Perjantai 24. marraskuuta.
Nimipäivää viettää Lempi, Lemmikki, Sivi, Siv
Julkaistu 15.2.2016 00:00

Pakolaisille tervetulojuhla Hyvinkäällä

Jippii-kuoro levitti iloa ja evankeliumia kaukaa tulleiden elämään. Kuva: H-M SolimanOlette tervetulleita joukkoomme, pastori Jani Rossi tervehti Hyvinkään helluntaiseurakuntaan toissa lauantaina saapuneita turvapaikanhakijoita.

Hyvinkääläiset järjestivät uuden vastaanottokeskuksen asukkaille juhlan. Mukana oli vapaaehtoisia myös Riihimäeltä. Uuden työn mahdollisuuksia ja resursseja on tunnusteltu vähitellen.

Egyptistä kotoisin oleva arabityön koordinaattori Hany Soliman jakoi kuulijoille omia huomioitaan kulttuuriin sopeutumisen avaintekijöistä.

Kuvat kertovat elämästä

– Maahanmuuttajatyö on helluntaiseurakuntien mahdollisuus myös yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen, vuoropuhelua erilaisten ihmisten välillä, iloitsee vapaaehtoisten tiimi.

Eri kielille käännettyjä, suomeksi laulettuja Jippii-lauluja ja keppinukkenäytelmää seurasivat tarkkaavaisesti niin lapset kuin aikuisetkin.

– Yhteisen kielen puuttuessa kommunikoimme tilaisuuden jälkeen perheenjäsenten kuvia puhelimesta katsellen, eräs vapaaehtoinen kertoi kohtaamisestaan vieraan kanssa.


Hanna-Maarit Soliman


Jaa
Ulkopuolisen äänenä
Seurakunnan kadonnut ydin voidaan löytää rukouksessa
Olemisen taito
Näennäinen sopu vai aito yhteys?
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!