Hetkessä syntynyt idea Viljami-lastenkirjasta on laajentunut jo kirjasarjaksi, satujumpaksi ja lasten produktioksi

Kuvittaja Mia-Carita Hahl ja lastenkirjailija Milka Myllynen ovat tamperelainen tehokaksikko Viljami-kirjasarjan ideoinnin ja toteutuksen takana. (Milka Myllysen arkisto)
Kuvittaja Mia-Carita Hahl ja lastenkirjailija Milka Myllynen ovat tamperelainen tehokaksikko Viljami-kirjasarjan ideoinnin ja toteutuksen takana. (Milka Myllysen arkisto)

10.11.2023 | Anniina Jakonen


Tamperelaiset ystävykset Milka Myllynen ja Mia-Carita Hahl ovat sitä ihmistyyppiä, jotka keksivät jatkuvasti uusia luovia ideoita ja käärivät aikailematta hihansa toteuttaakseen ne. Yksi osoitus siitä on kaksikon yhteinen, alle kouluikäisille suunnattu esikoiskirja Viljamin supervoima, joka ilmestyi Aikamedian kustantamana kesällä 2022. 

– Kirjan ydinsanoma on, että olemme enemmän kuin tarpeeksi juuri sellaisina kuin olemme. Elämällämme on Jumalan antama tarkoitus. Jokainen meistä on ihme, he kiteyttävät.

 

 

       "Kirja on apuväline lasten tunteiden käsittelyyn."

 

Viime vuonna kaksikko ei kuitenkaan osannut vielä aavistaa, mitä kaikkea esikoiskirjan julkaisemisen myötä syntyisi. Tähän mennessä kirja on nimittäin poikinut aivan yllättäviä uusia asioita. 

– Kotiseurakuntamme Tampereen helluntaiseurakunta esimerkiksi on lahjoittanut kirjaa Tampereen yliopistollisen sairaalan vastasyntyneiden teho-osastolle. Eräs ystävämme puolestaan innostui vetämään kirjaamme perustuen kirjastoissa satujumppaa, jossa lapset harjoittelevat omaa supervoimaansa, kaksikko iloitsee. 

 

Uusin aluevaltaus on Tampereen helluntaiseurakunnassa toteutettava näytelmää ja musiikkia sisältävä lastenproduktio Supervoimaa!. Se esitetään ensi kesänä myös Keuruulla Juhannuskonferenssin lastentilaisuudessa. 

Lisäksi ensimmäinen Viljami-kirja on ehtinyt laajentua jo kokonaiseksi lastenkirjasarjaksi. Sille on ilmestynyt jatko-osa Viljami löytöretkellä (Aikamedia, 2022) sekä nyt marraskuussa ilmestyvä uutuus Viljami tuntee tosi isosti (Aikamedia, 2023). 

– Uutuuskirjamme on paitsi herttainen tarina, myös apuväline lasten tunteiden käsittelyyn ja tunnekasvatukseen niin perheille, seurakunnan lapsityöhön kuin kaikille kasvatusalalla toimiville. 

 

Milka Myllynen on mediakasvatuksen ja viestinnän ammattilainen. Mia-Carita Hahl puolestaan on luokanopettaja, jonka kynästä on syntynyt Viljami-kirjojen iloinen kuvitus. Mutta mikä heidän mielestään mahtaa olla kirjasarjan menestyksen salaisuus? 

– Viljami on pieni pupu, joka ajattelee paljon ja uskaltaa ihmetellä. Yhdistelmä luovuutta, lapsenmielisyyttä ja tarinoista välittyvää ilosanomaa on varmasti tehnyt Viljami-kirjoista rakastettavia lukukokemuksia. 

Kaiken kaikkiaan Viljami-tarinat muistuttavat siitä, miten suuri lahja elämä on. 

– On ollut rohkaisevaa saada runsaasti hyvää palautetta. Eräs iäkkäämpi lukija totesi myös, ettei kyseessä ole pelkästään lastenkirja, vaan sanoma ”kolahtaa” kaikenikäisiin. 

Kirjasarja ja sen myötä syntyneet muut tuotokset ovatkin upea osoitus siitä, että hyviin päähänpistoihin kannattaa tarttua rohkeasti. Niistä voi poikia paljon hyvää. 

– Jokainen meistä voi olla omilla lahjoillaan ja elämällään Jumalan käytössä. Juuri sen viestin haluaisimme kirjoillamme välittää kaikille, Myllynen ja Hahl rohkaisevat.
40/201

Toiminnan vilkastumisen myötä yrittäjien maksamat lähetyskannatukset ovat jopa nousussa – Inflaation myötä lähetystyö on kallistunut
Opinnäytetyössä tutkittiin, kenen ääni kuuluu kristillisissä lehdissä
Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa