”Jumala johdatti työhön Latviaan” – Terno Lindeman toimii romanien avustuskeskuksen remonttitiimin puheenjohtajana

Terno Lindeman täytti lokakuun 16. päivä 50 vuotta. (Eero Ketola)
Terno Lindeman täytti lokakuun 16. päivä 50 vuotta. (Eero Ketola)

19.12.2023 | Eero Ketola 

Tulin uskoon hengellisessä tilaisuudessa Paimiossa vuonna 1994 ja liityin hieman myöhemmin Salon helluntaiseurakuntaan. 

 

Osallistuin heti aktiivisesti seurakunnan työhön, varsinkin evankelioimiskuoroon, jossa soitin kitaraa. Kuoro lauloi kotiseurakunnassa ja ympäristökunnissa.  

 

Tapasin Helsingissä asuvan Rositan ja solmimme avioliiton vuonna 1994. Lauloimme kuorossa ja iloitsimme yhdessä siitä, kuinka Jumala toimi. 

 

Vuonna 2010 olin perustamassa Shalom-lauluryhmää. Laulamme eri puolilla Suomea seurakuntien evankelioimistilaisuuksissa ja myös sunnuntain jumalanpalveluksissa. Shalom on tehnyt myös kaksi äänitettä. 

 

Olen Elämä ja Valo ry:n hallituksen puheenjohtaja. Yhdistys on perustamisestaan (1964) lähtien aktiivisesti vienyt evankeliumia romanien keskuuteen kotimaassa ja ulkomailla. Nykyään painopiste on Itä-Euroopan romanien tavoittamissa.  

 

Yhdistyksen lähetystyö on kokonaisvaltaista ihmisten kohtaamista, jossa otetaan huomioon henkiset, sosiaaliset ja fyysiset tarpeet. Yhteistyötä tehdään Fida Internationalin kanssa, johon on perustettu romanilähetystyön koordinaatioryhmä. 

 

Työni eräs painopistealue on jo muutamia vuosia ollut Latvia. Meillä on Aloja-nimisessä kaupungissa toimintakeskus, jossa toimii rukouspiiri ja josta käsin tehdään diakoniatyötä lähialueilla. Osa romaniväestöstä on erittäin köyhää. 

 

Vastaan tällä hetkellä keskuksen remonttitöiden edistymisestä. Tavoitteemme on saada kevääseen mennessä valmiisi sauna ja saniteettitilat. Teemme työn kokonaan talkoilla. 

 

Kuljetan pakettiautollani avustus- ja rakennusmateriaaleja Latviaan. Auto on aina täynnä lahjoitustavaraa: rakennusvälineitä, elintarvikkeita ja evankelioivaa kirjallisuutta.  

 

Latviassa romaneilla on runsaasti ongelmia. Useimmat romanit ovat nimellisesti kristittyjä, mutta heiltä puuttuu henkilökohtaien usko Jeesukseen. Evankeliumi menee kuitenkin eteenpäin, ja ihmisen tullessa uskoon hän muuttuu. Tämän muutosvoiman olemme nähneet kokonaisten perheiden kohdalla.
40/201

Ristin Voiton verkkosisältö nyt Ajassa-lehdessä – diginäköislehti päivittyy toistaiseksi tutulle paikalle ristinvoitto.fi:hin
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan