”Jätän stressin avantoon”

Tero Kuivalainen toimii Suomen Koripalloliitossa miesten maajoukkueen joukkueenjohtajana. Hänen tehtäviinsä sisältyy myös uuden olympialajin, 3x3:n, jalkauttaminen Suomeen. Kuivalaisen perheeseen kuuluvat Camilla-puoliso ja kaksi lasta. Kuva: Ville Vuorinen
Tero Kuivalainen toimii Suomen Koripalloliitossa miesten maajoukkueen joukkueenjohtajana. Hänen tehtäviinsä sisältyy myös uuden olympialajin, 3x3:n, jalkauttaminen Suomeen. Kuivalaisen perheeseen kuuluvat Camilla-puoliso ja kaksi lasta. Kuva: Ville Vuorinen

Rentoudun talviaikaan saunan lauteilla ja avannossa.


Olisin halunnut tulla kori­palloilijaksi, mutta kaikki lop­pui kuin seinään. Eräänä päivä­nä treeneissä jalat lähtivät alta. Selässä todettiin rakennevika, enkä kyennyt enää palaamaan kentille. Asian hyväksyminen vei pari vuotta, niin raastavalta se tuntui.


Olen vanhemmilleni kiitolli­nen kristillisestä kasvatukses­ta ja siitä, kuinka he jakoivat ja edelleen jakavat rakkauttaan kuudelle lapselleen. He toimi­vat esikuvina siitä, kuinka rakkaus voi kukoistaa 30 aviovuo­den jälkeenkin.


Minulle Raamattu oli ennen tylsä kirja, mutta uskoontulo­ni jälkeen halusin oppia tuntemaan yhä enemmän Jeesusta. Huomasin, että se onnistuu lu­kemalla Raamattua.


Työttömyys koetteli minua ja vaimoani Camillaa vuoden ajan. Hain aktiivisesti töitä hy­villä papereilla, mutta en pääs­syt edes haastatteluihin. Olisin voinut murehtia ja panikoida, mutta päätin rukoilla ja heittää murheet Herran haltuun. Työt­tömyyteni ohella opiskelin.


Olisiko ollut Jumalan huu­morintajua, kun sain työpai­kan viikko sen jälkeen, kun lopputyöni valmistui. En edes ha­kenut työpaikkaa, vaan sitä tarjottiin minulle! Pääsin järjestämään yhtä Suomen merkittä­vimmistä koripallotapahtumis­ta, EM-kisojen alkulohkoa. Sen jälkeen työsuhdettani Koripal­loliitossa jatkettiin.


Kotiseurakunnassani Van­taan Minttukirkossa koin heti ensimmäisellä kerralla välit­tämisen ilmapiirin. Toiset ote­taan huomioon ja halutaan aut­taa. Nyt kahden vuoden jälkeen kokemus on täysin sama. Toivon hartaasti, että näin on jokaisessa seurakunnassa, sillä rakkaus on kaiken lähtökohta.


Perhe-elämä on täydellistä! Vaikka se tuntuu välillä rutii­nilta, nautin jokaisesta hetkes­tä – ne ovat ohikiitäviä. Olen kii­tollinen Jumalalle, että haave omasta perheestä on vihdoin­kin toteutunut.


Lauri Markkanen toimii esi­kuvana monelle nuorelle sii­nä, kuinka kova työ ja periksiantamattomuus voi johtaa täh­teyteen maailman kovimmassa koripalloliigassa. On hienoa nähdä, kuinka koripallo menee Suomessa eteenpäin.


Jeesus Kristus asuu sydämes­säni. Kun löysin hänet, löysin rauhan. Hän on kallioni, turva­ni, toivoni ja todellinen rakkau­den lähteeni.

 

 

Mira Kariluoto

 
40/201

Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa
"99 prosenttia ihmisistä saavuttamatta" – Euroopan helluntailiikkeiden yhteinen evankeliontikohde vuonna 2024 on Balkan
Kristillisille toimijoille alkaa kertyä kokemusta äppimaailmasta - Hyvä käytettävyys ja jatkuva kehittäminen julkaisijoiden haasteita