Torstai 23. maaliskuuta.
Nimipäivää viettää Akseli
Julkaistu 3.11.2016 00:00

Slaavilaiset helluntaijohtajat tapasivat Ukrainassa

Yli 2 000 slaavilaista helluntaivaikuttajaa yli 30 maasta kokoontui konferenssiin Ukrainan Lviviin lokakuun alkupuolella. Konferenssin järjesti eri maiden slaavilaisia helluntaiyhteisöjä kokoava IACEF-verkosto, ja sen teemana oli ”Helluntai – vastaus nykypäivän haasteisiin”.

Itä-Euroopan lisäksi paikalla oli edustajia muun muassa Yhdysvaltojen, Kanadan, Englannin ja Saksan suurista venäjänkielisistä seurakunnista.

Opetuksesta vastanneet pastorit korostivat Pyhän Hengen työtä ja armolahjojen tärkeyttä. Tapahtuman puhujiin lukeutui muun muassa Venäjän Helluntaikirkon johtava piispa Eduard Grabovenko.

Lisäksi konferenssissa pyrittiin ja myös onnistuttiin luomaan yhteyttä eri puolilla maailmaa tehtävään slaavilaiseen helluntaityöhön. Etenkin ukrainalaisten ja venäläisten helluntaijohtajien välit ovat olleet jännitteiset Itä-Ukrainan ja Krimin tapahtumien vuoksi.

Suomesta konferenssiin oli kutsuttu helluntailähetti, Via Baltica Ministry ry:n johtaja Toivo Mäki ja hänen tulkkinsa Harri Junnila. Mäki tekee työtä Baltian maiden juutalaisten saavuttamiseksi evankeliumilla, ja Mäen kokemukset kiinnostivat muita osallistujia.

– Monilla slaavilaisilla helluntaijohtajilla on juutalainen kansa sydämellään, Mäki kertoo.

Jaa
Yhteisöjen ymmärtäminen vaati vuoropuhelua
NiceDesign rakentaa naisten välistä yhteyttä
Parikymppinen kestohitti soi yhä
Ida Elina puhuu koululaisille rohkeudesta
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!