Karismakirja on kohtaamisten paikka

- Haluan innostaa ihmisiä pysähtymään kristillisen kirjan ääreen kuulemaan Jumalan ääntä, Sirpa Lindqvist sanoo. Kuva: Julia Perämäki
- Haluan innostaa ihmisiä pysähtymään kristillisen kirjan ääreen kuulemaan Jumalan ääntä, Sirpa Lindqvist sanoo. Kuva: Julia Perämäki

Sirpa Lindqvist on työskennellyt lähes kuusi vuotta kirjakaupanhoitajana Karismakirjassa, joka on Tampereen helluntaiseurakunnan yhteydessä oleva kristillinen kirjakauppa.

 

– Toivon, että Karismakirja olisi seurakunnan eteinen, johon ihmisten olisi helppoa tulla. Tiedän joitain henkilöitä, jotka uskalsivat ensin tulla kauppaan ja myöhemmin he tulivat seurakunnan tilaisuuksiinkin, Lindqvist kertoo.

 

Karismakirja on valoisa ja rauhallinen kauppa, jossa on myös pieni kahvila. Asiakas saa lueskella lehtiä kahvi- tai teekupin ääressä.

 

– Kristillisellä kirjakaupalla on monia tehtäviä myynnin lisäksi. Se voi mahdollistaa ihmisten kohtaamisten mutta olla myös hiljentymisen paikka tässä keskellä kaupungin hälinää.

 

– Asiakaspalvelijana yritän olla läsnä ja palvella asiakkaita yksilöllisesti. Joku haluaa olla omissa oloissaan ja katsella rauhassa tuotteita, toinen kaipaa suosituksia tai ehkä keskustelua. Toivon, että jokainen lähtee Karismakirjasta iloisella mielellä.

 

 

Postikortit ovat suosittuja

Karismakirjan myydyimpiä tuotteita ovat Raamatut ja erilaiset elämäkerrat. Hartauskirjatkin ovat hyvin kysyttyjä.

 

– Cd-levyjä ostetaan edelleen yllättävän paljon. Kaikkien kristittyjen artistien musiikkia ei nimittäin löydy netistä. Myös hengellisillä elokuvilla on menekkiä.

 

Postikortit ovat kivijalkakirjakauppojen kestosuosikkeja.

 

– Kun huomasin, että ei ole olemassa nuorille aikuisille suunnattuja kristillisiä kortteja, pyysin tamperelaisia taiteilijoita, graafikkoja ja valokuvaajia tekemään niitä. Tällä hetkellä valikoimaan kuuluu yli 30 korttia, Lindqvist selvittää.

 

Toukokuun toiseksi viimeisellä viikolla, tiistaista perjantaihin, Karismakirjan valloittaa Vanhojen kirjojen viikko. Se järjestetään tänä keväänä kolmatta kertaa.

 

– Laajennamme silloin kauppaa seurakunnan eteiseen, jossa on myytävänä iso valikoima vanhoja kristillisiä kirjoja. Luvassa on myös erilaista ohjelmaa, kuten lavarunotapahtuma ja lasten tarinatuokio.

 

 

Kirjat tukevat kasvua

Sirpa Lindqvist toteaa olevansa kausittainen lukija. Hänen pastorina toimiva puolisonsa  Jarkko lukee paljon teologista kirjallisuutta, kun taas Sirpa keskittyy enemmän kaunokirjallisuuteen.

 

Uskollisia ystäviä -kirjat olivat minulle lapsena tärkeitä, sillä opin Raamatun kertomuksia niiden kautta. Nuorena minuun vaikutti vahvasti kirja nimeltä Pilkahduksia näkymättömästä. Se sisälsi kertomuksia siitä, kuinka Jumala on läsnä arjen keskellä.

 

Kun Sirpa kaksikymppisenä opiskeli Isossa Kirjassa, häntä puhutteli paljon Kirjojen kirja  -niminen opetuskirja.

 

– Raamatussa on monta erilaista kirjallisuuslajia. Kirjojen kirja opastaa, miten Raamattua tulkitaan ja miten kannattaa lukea eri kirjallisuuslajeja, kuten evankeliumeita tai kirjeitä.

 

Sirpan viime vuosina lukemista kirjoista Pauliina Rauhalan kirjoittama Taivaslaulu on ollut erityisen merkityksellinen lukukokemus.

 

– Kyseinen romaani pohtii uskonnollisen yhteisön kipupisteitä. Osa niistä resonoi omiin kokemuksiini helluntailiikkeessä.

 

– Romaanissa epätäydellinen liike on kaikesta huolimatta rakas. Samoin tunnen itse. Anteeksianto ja muutoksen eteen toimiminen ovat paras tie. Lisäksi Taivaslaulu-kirjassa on todella kaunista kieltä, Sirpa sanoo.

 

 

Heli Markkunen




51

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja