Torstai 30. maaliskuuta.
Nimipäivää viettää Usko
Julkaistu 9.2.2017 00:00

Trumpin pakolaislinjauksille kritiikkiä evankelisilta

Yksi Donald Trumpin antamista presidentillisistä asetuksista keskeytti kaiken turvapaikkojen myöntämisen Yhdysvaltoihin neljäksi kuukaudeksi. Linjaus on herättänyt arvostelua myös konservatiivikristittyjen keskuudessa. Kuva: ShutterstockYhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin määräys keskeyttää Syyriasta tulevien turvapaikanhakijoiden vastaanottaminen määräämättömäksi ajaksi ja muista maista tulevien neljäksi kuukaudeksi on saanut kritiikkiä useilta maan evankelisilta toimijoilta.

Kahdeksan evankelisen amerikkalaisjärjestön johtajat lähettivät presidentille avoimen kirjeen, jossa he antavat uudelle hallitukselle tunnustusta kansallisen turvallisuuden huomioimisesta mutta pitävät presidentin linjausta ylimitoitettuna.

Yksi järjestöistä on maan herätyskristillisten yhteisöjen kattojärjestö NAE.

– Huolemme on, että tämä toimenpide entisestään traumatisoi ihmisiä, jotka ovat tähän mennessä kohdanneet niin paljon tragediaa, NAEn humanitaarisen avun osaston johtaja  Scott Arbeiter toteaa The Christianity Todayn haastattelussa.

Osa evankelisista toimijoista on arvostellut myös asetukseen sisältyvää linjausta, jonka mukaan jatkossa maa suosii turvapaikkapäätöksissä uskonnollisten syiden vuoksi vainottuja. Erityisesti tässä yhteydessä on mainittu kristityt.

Uskonvainoista raportoivan Open Doors USA -järjestön mukaan päätös lisää kristittyjä vähemmistöjä kohtaan tunnettua epäluuloa ja vihamielisyyttä ja siten ainoastaan ruokkii jännitteitä.

Jaa
Menestystarinan kotimatka
Yhteisöjen ymmärtäminen vaati vuoropuhelua
NiceDesign rakentaa naisten välistä yhteyttä
Parikymppinen kestohitti soi yhä
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!