Keskiviikko 29. maaliskuuta.
Nimipäivää viettää Joonas, Jouni, Joni, Joona, Jonne, Jonni
Julkaistu 1.3.2016 00:00

”Siloan allas vahvistaa Johanneksen evankeliumin asemaa”

Kirjailija ja radiotoimittaja Eric Metaxas nostaa BreakPoint -sivustolla esiin, että arkeologien löytämä Siloan allas vahvistaa Johanneksen  evankeliumin historiallista asemaa, jonka monet akateemikot ovat kyseenalaistaneet aiemmin.

Metaxasin mukaan Siloan altaan jäljille päästiin vasta noin vuosikymmen sitten lähes vahingossa, kun israelilaisarkeologit havaitsivat  temppelivuoren alueella rakennustöiden yhteydessä ”kaksi muinaista kiviporrasta”.

Jatkokaivauksissa paljastui puolisuunnikasmainen, noin 68,5 metriä pitkä allas, joka on valmistunut ainakin 700 vuotta ennen Jeesuksen aikaa.

”Allas oli osa valmisteluja, joita kuningas Hiskia teki –– ennakoidakseen Syyrian kuningas Sanheribin piirityssotaa”, Metaxas valottaa. Hän jatkaa, että 2. Aikakirjan 32. luvun mukaan Hiskia tukki Gihonin lähteen ylemmän purkautumisvirran ja kanavoi veden Daavidin kaupungin länsipuolelle – siis Siloan altaaseen.

Nykyarkeologit ovat löytäneet myös Gihonin lähteen ja altaan välisen tunnelin, josta vesi on kulkenut. Metaxas toteaakin, että löytö on saanut aikaan ”kasvavaa akateemista arvostusta neljännen evankeliumin historiallisia ominaisuuksia kohtaan”.


RV

Jaa
Yhteisöjen ymmärtäminen vaati vuoropuhelua
NiceDesign rakentaa naisten välistä yhteyttä
Parikymppinen kestohitti soi yhä
Ida Elina puhuu koululaisille rohkeudesta
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!