Koekuvauksissa tungosta

Ruttu (Veikka Huttunen) ja Olli (Nooa Rönkkö) perustavat salapoliisitoimiston. Mukaan pääsee myös Minni (Kerttu Huovinen). Seikkailusta tulee hurjempi kuin kumpikaan osaa arvata. (Julia Tauriainen)

Ei ole reilua, etteivät tämän ikäiset pääse vanhempien leiriläisten kanssa yöseikkailulle, tuumivat Olli ja Ruttu ja vetäytyvät punomaan juonta. Ollaan Näätähiekoilla, paikalla on kymmeniä lapsia, käynnissä on jalkapallopeli, ja sen jälkeen kokoonnutaan oppimaan uutta Jumalasta ja rukouksesta. Kyseessä voisi olla Lapinlahden helluntaiseurakunnan lastenleiri, mutta kaikki on vain kulissia. Täällä kuvataan elokuvaa.  

 

JP ja murtovaras on Tytti Salon lastendekkari, josta hän yhdessä tuottaja Samuel Grönholmin ja ohjaaja Jani Korhosen kanssa muokkasi elokuvaversion. Kuvaukset tehtiin kesällä, ja nyt on menossa jälkituotantovaihe. Jos aikataulu pitää, elokuva on valmis ensi kesän korvalla. 

– Kyllä me koimme, että tässä oli Jumalalta paljon johdatusta ja apua kaikkeen, toteaa Grönholm.

 

Medianomiksi valmistunut, moninaisten videotuotantojen parissa työskentelevä Grönholm summaa kristillisen elokuvan tekoprosessin näin: Liikkeelle lähdetään rukoillen. Sitten on löydettävä mielenkiintoinen tarina, kasattava toimiva työryhmä ja etsittävä rahoitus. Sponsoreita kannattaa etsiä rohkeasti esimerkiksi seurakunnista, yrityksistä tai joukkorahoituksen kautta. Sanoman tulisi olla sellainen, joka katsojan on helppo ymmärtää ja soveltaa omaan elämäänsä. JP ja murtovaras sisältää asiaa rukouksesta: Jumalalle voi puhua milloin vain ja missä vain. 

 

JP ja murtovaras alkoi heti ensi lukemalta hahmottua elokuvamuotoon Grönholmin mielessä. Porukkaan saatiin ohjaajan lisäksi Tampereelta äänittäjä ja kuvaaja ja Helsingistä valaisija, joiden kalenterin koronakesä oli osin tyhjentänyt. Assistentteina oli muun muassa media-alan opiskelijoita eri oppilaitoksista. 

 

Näyttelijät haettiin koekuvausten kautta. Sana levisi laajalle, ja hakijoita saapui ympäri Pohjois-Savoa. 

– Se sai aikaan aika paljon pöhinää Facebookissa. 

Päärooleihin oli jopa 50 hakijaa. Tulijoilta kyseltiin samalla myös halukkuutta sivurooleihin ja taustanäyttelijöiksi. Tämä toimi hyvin: suurin osa kaikista tarvittavista yli 60 näyttelijästä saatiin tätä kautta.

 

Elokuvan budjetti on noin 40 000 euroa, ”varmaan neljä prosenttia jonkin Risto Räppääjän bujdetista”. Tuotanto vaatii riskinottoa, joskin yritykset ja seurakunnat ovat Grönholmin mukaan lähteneet hyvin mukaan tukemaan projektia taloudellisesti. Meneillään olevaan jälkituotantovaiheeseen kuuluvat leikkaus, äänijälkityöt, värimäärittelyt, grafiikat, musiikki ja valmiin elokuvan markkinointi ja levitys. 

 

Kirjalle on jo tulossa jatko-osia – kenties tulevaisuudessa myös elokuvalle.

– Katsotaan, millaisia mahdollisuuksia tämä avaa!
36/2020

Uutiset
Toiminnallisuus, diakonia ja vahva näkyminen sosiaalisessa mediassa.
Nämä ominaisuudet yhdistävät Ristin Voiton seurakuntiin tekemän kyselykierroksen...
Uutiset– On ollut aivan ainutlaatuista saada toimia tutkijana kaikki nämä vuodet. Yhtä antoisaa on ollut keskustelu opiskelijoiden kanssa. Nuoret ovat täynnä elämän voimaa ja ideoita. Missä muussa työpai...
UutisetEi ole reilua, etteivät tämän ikäiset pääse vanhempien leiriläisten kanssa yöseikkailulle, tuumivat Olli ja Ruttu ja vetäytyvät punomaan juonta. Ollaan Näätähiekoilla, paikalla on kymmeniä lapsia,...
KolumniAloittelevina julistajina joillakin meistä on ollut lempisaarna tai pari, jotka toistuivat useammassa tilanteessa. Omani tuli mieleen miettiessäni edellistä saarnaani. ”Särjettyä ruokoa hän e...
PääkirjoitusFacebookissa levitettiin alkukesästä humoristista kristillistä meemiä (internetissä levitettävä, yleensä humoristinen ilmiö, hokema tai kuva), jossa kuvattiin kristittyä korona...
UutisetKuluneen vuoden aikana keuruulaisen Eveliina Hokkasen elämässä on tapahtunut monta mullistusta, kuten avioituminen ja pitkään haaveena ollut oman kirjan julkaisu.

Eveliina on kirj...
ArtikkelitKoronapandemia suostuttelee, jopa pakottaa, seurakuntia ja kristittyjä muutoksiin. Monet seurakunnat ovat ottaneet digiloikan, joka olisi ollut kannattanut ottaa jo vuosia sitten. Yksilöinä olemme...
UutisetTutkintaa Päivi Räsäsen puheista MTV:n Maria Veitolan televisio-ohjelmassa ei välttämättä jatketa.
– Tämän tutkinnan osalta meillä ovat neuvottelut kesken valtakunnans...
KHO: Uskonnollisilla yhdyskunnilla on itsenäinen oikeus päättää samansukupuolisten vihkimisestä
Viidesosalle Yhdysvaltain evankelisista sukupuoli on joustava asia
Tämän vuoden Syyspäivät verkossa
KAN ry:n kuntoutusohjaajalle yli viiden vuoden tuomio huumausainerikoksista
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!