Arvio: Tulikaste taivaasta vai helvetistä

Yong-Doo Kim: Pyhä tulikaste. Osat 1–6. Kust. ja suom. Olli Siipola, 2009 ja 2020. 

 

Kaikkiin Suomen helluntai- ja vapaaseurakuntiin sekä evankelis-luterilaisiin seurakuntiin on lähetetty ilmaiseksi ja pyytämättä Pyhä tulikaste -kirjasarjoja. Niiden lähettäjä on eläkkeellä oleva ylilääkäri Pertti Peussa. Kuusiosainen kirjasarja on nidottu kolmeksi kirjaksi, joiden sivujen yhteismäärä on 1 362. 

Saatteessa kerrotaan, että pastori Yong-Doo Kimin kirjoittamat kirjat ovat dokumentti herätyksestä, joka sai alkunsa vuonna 2005 Etelä-Koreasta. Kirjat on suomentanut ja kustantanut edesmennyt Olli Siipola. Sarjan esipuheessa hän kirjoittaa: ”Pastori Kim perustaa Raamattuun, mutta ei sulje pois sitä, mitä itse ja luotettavat läheisensä ovat saaneet kokea Jeesuksen johtamina hengen maailmoissa.” 

Kim kertoo Jeesuksen johdattaneen hänet kidutettavaksi helvettiin 1 260 kertaa reilun kolmen vuoden aikana. Tässä esimerkki: ”Herra oli tuonut meidät helvetin keskipisteeseen ja häipyi hetkessä. Kauhu valtasi meidät, kun paholainen huusi riemuissaan: Jehuu!” 

Tarina jatkuu kuvailulla seurakunnan kokouksesta, jonka aikana Paholainen raahasi Kimin ristille: ”En voinut kontrolloida ruumistani voimallani enkä tahdollani. Heti sekunnin kuluttua kuulin lävistävän naulan hakkausäänen. Sitten tunsin sietämättömän kivun molemmissa ranteissani.” 

Kim kertoo riippuneensa helvetissä ristillä tunteja. Sen jälkeen hänen ruumiinsa oli ruhjeiden ja arpien peitossa. Tätä tapahtui usein. Hirveiden kidutusten ja ristiinnaulitsemisten syynä oli se, että Herra tulisi käyttämään häntä suurenmoisella tavalla ja hänestä tulisi huomattava henkilö. Jeesuksen ristinkuolemaa kirjoissa ei juuri mainita. 

Kim kertoo vierailleensa perheineen jatkuvasti myös taivaassa. Eräällä reissulla Kim päätyi vihille Jeesuksen kanssa: ”Häävastaanoton aluksi pastori ja Jeesus tanssivat humoristisesti. He käyttivät lanteitaan ja liikkuivat sivulta toiselle. Pyhät nauttivat viihteestä. Eniten heitä ilahdutti, että itse Isä Jumala nauroi isoon ääneen... Herra ilmoitti: Tästä päivästä alkaen pastori Kim Yong-Doo on todellinen morsiameni!” Kirjassa kerrotaan hääparin tanssineen villisti lantio lantiota vasten. 

Kirjojen esipuheessa varoitetaan: ”On uskaliasta lähteä arvostelemaan ilmiöitä ja voimia vain siksi, ettei niitä mainita Raamatussa.” 

Hengen maailmoissa on varmasti paljon sellaista, jota emme tunne, mutta jos pelastus on kiinni tuottamistamme Hengen hedelmistä ja vahvat demonit vilistävät Jeesuksen sallimuksesta sisään Pyhällä Hengellä täytettyyn kristittyyn runnellen tätä fyysisesti, voidaan kysyä, onko tämä oppi sopusoinnussa Raamatun kanssa. 

Pelottavina, brutaaleina ja huvittavina nämä kirjat sijoittunevat scifi-kirjallisuuden puolelle. Vai mitä pitäisi ajatella rallikuskiksi pukeutuneesta Jeesuksesta, joka Kimin perheen kanssa kaahailee urheiluautolla katselemassa näyteikkunoita? 

Kirjat kuuluvat samaan demonologiseen kategoriaan kuin taannoin ilmestyneet Rebekka Brownin sekaannusta ja pelkoja aiheuttaneet kirjat. Ne julistavat pahojen voimien mahtavuutta, joiden rinnalla Jeesus kuvataan monessa kohdassa lähes tasaväkiseksi. Kirjoittajan mukaan demonit oleskelevat muun muassa seurakunnissa ja kodeissa. Ne saattavat mennä uskoviin melkein, milloin haluavat. 

Sopii vakavasti harkita, onko näitä kirjoja syytä antaa luettavaksi kenellekään. 

 

Kirsi-Klaudia Kangas

 

 
40/201

Toiminnan vilkastumisen myötä yrittäjien maksamat lähetyskannatukset ovat jopa nousussa – Inflaation myötä lähetystyö on kallistunut
Opinnäytetyössä tutkittiin, kenen ääni kuuluu kristillisissä lehdissä
Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa