”Jeesus merkitsee minulle rauhaa ja turvaa”

Koordinaattori Panu Haavisto, 28, on tullut Vivamon Raamattukylän näytelmissä tutuksi Jeesuksen roolissa. - Minä voin Jeesusta näytellessäni antaa oman persoonani käytettäväksi. Pyhä Henki tekee loput. Kuva: Anssi Tiittanen
Koordinaattori Panu Haavisto, 28, on tullut Vivamon Raamattukylän näytelmissä tutuksi Jeesuksen roolissa. - Minä voin Jeesusta näytellessäni antaa oman persoonani käytettäväksi. Pyhä Henki tekee loput. Kuva: Anssi Tiittanen

En koskaan unohda hetkeä, jolloin tyttäremme syntyi. Runsas vuosi pienen ihmisen kanssa on ollut täynnä valta­van merkittäviä hetkiä, yhteis­tä oppimista, riemua ja välillä toki väsymystä. Elämä on tii­vistynyt.

 

Kun kaipaan piristystä, kita­ransoitto auttaa usein.

 

Lapsuuden haaveammatti­ni oli sotilas, koska en silloin tainnut ymmärtää kivusta ja kärsimyksestä paljoakaan. Päädyin siviilipalvelukseen.

 

Kun katson peiliin, näen kasvot Juudaksen… Nämä sanat ovat Anna-Mari Kas­kisen laulusta, joka soi, kun murtunut Juudas poistuu la­valta Ihmisen poika -näytel­mässä. Ajatus on minulle tär­keä: minulla ei ole varaa tuo­mita, koska itsekin elän vain armosta.

 

Jeesuksen näytteleminen on ollut suuri haaste. Minua on auttanut ajatus siitä, että meidät kaikki on luotu Juma­lan kuviksi: minä voin antaa oman persoonani käytettäväk­si. Pyhä Henki tekee loput.

 

Teatterityössä minua in­nostaa erityisesti erilaisten näkökulmien ja lähestymista­pojen rikkaus. On myös todel­la hienoa nähdä vapaaehtois­ten löytävän täysin uusia ky­kyjä.

 

Jos pitäisi aloittaa jokin uusi ura, se voisi olla ope­tusalalla. Minusta on hienoa nähdä uuden oppimisen iloa.

 

Jos saisin ohjata elokuvan, se varmaankin kertoisi suo­malaisesta big band -musiikis­ta, koska olisi mukava syven­tyä taas opiskeluaikojen kiin­nostuksenkohteeseen.

 

Rakastan keskustella ar­mosta, koska huomaan sitä jatkuvasti itse tarvitsevani.

 

Rukoilen, että pääsiäisen näytelmät voisivat konkreti­soida mahdollisimman mo­nelle Jeesuksen meidän puo­lestamme antamaa uhria ja sen merkitystä: hän kärsi ran­gaistuksen, jotta meillä olisi rauha, hänen haavojensa hin­nalla me olemme parantuneet.

 

Jeesus merkitsee minulle tur­vaa ja rauhaa. Hänen puoleen­sa voi aina kääntyä tietäen, että ei tule hylätyksi.

 

Ihmisen poika -näytelmä Vivamon Raamattukylässä Lohjalla pääsiäisviikolla. Esitysajat ja liput:

 

 

 

Anssi Tiittanen
40/201

Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa
"99 prosenttia ihmisistä saavuttamatta" – Euroopan helluntailiikkeiden yhteinen evankeliontikohde vuonna 2024 on Balkan
Kristillisille toimijoille alkaa kertyä kokemusta äppimaailmasta - Hyvä käytettävyys ja jatkuva kehittäminen julkaisijoiden haasteita