Keskiviikko 17. huhtikuuta.
Nimipäivää viettää Otto, Otto

Israel - keskellä maata

- Erityisen hienoa on kertoa nykyhetken näkymistä: iloisista, tulevaisuudenuskoa pursuavista israelilaisista. Vahvoja todistuksia tästä ovat Jad HaShmonan nuoret messiaaniset perheet sekä koko messiaaninen seurakuntien verkosto joka puolella Israelia, Harri Kröger iloitsee. Kuva: Harri Krögerin kotialbumi.
- Erityisen hienoa on kertoa nykyhetken näkymistä: iloisista, tulevaisuudenuskoa pursuavista israelilaisista. Vahvoja todistuksia tästä ovat Jad HaShmonan nuoret messiaaniset perheet sekä koko messiaaninen seurakuntien verkosto joka puolella Israelia, Harri Kröger iloitsee. Kuva: Harri Krögerin kotialbumi.
Harri Kröger elää mielenkiintoisia vaiheita ja kirjoittaa siitä, mistä puhuu.

Uusien alkujen päiviä niin henkilökohtaisessa elämässään kuin juutalaistyössä elävä Harri Kröger on kiitollinen mies. Kun saa olla terve ja tehdä kutsumustyötä, ei siitä voi kylliksi kiittää. Krögerin kuudes kirja, alkukesällä ilmestynyt, on syntynyt erilaisista vaikutteista viime vuosien aikana.

– On hienoa palvella niin tuttuja seurakuntia kuin koko Suomen Siionia, mikä tarkoittaa laajaa joukkoa ihmisiä. Heidän joukostaan on sadellut pyyntöjä kirjoittaa tämä uusi Israel-aiheinen kirja.

– Pitäessäni teemaviikonloppuja tai Israel-kokouksia olen huomannut, kuinka tärkeä olisi jättää kyseisille paikkakunnille pysyväismuisto käynnistäni. Siksi koin, että se on helpointa toteuttaa tarjoamalla jotain kättä pidempää eli kirjoittamaani kirjaa samasta viitekehyksestä, josta hetkeä aikaisemmin olen puhunut, Kröger täsmentää.
Erityisen tärkeäksi asia osoittautuu hänen mukaansa silloin, kun pidetään Davar-viikonloppua eri puolilla maata tai IK-opistolla. Tällainen kirja kun voi olla koko viikonlopun keskeisimpiä oppikirjoja.

Arjen sankareita ja silminnäkijöitä

Kröger sai uutuuskirjaansa syvällisiä haastatteluja monilta ihmisiltä, jotka ovat eläneet Pyhällä maalla jo vuosikymmeniä. He ovat silminnäkijöitä, jotka työskentelevät usein hiljaisuudessa tuomatta itseään tai kokemaansa esiin suurille kuulijakunnille.

– Tämä kirja on erityinen, koska siihen on nostettu esiin suomalaisia arjen sankareita. He ovat katselleet Israelia hyvin läheltä ja saaneet todellista tuntumaa. Mukana on paljon historiaa ja samalla modernia nykyaikaa.

– Nämä haastatellut ihmiset ansaitsevat erityismaininnan. He ovat suuria sankareita, jotka puhutelkoot edelleen meitä! Tosin itse he ovat toimineet erinäisistä syistä hyvin matalalla profiililla työssään, Kröger jatkaa ja iloitsee, että sai haastattelujen pohjalta aitoja kokemuksia siitä, mitä Jumala tekee Israelissa.

– Kirjani poikkeaa viidestä edellisestä kirjastani oleellisesti kahdessa asiassa. Ensinnäkin siinä on henkilöitä itse kertomassa asioista. Toiseksi käytän teksteissä narratiiveja, joissa itsekin kerron kokemuksistani Israelin maassa.

Maapallon keskeisimmällä paikalla

Israel ”keskellä maata” tarkoittaa monia eri asioita. Kirjan nimi nousee profeetta Jesajan näystä: tämä näkee Israelin siunauksena arabikansoille ja samalla koko maailman kansoille.

– Maa on geopoliittisesti hyvin keskeinen, ja fyysisesti se sijaitsee maapallon keskeisimmällä paikalla, kolmen maaosan yhtymäkohdassa.  Aabrahamille luvattu maa sai YK:n vahvistuksen vuosi ennen valtion syntymistä.

– Jumala valvoo tarkasti sanaansa. Kaikista vaikeuksista huolimatta Israel tulee varjeltumaan jatkossakin.

– Vaikka tämän hetken uutisinformaatio on sekavaa ja liian usein negatiivista, helpoin tapa pysyä ajan tasalla Israelista on tutkia Raamatun sanaa ja tuntea tosiasiat. Siihen tarvitaan medialukutaitoa ja sopivaa kriittisyyttä, Harri Kröger täsmentää.

Teksti: Hanna-Kaisa Rahikainen



UUTISET