Perjantai 24. marraskuuta.
Nimipäivää viettää Lempi, Lemmikki, Sivi, Siv
Julkaistu 1.3.2016 00:00

Muslimioppineilta uskonnonvapausjulistus

Marokkoon tammikuun lopussa kokoontuneet muslimivaikuttajat ovat julkaisseet asiakirjan, jossa he voimakkaasti kehottavat  muslimienemmistöisiä maita turvaamaan ei-islaminuskoisten kansalaistensa uskonnonvapauden ja muut perusoikeudet.

Julkilausuman mukaan uskonnollisille vähemmistöille tulee turvata täysi tasa-arvo lainsäädännössä sekä viranomaistoiminnassa. Lisäksi esimerkiksi islamilaisten koulujen opetussuunnitelmista kehotetaan poistettavaksi kaikki aggressiota ja ääriajattelua lietsovat ainekset.

Kokoontumispaikkakunnan mukaan Marrakeshin julistukseksi nimitetyn dokumentin on allekirjoittanut yli 200 islaminuskoista poliitikkoa, uskonoppinutta ja järjestövaikuttajaa yli 120 maasta. Henkilöt olivat kokoontuneet Marokkoon niin sanotun Medinan julistuksen
1 400-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Medinassa profeetta Muhammadin aikana annettu julistus toimii nyt julkaistun asiakirjan esikuvana.

Julkilausumassa muslimimaiden asukkaita kehotetaan myös palauttamaan mieliin eri uskonyhteisöjen vuosisatainen sovinnollinen rinnakkaiselo.

Asiakirja on saanut kiitosta muun muassa Kirkkojen maailmanneuvoston pääsihteeriltä Olav Fykse Tveitiltä.


RV

Jaa
Satavuotiaan muistoja
Ulkopuolisen äänenä
Seurakunnan kadonnut ydin voidaan löytää rukouksessa
Olemisen taito
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!