”Haaveammattini oli maanviljelijä” – Urheiluvaikuttaja Tommy Koponen lähti missiokasvoksi, koska Jeesuksesta kertominen on tärkeintä

Tommy Koponen tunnetaan Seinäjoella Suomen mestaruuksia voittaneen SPV:n perustajana, päävalmentajana ja salibandyn lajilegendana. (SPV)
Tommy Koponen tunnetaan Seinäjoella Suomen mestaruuksia voittaneen SPV:n perustajana, päävalmentajana ja salibandyn lajilegendana. (SPV)

Anssi Tiittanen 


En koskaan unohda hetkeä, kun ihastukseni ja tuleva vaimoni vastasi rakkaudentunnustukseeni positiivisesti – enkä sitä, että olen saanut tulla jo lapsena uskoon ja olen saanut sieltä asti tuntea olevani matkalla iankaikkiseen Taivaaseen. 

 

Kun kaipaan piristystä, lähden liikkumaan ja mieluiten vaimoni kanssa. Myös lukeminen, hengelliset tilaisuudet ja urheilutapahtumat kuuluvat asioihin, jotka tuovat hyvää mieltä arkeen. Ja säbää täytyy tietenkin päästä pelaamaan säännöllisesti 2–3 kertaa viikossa. 

 

Lapsuuden haaveammattini oli maanviljelijä tai diplomi-insinööri. Liikunnanopettajuudesta rupesin haaveilemaan lukioiässä. 

 

Urheilun ammattilainen minusta tuli, koska intohimo liikkumiseen oli jo lapsena niin kova, että se lopulta ratkaisi myös ammatinvalintani. Intohimo johti myös siihen, että 1990-luvun alussa päädyin perustamaan salibandyseuraa, josta syntyikin sitten Seinäjoen Peliveljet, SPV. 

 

Jos pitäisi aloittaa jokin uusi ura, se voisi olla mentaalivalmentaja tai urheilupsykologi.  

 

Lähdin mukaan Se löytyi! -mission kasvoksi, koska sanoma Jeesuksesta on koko ihmiskunnan ylivoimaisesti tärkein asia. Jos sen esiin tuomisessa voi olla mukana, se on vähintä, mitä voin osaltani tehdä. 

 

Puolisossani Minnassa arvostan erityisesti kokonaisuutta. Hän on minulle ehdottomasti lady in my life, enemmän kuin mistä osasin unelmoida. Arvostukseni häntä kohtaan on vain kasvanut eletyn elämän myötä. 

 

Rakastan keskustella elämästä. Eli ihan kaikesta siitä, mitä tapahtuu joka päivä. Rakastan kuulla elämäntarinoita ja uppoudun helposti keskusteluihin, joissa mennään pintaa syvemmälle. 

 

Rukoilen, että voisin elää elämäni lähellä Jumalaa ja kulkea hänen suunnitelmassaan ja johdatuksessaan. Ja sitä kautta olisin aidosti ihminen ihmiselle. 

 

Jeesus merkitsee minulle ihan kaikkea. Hän on ilma, jota hengitän. Hänestä käsin katson koko maailmaa ja kaikkea elämää. Olen läpi elämäni miettinyt hetkeä, kun usko vaihtuu näkemiseen ja kohtaan Jeesuksen Taivaassa. Ja samalla kaikki läheiset ja rakkaat, jotka ovat menneet edeltä, ja kaikki Raamatusta tutut hahmot. Sen täytyy olla ihan uskomattoman hieno hetki!  
40/201

Globaali helluntaiteologia esillä Åbo Akademissa – Keskustelu nostaa hitaasti päätään suomalaisessa yliopistomaailmassa
Opinnäytetyössä tutkittiin, kenen ääni kuuluu kristillisissä lehdissä
Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa