Ari-Pekka ja perhe isänpäivänä: ”Huolenpito ei ole vain klisee”

Opiskelin aluksi teologiksi mutta päädyin ekonomiksi. Siinäkin työssä olen saanut kokea Jumalan johdatusta. Esimerkiksi kun nelisen vuotta sitten mietin seuraavaa askelta, tapasin ostoskeskuksen parkkipaikalla Open Doors -järjestön toiminnanjohtajan. Hän kertoi tarpeestaan saada apua taloushallintoon. Kohtaaminen sysäsi minut muutamaksi vuodeksi yrittäjäksi. 

 

Saan voimaa siitä, että arkeni on monipuolista. Erilaiset vastuut ja harrastukset täydentävät toisiaan. Työni vastapainoksi musisoin vaimoni Erikan ja Family-perhebändimme kanssa. Olemme tehneet Erikan kanssa jo noin 170 jaksoa Uskosta totta -tv-ohjelmaa TV7:lle. 

 

On suuri siunaus palvella yhdessä perheenä. Musisoimme useimmiten seurakunnassa, mutta viime keväänä osallistuimme myös Talent Suomen karsintaan. Tuotantoyhtiö esitti yllättävän kutsun, joka tarjosi hyvän kokemuksen. 

 

Rukoilen vainottujen kristittyjen puolesta sekä sitä, että voisin puhua TV-ohjelmissamme Jumalasta oikein. Näen tärkeäksi perehtyä teologisiin kysymyksiin kunnolla. Se tarkoittaa jatkuvaa oppimista ja valmiutta myös muuttaa omia näkökulmiaan. Viimeisimpänä perehdyin taloudenhallinnan raamatullisiin perusteisiin, kun kirjoitin aiheesta kirjaa. 

 

Olen kiitollinen Jumalan huolenpidosta. Vuorisaarnasta löytyvä kehotus olla murehtimatta saattaa tuntua kliseeltä. Kuitenkin siihen sisältyy todella syvällinen teologinen ajatus: Jumala on kiinnostunut myös aineellisesta hyvinvoinnistamme. 

 

Jeesus merkitsee minulle radikaalia läsnäoloa. Sairastuin kahdeksannella luokalla otsaontelotulehdukseen ja pelkäsin kuolevani. Kun punktiossa metallineula iskettiin otsaani, näin mielessäni Jeesuksen ristiinnaulittavana. Kuva kertoo minulle edelleen siitä, kuinka äärimmäisen lähelle Kristus tulee meitä. 

 Uutiset
46/2021

UutisetHelluntaiseurakuntien lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö Fida päätti marraskuun alussa evakuoida Etiopiasta neljä suomalaista työntekijäänsä perheineen.

Evakuointi tehtiin varotoim...
UutisetKristillisyyden hiipuminen Isossa-Britanniassa näkyy suljettujen kirkkojen suurena määränä. The Brierley Research Consultancyn tuore selvitys osoittaa, että yli 2 000 kir...
UutisetIsraelissa Jeesuksesta kertominen mediassa hepreaksi vaatii paksua nahkaa, sillä ortodoksijuutalainen yhteisö on viime aikoina keskittänyt voimavarojaan estääkseen juuri sen.
...
UutisetRistin Voiton viime viikolla Helluntaiherätyksen neuvoa-antaville vanhimmille suuntaama kysely kertoo, että Suomessa ei tällä hetkellä ole montaa helluntaiseurakuntaa, jotka olisivat uhassa lakata...
Ristin Voiton verkkosisältö nyt Ajassa-lehdessä – diginäköislehti päivittyy toistaiseksi tutulle paikalle ristinvoitto.fi:hin
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan