Keskiviikko 22. toukokuuta.
Nimipäivää viettää Hemminki, Hemmo, Hemming

”Ei pöllömpää hommaa” – Lohjan helluntaiseurakunnan pastori Aleksi aloitti työnsä aprillipäivänä, mutta on silti vakavissaan 

Ei pöllömpää hommaa, toteaa pöllöksi pukeutunut Aleksi Oksanen pastorintyöstään Eliel-poika sylissään Jippii-lähetysmusikaali-tapahtumassa. (Helena Oksanen)
Ei pöllömpää hommaa, toteaa pöllöksi pukeutunut Aleksi Oksanen pastorintyöstään Eliel-poika sylissään Jippii-lähetysmusikaali-tapahtumassa. (Helena Oksanen)

8.2.2024 | Milla Löfman, Onni Haapala 

Seurakuntamme historian alkuaikoina paikalliset ja muualta tulleet uskovat julistivat evankeliumia ja pitivät kokouksia kodeissa sekä telttamajojen suojissa. Vuonna 1950 perustettiin virallisesti Lohjan helluntaiseurakunta, ja nykyään jäseniä on noin 200.  

 

Nykyinen pastorimme Aleksi Oksanen aloitti työnsä seurakunnassa viime aprillipäivänä, mutta on kuitenkin ihan vakavissaan liikkeellä.  

 

Lohjalla on tällä hetkellä erittäin hyvä yhteys eri kristillisten seurakuntien kesken.  

 

Tammikuussa usean seurakunnan kanssa yhdessä järjestetty Jippii-lähetysmusikaali oli huikea, ja katsojia, varsinkin lapsia, oli paljon!  

 

Diakonia ja etenkin ruokajako on lähellä sydäntämme. Tiimi toimii ja tekee hienoa työtä pitkin viikkoa Terttu-diakonin johdolla. Hartaushetki ennen ruokajakoa on osallistujamäärältään viikon suosituin tilaisuus.  

 

Mielenkiintoisin paikka kirkkorakennuksessa on sen päädystä löytyvä palaveri-pyhäkoulu-neuvottelu-päiväpiiri-kerhotila. Kaikki yhdessä ja samassa huoneessa!  

 

Tuemme varoin ja rukouksin lähetystyötä, jota tehdään muun muassa Virossa, Latviassa ja Ugandassa. Lisäksi osallistumme erilaisiin lähetystyötä tukeviin kampanjoihin.  

 

Meitä haastavat uuden, nuoren sukupolven tavoittaminen sekä monen nuoren seurakuntalaisen lähtö opiskelujen ja töiden perässä muualle Suomeen.  

 

Iloista naurua aiheutti viimeksi se, kun pastori oli vienyt aamulla poikansa päiväkotiin ja vanhempi poika oli huutanut kovaan ääneen, että isän pitää viedä kaikille terveiset seurakuntaan. Pastori toimitti perille terveiset, jotka otettiin vastaan iloisesti nauraen.  

 

Haluamme vielä nähdä, että armolahjat toimisivat aktiivisesti  

seurakuntaperheemme keskellä ja että ilosanoma Jeesuksesta koskettaisi ihmisiä, joille Jeesus ja seurakunta-asiat ovat etäisiä ja vieraita.  

 

Vastaukset antoi pastori Aleksi Oksanen.UUTISET