AlfaTV muistetaan kristillisistä ohjelmista - viimeiseksi rooliksi kristillisellä kentällä jäi toiminen mediamission näkyvyysalustana

AlfaTV:n studioilla valmistauduttiin musiikkiohjelman kuvauksiin huhtikuussa 2022. (RV)
AlfaTV:n studioilla valmistauduttiin musiikkiohjelman kuvauksiin huhtikuussa 2022. (RV)

Anssi Tiittanen


(25.11.22) AlfaTV-kanavan toiminta on loppumassa. Taustayhtiö Brilliance Communications Oy hakeutuvansa konkurssiin.
Kanavan toiminnan jatkamiseksi etsittiin AlfaTV:n uutisten mukaan viimeiseen asti sijoittajarahoitusta. Myös mainosmyyntiä pyrittiin vilkastamaan viimeisinä kuukausina.
Konkurssia on uutisoitu laajasti, muun muassa , :n ja raportoimana.

Yhtiön hallitus ilmoitti jo keväällä yhtiön menettäneen pääomansa, eli sille sijoituksina kertyneet rahavarat. Syksyllä yhtiö oli myös ajautunut maksukyvyttömyyteen, eli kanavan myynnistä saama tulovirta ei enää riittänyt yrityksen velvoitteiden hoitamiseen. Viimeksi julkisuuteen nousi yrityksen noin 30 000 euron velka Teostolle tekijänoikeusmaksujen tilityksistä, jonka hoitamatta jättäminen johti maksuhäiriömerkintään.

Kristillisinä ohjelmina kanavalla nähtiin kolmen toimintavuoden aikana IRR-TV:n tuottamia ohjelmia, kuten Koko kansan kirja, Kosketuskohta, Nyt lauletaan ja Astu tarinaan sekä joitain ulkomaisilta kristillisiltä kanavilta hankittuja sisältöjä.

Kristillisen kentän taustatoimijana AlfaTV operoi viimeisen kerran kuluvana syksynä, kun valtakunnallisen Se löytyi -mediamission mainoksia ja lyhytohjelmia näkyi kanavalla. 15 minuutin pituisia kertomuksia katsottiin kanavalla kaikkiaan noin 500 000 kertaa.

AlfaTV on toiminut IRR-TV:n omistamassa studiotalossa Keravalla. IRR-TV on ollut kanavan enemmistöomistaja. Myös AlfaTV:n käyttämä tekniikka on ollut vuokrattua.

Kanava oli jatkumoa vuosina 2009-2012 toimineelle Suomi TV -kanavalle, joka AlfaTV:n tavoin pyrki profiloitumaan konservatiivisena, perheystävällisenä kanavana. SuomiTV:n taustayhtiö ja kanavapaikka myytiin nykyiselle FOX-kanavalle SuomiTV:n lopettaessa toimintansa keväällä 2012.

AlfaTV aloitti pienimuotoisena, lähinnä IRR-TV:n ohjelmia lähettävänä kanavana vuonna 2013. Se kasvatti näkyvyyttään ostamalla kanavapaikkoja laajemman näkyvyyden kanavanipuissa.

Viimeisissä vaiheissa yhtiössä vaikutti sijoittajina tunnettuja suomalaisia yrittäjiä, kuten Harry Harkimo, Toivo Sukari ja Heikki Salmela. Yhtiö myös listautua pörssiin.

Vielä viime kesänä kanavan jatkon suhteen, ja suunnitelmissa oli jopa uusi osakeanti, jolla kanava olisi saanut uusia merkittäviä omistajia.

Viime kuukausina kanava saavutti noin 1,5 prosentin katsojaosuuden kaikista tv-katsojista. Osuus on samassa suuruusluokassa Friin, Livin ja TLCn kanssa.

Perjantaina 25.11. yhtiöstä ei kommentoitu konkurssia.40/201

Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa
"99 prosenttia ihmisistä saavuttamatta" – Euroopan helluntailiikkeiden yhteinen evankeliontikohde vuonna 2024 on Balkan
Kristillisille toimijoille alkaa kertyä kokemusta äppimaailmasta - Hyvä käytettävyys ja jatkuva kehittäminen julkaisijoiden haasteita