Keskiviikko 18. toukokuuta.
Nimipäivää viettää Erkki, Eero, Eerikki, Eerik, Erik, Jerker, Erika

Juhani Saukkonen 80 vuotta

Juhani Saukkonen syntyi 20. maaliskuuta 1942 Kangasalla Ilmi ja Väinö Saukkosen perheeseen. Juhanin isä oli helluntaiherätyksen pioneerisaarnaaja ja Juhani asui eri puolilla Suomea isänsä Väinön työn takia. 

1960-luvulla Juhani saapui Ruotsiin ja tapasi siellä tulevan vaimonsa, Irman. Viime kesänä he juhlivat sitä, että olivat olleet tuolloin naimisissa 55 vuotta. 

Ruotsissa Juhani on asunut sekä Boråsissa että Luulajassa. Nykyään hän asuu Boråsissa ja on suomalaisen helluntaiseurakunnan jäsen. Juhanilla ja hänen vaimollaan on neljä lasta ja viisi lastenlasta. 

1970-luvulta lähtien Juhani on ollut vanhimmistoveli, ja ajan mittaan hänellä on ollut monia erilaisia palvelustehtäviä seurakunnassa. Luleåssa asuessaan Juhani ja Irma saivat tehdä työtä suomalaisten keskuudessa. Herätys syntyi, ja Juhani sai olla kastamassa parikymmentä uskoon tullutta suomalaista. 

Isämme Juhani on loistava raamatunopettaja, jolle Jumalan armo on avautunut. Hän opettaa perusteellisesti siitä, mitä armo tarkoittaa ja merkitsee. Olemme kiitollisia siitä, että vanhempamme toivat meidät kirkkoon sunnuntaisin. 

Seurakunnan elämä on aina ollut isällemme tärkeää. Lähes 60 vuoden ajan hän on palvellut elävää Jumalaa monin eri tavoin. Nykyäänkin hän toimii paitsi vanhimmistossa myös saarnaa usein. Ja hänen muistinsa on todella hyvä! 

Kun olimme pieniä, isämme opetti meille lapsille, että parhaat asiat elämässä ovat ilmaisia. Keväällä isä veisti pajusta huilun. Siitä tuli perinne, ja jotkut meistä halusivat joka kevät saada pajupillin. 

Kesällä menimme uimaan melkein joka päivä ja isä vei meidät poimimaan mustikoita. Kävimme usein iltaisin pyöräretkillä. 

Eräänä uudenvuodenpäivänä kaksi meistä lapsista lähdimme ulos leikkimään isämme kanssa. Menimme lammen jäälle kokeilemaan, miten paksu jää siinä oli. Jää ei kestänyt ja me kaikki kolme putosimme jäihin. Yhden lapsista piti huolehtia itsestään, mutta toista lasta isämme joutui auttamaan ylös. Se oli järkyttävä muisto, mutta onneksi isä oli niin vahva ja toimi nopeasti. 

Joka ilta isä luki meille hyvän yön tarinoita. Hänen ansiostaan meillä on edelleen halu lukea. Isämme on myös hyvä lukemaan runoja suoraan ulkomuistista. Hän on säilyttänyt perheensä sekä seurakunnan ja ollut hyvin uskollinen! 

Kiitos isälle kaikista ihanista muistoista tähän mennessä ja paljon onnea 80-vuotispäivän johdosta! 
 

Kaikki lapset

 

Kaisa, Henric, Linda ja Marcus sekä myös puoliso Irma

 UUTISET