luottamuksen. 

 

Lapseni ovat opettaneet minulle paljon. Joissain tilanteissa heidän sanansa ovat menneet paljon syvemmälle sydämeen kuin aikuisten viisaudet. 

 

Antoisinta nykyisessä työssäni on nähdä, kuinka Jumala kasvattaa ihmisiä. Seurakunnassa erilaiset ihmiset tarvitsevat Jumalalta hyvin erilaisia asioita, mutta Jumalalla on aina jotain annettavaa. 

 

Harrastan lukemista. Kirjat sekä paperisina, e-kirjoina että äänikirjoina avaavat upean maailman. Luen paljon teologista kirjallisuutta mutta pidän myös fiktiosta. Lisäksi harrastan kirjoittamista. Olen koettanut opetella sitä tekemällä analyysitekstejä Suomen helluntaiteologisia opetuksia käsittelevästä kirjasarjasta. Kirjoittaminen on hieno väline jäsennellä omia ajatuksia. 

 

Raamatun henkilöistä samaistun eniten Joonaan. Hänellä oli valtava palo palvella Jumalaa, mutta samalla hän oli aidosti heikko ihminen. Joona ei ole välttämättä paras roolimalli, mutta toisaalta ei meistä kukaan ole. Joona muistuttaa, että Jumala käyttää keskeneräisiä. 

 

Vielä joskus haluaisin kirjoittaa kirjan. Sen teemana olisi rakkaus ja ihminen Jumalan kuvana. 

 

Jeesus on Herra. Tämä on yksinkertainen uskontunnustus, jonka toivon näkyvän elämäni sanoissa ja teoissa. Aina en siinä onnistu, mutta siksi Jeesus onkin Herra enkä minä. Minä tarvitsen häntä enemmän kuin hän minua. 
40/201

Toiminnan vilkastumisen myötä yrittäjien maksamat lähetyskannatukset ovat jopa nousussa – Inflaation myötä lähetystyö on kallistunut
Opinnäytetyössä tutkittiin, kenen ääni kuuluu kristillisissä lehdissä
Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa