”Iso Kirja on kupla, josta tykkään”

Matias Villberg on kohta 25-vuotias radiotoimittaja. Tällä hetkellä hän pitää ”raamattubreikkiä” Ison Kirjan Follow-opetuslapseuskoulussa tyttöystävänsä kanssa ja on jo ehtinyt heittää opiston frisbeegolfradalla elämänsä parhaan heiton. Villbergin  ääntä on voinut kuulla Radio Deissä Yhdessä ylistämään -ohjelmassa ja nettiradio Nuotta-taajuudella. Nimestään huolimatta hänellä ei tietääksensä ole ruotsinkielisiä sukujuuria.

Kun katson peiliin, näen, miten mulla menee. Aamun ensimmäinen silmäys on lahjomaton.

Tulin uskoon… En muista aikaa, etten olisi ollut uskossa. Kasteella kävin vaihto-oppilaana USA:ssa 18-vuotiaana. Elämä oli myllerryksessä, ja se sai turvautumaan Jeesukseen täysin.

Opetuslapseus tarkoittaa minulle seuraamista ja luottamista, maksoi mitä maksoi ja vaikka vähän pelottaisikin.

Lapsuuden haaveammattini oli jääkiekkoilija tai juontaja.

Perheeni on turvasatamani ja levähdyspaikkani. Se on kuin maailman mukavin ja pehmein sohva, jossa saa vain levätä ja olla oma itsensä. Minulla on kolme sisarusta.

Nuori aikuinen kaipaa seurakuntaan yhteyttä yli ihmisten keksimien rajojen. En allekirjoita väitettä, että ”jokaiselle jotakin on ei mitään kellekään”. Jos jokainen toisi yhteiseen pöytään sydämestään parasta, me voitaisiin ruokailla aika monipuolisesti.

Radiojuontajan työssä on hienoa se, kun saa tuoda ihmisten päivään jotakin lisää ottamatta mitään pois. Radiossa on vaikeaa valehdella: siinä on vain ääni.

Pelkään kohdata itseäni ja sitä, mitä sydämeni sopukoista löytyy. Rukoukseni on, että Jeesus muuttaisi mun sydäntä joka päivä, mutta samalla se on myös suurin pelkoni.

En ikinä unohda sitä hetkeä, kun tyttöystäväni oli ollut au pairina Yhdysvalloissa ja sain hänet syliini lentokentällä. Silloin tiesin, että hän se on.

Iso Kirja on kupla, josta tykkään. Täällä on helppo ihmisen olla ja hengittää.

Kun kaipaan piristystä, teen jotakin kivaa läheisten kanssa. Itsekseni tykkään lueskella uutisia ja urheilusivuja ja hörppiä kahvia. Rakastan nippelitietoa. Usein teen jotain liikunnallista.

Syksyssä parasta on NHL-kauden alkaminen. Syksy tuo aamurutiineihin sen, että katson Teksti-TV:stä, miten suomalaisilla kiekkoilijoilla on yön otteluissa mennyt.

Jeesus on tällä hetkellä minulle vierelläkulkija. Jeesuksen ominaisuudet pysyvät, mutta hänellä saattaa olla erilainen rooli elämän eri aikoina. Jeesus on esimerkiksi huolenpitäjä, lohduttaja, rakastava, paras ystävä ja esimerkki.


40/201

Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa
"99 prosenttia ihmisistä saavuttamatta" – Euroopan helluntailiikkeiden yhteinen evankeliontikohde vuonna 2024 on Balkan
Kristillisille toimijoille alkaa kertyä kokemusta äppimaailmasta - Hyvä käytettävyys ja jatkuva kehittäminen julkaisijoiden haasteita